Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
tortai
160 straipsnių
Sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu įrodo, kad gardžiam desertui pagaminti nereikia galybės ingredientų ir nebūtina sugaišti daug laiko. Šis gardėsis – lyg greita „Napoleono“ versija. Beje, sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu ne tik labai gardus, – jis ir atrodo itin pa...
Spalvingas tortas su juodojo šokolado kremu taip ir traukia akį. O kas įdomiausia, kad šį gardų skanėstą paruošti taip paprasta! Tortas su juodojo šokolado kremu puikiai tiks šventiniam stalui.
Apsilankė bendrabučio virtuvėje: pasakoja, kokiomis sąlygomis gamina studentai, ir koks maistas jų lėkštėse – galima tik pavydėti (2)
Tarp akademinės bendruomenės sūkurio ir ritmingo bendrabučio gyvenimo šurmulio slypi menkiau pasakojamos istorijos – kelionė, į kurią leidžiasi studentai, ieškodami subtilaus alkio, biudžeto apribojimų ir kulinarinio kūrybiškumo balanso. Bendrabutyje vienas šalia kito dera ja vadovėliai ir picų dėžu...
Prieš 9 metus už bendraamžio bulgaro Ivano Džumerovo ištekėjusi Virginija išvyko į vyro gimtinę. 35 metų žurnalistė ilgainiui suprato, kad svečioje šalyje vargiai pritaikys savo profesines žinias, tad nutarė įgyti kitą specialybę ir pasirinko maisto gamybą – sritį, kuriai buvo neabejinga nuo mažumės...
Tortai, sausainiai, šakočiai ir pyragai, – kone kasdien savo virtuvėje gaminamus skanėstus vardija viena iš kepyklėlės Pakruojo rajone įkūrėjų Gitana. Nors mintis užsiimti kepiniais, kaip sako, kilo spontaniškai, geriant kavą, žmonės šiandien noriai užsisako skanėstus ir kol kas, kaip pastebi, labai...
Nuotraukos turbūt dar niekad nebuvo tokios apgaulingos, kaip šiandien – niekada negali žinoti, ar tai, ką jose matai, gali būti valgoma. Šis jausmas puikiai pažįstamas Cukraus Varna pasivadinusios tortų kūrėjos puslapio sekėjams, kuriame riba tarp valgomo ir nevalgomo yra gerokai apsitrynusi. Sunku ...
Konditeris Thierry Lauvray pristatė naujus desertus: be laktozės, kvietinių miltų ir pridėtinių cukrų (1)
Šiltėjantys orai ne vieną paskatino peržiūrėti savo mitybos racioną. Tai reiškia – jokių desertų? Tikrai ne! Galbūt tik truputėlį saikingiau ir, žinoma, sveikiau.
Straipsnių ciklas „ Delfi TV virtuvė drauge su Mantinga“ suteikia naudingų, virtuvėje praverčiančių patarimų, bei įkvepia išbandyti naujas idėjas, kaip gaminti skaniau, sveikiau ar originaliau. Šįkart ciklo straipsnyje kalbėsime apie tortų, galinčių būti puikia dovana, gaminimą. Kaip paruošti skanų ...
Naujagimį auginantys kauniečiai nusprendė nepaleisti savo svajonės – atidarė asmeninį konditerijos cechą (22)
„Sveiki atvykę į Smaližių kampelį!“, – sako Karolina ir Erikas bei kviečia susipažinti su jų kuriamais konditerijos šedevrais. Nuo pat mažų dienų mėgę gaminti, kauniečių pora nusprendė nepaleisti savo svajonės ir atidarė savo asmeninį konditerijos cechą.
Iveta su šeima jau vienuolika metų gyvena Olandijoje. Moteris vos prieš metus pradėjo kepti tortus, tačiau per tokį trumpą laiką jau spėjo nemažai nuveikti. Lietuvė savo hobį pavertė darbu ir šiuo metu desertus siunčia į Lietuvą ir kitas šalis. Moteris džiaugiasi, kad saldėsiais gali lepinti ne tik ...
Ryškūs, spalvingi tortai – tikra naujovė socialiniuose tinkluose, sulaukusi didelio internautų susidomėjimo. Cunamio tortai – tarsi savotiškos iliuzijos. Besiliejantis glaistas, blizgučiai ir kitokios įdomybės – visa tai pranoksta net drąsiausias kepėjų fantazijas.
Kiekvienos šeimos šventinis stalas neįsivaizduojamas be saldaus deserto. Saldumynais mėgsta pasilepinti daugelis, o kai desertas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir savo išvaizda – tuomet jo paragauti nori kiekvienas. Kūrybinės virtuvės „Cukraus burtai“ įkūrėja Regina Glinskienė nusprendė savo hobį pav...
Ar galite įsivaizduoti Šv. Kalėdas be žaisliukais puoštos eglutės ir šūsnio dovanų po ja? Atsakymas, ko gero, akivaizdus – ši šventė nebebūtų tikrosios Kalėdos. Tuo metu tiek vaikai, tiek suaugę savo gimtadienio neįsivaizduoja be TO VIENINTELIO – puraus, šviežio ir itin gardaus torto. Anot Thierry L...
Lietuviškas prekybos tinklas „ Maxima “ tęsia „Ačiū“ turą po Lietuvą. Rugsėjo 6-ąją, ateinantį penktadienį, „Maxima“ įsilies į 647-ojo Kėdainių gimtadienio šurmulį. Prekybos tinklo vadovės susitiks ir padėkos Kėdainių krašto tiekėjams. Miesto gyventojams ir šventės svečiams „Maxima“ pasiūlys išskirt...
Paskutinę balandžio savaitę pradėtame rodyti naujame Jungtinėje Karalystėje populiaraus kulinarinio šou „Bake Off: The Professionals“ sezone tarp 12 dalyvių porų į kovą dėl geriausiojo vardo stojo ir lietuvis Evaldas Juška.
Šeštadienį, skaičiuojant 100-ąją dieną po vasario 16-osios, kai Lietuva oficialiai minėjo Valstybės atkūrimo šimtmečio jubiliejų, jis originaliai ir skaniai atšvęstas Druskininkuose. Vaizdingoje Druskonio ežero pakrantėje susirinko projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai – konditeriai, šefai, maisto ...
Dažnas samdomą darbą dirbantis žmogus be pagrindinės savo profesijos turi ir įvairių hobių. Kartais juos pavyksta realizuoti, paverčiant papildomas pajamas nešančia veikla.
Nors konditerijos menas užgimė Italijoje, kai Europą XV a. pasiekė cukrus, tačiau ir mūsų kraštuose per keletą šimtmečių susiformavo tvirtos kepinių tradicijos. Pavyzdžiui, dvarininkų Komarovskių konditerijos produkcija praėjusio šimtmečio pradžioje ne kartą yra pelniusi sidabro ir aukso apdovanojim...
Želė tortas suteiks lengvumo net ir karščiausią dieną.