padažas

padažas

Padažas (angl. souce, it. salsa) – prie patiekalo derantis skystas ar tirštas maisto produktų ir prieskonių mišinys, savo kvapu, spalva ir skoniu žadinantis apetitą, skirtas padidinti maistinę vertę bei pagardinti. Patiekalas su padažu tampa sultingesnis, išraiškingesnio skonio, maistas lengviau virškinamas.

Kodėl nepavyksta išsivirti idealaus skonio makaronų? Virtuvės šefas parodė, kur visi klysta – „TikToke“ video peržiūrėtas beveik 5 milijonus kartų

Pasigaminote makaronų, bet patiekalo skonis anaiptol nežavi? Tikėtina, kad virdami makaronus padarėte daugelio kartojamą klaidą , apie kurią...

Salotos su vištiena – gardžios ir visų mėgiamos

Subtilaus salotos su vištiena pavadintos Cezario tikrai ne garsaus Romos imperatoriaus Gajaus Julijaus Cezario garbei. Manoma, kad šias salotas 1924 metais...

Dietistė papasakojo, kaip pasidaryti mišrainę sveikiau: siūlo vengti kelių ingredientų

Mišrainės – lietuvių pamėgtas patiekalas, kuris nepraranda populiarumo, tačiau anot mitybos ekspertų, šios salotos gali būti ne tik skanios, bet...

Kepykla „Druska Miltai Vanduo” pristato 5 populiariausius Kalėdų kepinius, kurių privalote paragauti šiemet

Namus užpildantis šokolado, karamelės, citrusų ar šildančių prieskonių kvapas reiškia tik viena – kalėdinių kepinių sezonas oficialiai...

Ramenų sriuba su jautiena – galite pasigaminti ir patys

Paruošti ramenų makaronų sriubą užtrunka, tačiau tai nėra raketų mokslas. Įgudę įsitikinsite patys – tai gana nesudėtingas receptas. O...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10