Deja, taip nėra ir nebus, tačiau vistiek galime mėgautis neigiamomis egzistuojančių produktų kalorijomis! Tikite šia teorija ar ne, tačiau toliau išvardinti penkiolika produktų turi labai mažai kalorijų, todėl jų į dienos normą galima net neįtraukti, rašo 4allmindsandbodies.com.

Salierai

Pripažinkite, kad pavalgę salierų jaučiatės taip, lyg nieko nebūtumėte valgę. Štai kodėl nieko neturėtų nustebinti faktas, kad ši daržovė turi nulines kalorijas. Vis dėlto, jeigu norite numesti svorio, laikykitės atokiau nuo salierų, gardintų žemės riešutų sviestu, tepamu sūreliu ar kokiais kitais riebiais produktais, kurie patiekalą tikrai pagardins, tačiau suteiks ir gana daug kalorijų. Šimte gramų salierų yra vos 16 kalorijų!

Apelsinai

Apelsinus dėl jų gaivinančio skonio ir fakto, kad tai yra vitamino C šaltinis, mėgsta visi. Tačiau mažai kas žino, kad apelsinai turi mažiau kalorijų nei bet kuris kitas vaisius. Apelsinai gali padėti jums sukurti tą kalorijų deficitą, kurio siekiate, norėdami numesti svorį, nes šimte gramų šio vaisiaus yra vos 47 kalorijos!

Kalbant apie maisto produktus, galinčius padėti atsikratyti nereikalingų kilogramų, dažnai minimas ir kopūstas. Ši daržovė taip pat garsėja savo savybe užkirsti kelią vėžiui ir netgi širdies ligoms. Kopūstai turi taip mažai kalorijų, kad jas galima sudeginti darant paprasčiausius dienos eigoje neišvengiamus judesius. Turbūt esate girdėję kopūstų dietą, kuri siūlo valgyti šią daržovę septynias dienas. Žinokite, kad šimte gramų kopūstų yra vos 25 kalorijos!

Šparagai

Mmm, šparagai! Paprastai šparagus valgome kaip garnyrą prie įvairių patiekalų. Tai puikus pasirinkimas, kadangi dėl gausaus ląstelienos kiekio išlaikys sotumo jausmą dar labai ilgai. Šparagai puikūs dar ir dėl to, kad jie turi mažai kalorijų. Juos galima valgyti šviežius salotose, taip pat juos galima kepti ant grotelių ar virti garuose. Tik nepersistenkite su sviestu ar aliejumi, nes šie produktai jūsų patiekalams suteiks nemažai papildomų kalorijų. Šimte gramų šparagų yra vos 20 kalorijų.

Burokėliai

Kaip žinia, burokėlius mėgsta nedaugelis. Tačiau jeigu nusprendėte rinktis sveiką maistą ir sumažinti svorį, pabandykite pakeisti savo požiūrį į burokėlius. Tai mažai kalorijų turintis produktas, kurį galima valgyti virtą, keptą orkaitėje ar paruoštą ant garų. Jeigu nusprendėte pasimėgauti marinuotais burokėliais, žinokite, kad tokiu atveju juose bus šiek tiek daugiau kalorijų. Burokėliai yra puikus antioksidantas. Nustebsite sužinoję, kad šimte gramų šios daržovės tėra vos 43 kalorijos!

Agurkai

Agurkuose labai daug vandens. Iš tikrųjų, juose tiek daug vandens, kad net nenuostabu, kad jie turi tiek mažai kalorijų. Agurkai puikiai tinka salotoms, juos galima valgyti vienus arba kartu su kitomis daržovėmis. Ypač, jeigu jos taip pat turi mažai kalorijų. Jeigu suvalgysite kelis agurkus, kurį laiką jausitės sotūs, tačiau suvartotų kalorijų skaičius liks mažas. Šimte gramų agurkų yra vos 16 kalorijų!

Citrinos

Kai kalbame apie kalorijas deginti padedančius vaisius, pirmiausia prisimename citrinas. Jose taip pat labai gausu vitamino C, dėl ko citrinos patenka į sveikiausių maisto produktų sąrašą. Citrinų galite valgyti tiek, kiek norite, ir tuo pat metu nesukti sau galvos dėl suvartotų kalorijų kiekio. Dėl tos pačios priežasties galite drąsiai gerti vandenį su citrina ar aplaistyti jos sultimis žuvį ar kitus patiekalus. Šimte gramų citrinų tėra 20 kalorijų.

