padažas

padažas

Padažas (angl. souce, it. salsa) – prie patiekalo derantis skystas ar tirštas maisto produktų ir prieskonių mišinys, savo kvapu, spalva ir skoniu žadinantis apetitą, skirtas padidinti maistinę vertę bei pagardinti. Patiekalas su padažu tampa sultingesnis, išraiškingesnio skonio, maistas lengviau virškinamas.

Varganas sovietinis meniu: kaip SSRS pas amerikonus siuntė maisto žvalgą ir siūlė ruošti romo bobą be romo (7)

Vieną dieną staiga, o gal ir ne staiga, visiems Sovietijos gyventojams buvo pasiūlyta knyga apie skanų ir sveiką maistą. Iki tol buvo siūlomas maisto...

Pomidorų derlius: kaip kūrybiškai jį suvartoti ir kokie naudingesni – žali ar apdoroti?

Gausiai užderėjus pomidorų, turintieji sodus ir daržus ima sukti galvas – kaip juos visus suvartoti ir neiššvaistyti derliaus? Ką dar įdomaus...

Skryliai – itin paprastai paruošiamas vaikystės patiekalas (22)

Italai turi begalę rūšių itališkų makaronų, o lietuviai – skrylius. Žinoma, skryliai į Lietuvą atkeliavo iš tos pačios Italijos, tik...

Tokio patiekalo su cukinijomis dar neragavote: puikus būdas sunaudoti derlių (16)

Cukinija – lietuvių mėgstama daržovė, kurioje gausu vitaminų, mineralų ir kitų vertingų maisto medžiagų. Jei lepina gausus cukinijų derlius...

Sveikesnė vaiko priešpiečių dėžutė: patarimai ir idėjos

Judėjimo trūkumo ir nesveikos mitybos pasekmės negailestingos. Statistika rodo, kad vaikų nutukimo atvejų skaičius pastaraisiais metais išsaugo kone...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10