Lietuvos moterų rinktinę sudaro kaunietės Kristina Alminaitė, Kornelija Balčiūnaitė, Erika Liutkutė ir Eglė Tarasevičiūtė. Vyrų ekipa – iš Vilniaus. Tai - Ovidijus Varanauskas, Vitalijus Lukša, Darius Tarvydas ir Giedrius Marčiukaitis, kurie birželį Maskvoje tik per plauką liko nuo 3x3 pasaulio čempionato apdovanojimų ir užėmė ketvirtą vietą.

Abiejų rinktinių treneris – Mindaugas Budzinauskas.

Dėl pirmąsyk rengiamo oficialaus Europos trijulių čempionato apdovanojimų rugsėjo 5 - 7 dienomis rungtyniaus po 16 vyrų ir moterų komandų, suskirstytų į 4 grupes. Sužaidus po vieną mačą tarpusavyje, po dvi geriausias grupės komandas pateks į ketvirtfinalius.

Visos rungtynės iš centrinės turnyro aikštės esančios Karalienės Elžbietos bulvare, bus rodomos internetu youtube.com/3x3planet.

Vyrų grupės:

A - Serbija, Ispanija, Čekija, Izraelis;
B - Andora, Rusija, Estija, Belgija;
C - Rumunija, Slovėnija, Azerbaidžanas, Italija;
D - Turkija, Lietuva, Šveicarija, Graikija.

Lietuvos vyrų rinktinė penktadienį žais su Šveicarija ir Graikija, o šeštadienį – su Turkija.

Moterų grupės:

A - Čekija, Turkija, Lietuva, Graikija
B - Ispanija, Rusija, Slovėnija, Latvija
C - Rumunija, Šveicarija, Ukraina, Airija
D - Nyderlandai, Belgija, Slovakija, Izraelis

Lietuvos moterų rinktinė penktadienį susitiks su Turkija ir Čekija,
šeštadienį – su Graikija.

Beje, visi Europos čempionato dalyviai automatiškai kviečiami dalyvauti kitąmet Azerbaidžano sostinėje Baku vyksiančiose pirmose Europos žaidynėse. Tuo metu iš moterų į Azerbaidžaną bus kviečiamos tik 15 Europos čempionato rinktinių, nes 16-a bus šeimininkių ekipa, į Europos čempionatą nepatekusi.

Azerbaidžano vyrų rinktinė Europos čempionate Bukarešte žaidžia. Jos gretose – ir žinomas Lietuvos krepšininkas Rolandas Alijevas.