Pavyzdžiui, tortas žymiai skanesnis po paros, praleistos šaldytuve – per tą laiką jis pasidaro drėgnesnis ir skanesnis. Duoną taip pat patartina laikyti šaldiklyje – taip ji ilgiau išliks šviežia. Ta pati taisyklė galioja ir kitiems kepiniams.

„Sainsbury’s“ prekės ženklo produktų vystymo skyriaus vadovė Susi Richards teigia: „Duoną laikykite šaldiklyje, nes šaldytuve ji greičiau genda, taip nutinka dėl drėgmės“. Apie maistą rašanti tinklaraštininkė Katie Bryson, reklamuojanti maisto šaldymo iniciatyvą „iFreeze, iSave“, taip pat laikosi tos pačios nuomonės.

„Šaldiklyje laikau duoną, keksiukus, kitus kepinius, nes šiltoje virtuvėje jie labai greitai pradeda pelyti“, – teigia moteris.

Ekspertai sako, kad galima užšaldyti ir vaisius su kauliukais. Pasakoja „Fresh Produce ASDA“ vadovas Damonas Johnsonas: „Pavasarį gausu nektarinų, abrikosų ar slyvų. Šiuos vaisius drąsiai galima užšaldyti. Tiesiog išimkite kauliukus, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi ir užšaldykite“.

Nuo nektarinų iki imbiero ir pyragų, nuo traškučių iki kiaušinių – pristatome dešimt produktų, apie kurių užšaldymą iki šiol greičiausiai nesusimąstėte.

Norėdami užšaldyti pieną, supilstykite jį į atskirus buteliukus ir nepamirškite, kad šaldamas pienas plečiasi.

Kiaušinus sumuškite į plastikinį indą ir užšaldykite.

Vaisius galima šaldyti ir jų nesusmulkinus. Jeigu ruošiatės iš tokių vaisių gaminti tirštą kokteilį, tokie šaldyti gabaliukai puikiai tinka – juos tiesiai iš šaldiklio galite dėti į trintuvą. S.Richards sako, kad puikus pasirinkimas – skiltelėmis supjaustyti šaldyti obuoliai.

Taip pat galima šaldyti ir trintus bananus, vynuoges ir kitus vaisius bei uogas.


Padažus galite užšaldyti sandariame plastikiniame inde ar buteliuke. Vėlgi nepamirškite, kad skystis šaldamas plečiasi, todėl nepripilkite sklidinai, palikite šiek tiek vietos.

Mėsą prieš užšaldant reiktų patalpinti plastikiniame indelyje ar įvynioti į foliją.

Daržoves galima šaldyti nesmulkintas, tačiau žymiai paprasčiau jas supjaustyti. Verdant sriubą, tereikės jas sudėti į puodą.

Vos praplėšus pakelį, netrukus traškučiai praranda savo trapumą. Užšaldžius šią savybę galima išlaikyti iki dviejų mėnesių.

Įvairios prieskoninės žolelės šaldiklyje gali išbūti nuo keturių iki šešių mėnesių. Tereikia jas smulkiai supjaustyti ir suberti į sandarų plastikinį maišelį. Jeigu nusprendėte užsišaldyti rozmarinų, čiobrelių ar mėtų, lapelius nuskabykite nuo šakelių.

Tortai šaldytuve turėtų praleisti 24 valandas – per tą laiką jie taps drėgnesni ir žymiai gardesni.

Duoną šaldiklyje galite laikyti nuo keturių iki šešių mėnesių.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje . Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)