padažas

padažas

Padažas (angl. souce, it. salsa) – prie patiekalo derantis skystas ar tirštas maisto produktų ir prieskonių mišinys, savo kvapu, spalva ir skoniu žadinantis apetitą, skirtas padidinti maistinę vertę bei pagardinti. Patiekalas su padažu tampa sultingesnis, išraiškingesnio skonio, maistas lengviau virškinamas.

Pirmąkart paragavo dilgėlių pesto ir nustebo dėl skonio: teko tramdyti save, kad visko nesuvalgyčiau

Nors tradiciškai jis ruošiamas iš bazilikų, šiandien pesto padažas gaminamas iš labai įvairių žalumynų. Jį ruošia iš krapų, morkų,...

Dietologė pataria, kurias vištienos dalis kepti ant grilio, o kurių atsisakyti – čia gausu cholesterolio, sunkiųjų metalų ir pesticidų

Prasidėjusi pavasariška šiluma skelbia apie nenumaldomai artėjantį lauko kepsninių sezoną. Jo metu ant grotelių ar iešmelių kepame įvairią...

Lašišos ir jūros dumblių užkandis – kur kas paprasčiau pagaminamas nei sušis

Jei užsimanėte sušių, tačiau nenorite jų gaminti ar net nesate to darę, išbandykite lašišos ir jūros dumblių užkandį. Tai kur kas...

Vištienos šlaunelės sūrio padaže – gresia apsivalgymas (1)

Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles...

Vištienos kepsneliai – skanūs ir karšti, ir šalti

Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių . Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite...

1 2 3 4 5 6 7 8