Jeigu mėgstate grybus, turime jums puikių naujienų – nesvarbu, kuriems grybams teikiate pirmenybę, jie dažniausiai turi labai mažai kalorijų! Juos galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą ar kaip užkandį. Šimtas gramų rudųjų pievagrybių, kurie yra vieni populiariausių, turi 22 kalorijas.

Arbūzas taip pat turi labai nedaug kalorijų, kaip ir jo pusbrolis agurkas. Arbūzai yra vienas puikiausių produktų – labai saldus ir beveik be kalorijų! Taip pat juose gausu antioksidantų, kurie padeda kiekvienam organizmui. Jie skatina medžiagų apykaitą, karštomis dienomis padeda atstatyti vandens kiekį organizme. Šimte gramų arbūzų tėra vos 30 kalorijų!

Cukinijos

Kadangi cukinijos labai populiarios kaip garnyras, geroji žinia yra ta, kad šiose daržovėse labai nedaug kalorijų. Iš cukinijų netgi kepama duona, kur puikiai tinka planuojantiems mesti svorį. Cukinijose taip pat gausu vandens, kuris padeda medžiagų apykaitos procesams. Cukinijas galima kepti orkaitėje, ant grotelių, gaminti ant garų. Šimte gramų cukinijų tėra 17 kalorijų.

Pomidorai

Ar žinojote, kad pomidorai yra vieni sveikiausių maisto produktų? Jeigu esate didelis šių daržovių gerbėjas, bus smagu sužinoti, kad jose taip pat labai mažai kalorijų. Pomidoruose yra likopeno, kuris rūpinasi vėžio prevencija, taip pat jie teigiamai veikia odos būklę. Be to, pomidorai padeda mesti svorį, nes šimte gramų tėra 17 kalorijų! Jeigu pomidorus derinsite su kitomis sveikomis daržovėmis, jausitės sotūs ir patenkinti.

Greipfrutai

Greipfrutai yra vieni sveikiausių vaisių norintiems mesti svorį. Žinoma, kad jie spartina medžiagų apykaitą, juos rekomenduojama valgyti pacientams po operacijų. Taigi, jų nauda neabejoja net medikai. Greipfrutuose taip pat labai mažai kalorijų, tad juos galima gausiai naudoti gaminant vaisių salotas, detoksikuojančias sultis. Kai kurie greipfrutus netgi kepa ant grotelių ir valgo su pagrindiniu patiekalu. Šimte gramų šio vaisiaus yra 42 kalorijos.

Lapiniai kopūstai

Jeigu nesate lapinių kopūstų gerbėjas, siūlome suteikti šiai daržovei dar vieną šansą. Lapiniuose kopūstuose yra baltymų, ląstelienos, mineralų, vitaminų ir fitomedžiagų. Nepaisant visos šios gausos, jie labai nekaloringi, o svarbiausia – tikrai sveiki. Jeigu ieškote alternatyvių užkandžių, išbandykite keptų lapinių kopūstų traškučius ir nebijokite jų paskaninti prieskoniais! Taigi, jie puikiai tinka medžiagų apykaitai paspartinti. Šimte gramų šios daržovės yra 49 kalorijos.

Obuoliai

Kas nemėgsta obuolių? Daugelis išaugo laikydamiesi taisyklės „vienas obuolys per dieną“, tačiau ne visi žino apie tikrąją šių vaisių naudą sveikatai. Obuoliuose gausu vitaminų, ląstelienos, mineralų ir antioksidantų! Jeigu laikotės dietos, kuri reikalauja skaičiuoti kalorijas, žinokite, kad obuoliai tam idealiai tinka, kadangi juose kalorijų itin mažai. Obuolius galima valgyti kaip užkandį – taip išvengsite nesveiko maisto, jeigu pasijusite išalkę. Šimte gramų obuolių yra 52 kalorijos.

Svogūnai

Pagaliau, pristatome visų patiekalų karalių – svogūną. Žmonės kasdien suvalgo tiek daug svogūnų, kad labai svarbu paminėti – šiose daržovėse taip pat nedaug kalorijų. Kaip jūs jau žinote, žali svogūnai pasižymi intensyviu skoniu (ir kvapu), tad paprastai jie termiškai apdorojami, jais gardinami pagrindiniai patiekalai ir užkandžiai. Taip pat yra žinoma, kad svogūnai padeda atsikratyti nereikalingo svorio. Šimte svogūnų yra 40 kalorijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)