Per tris savaites – beveik dešimt kilogramų

Bjaurusis ančiukas gulbe per mėnesį netaps, tačiau jo/jos atvaizdas veidrodyje jau kels šypseną ir pasigerėjimą, o ne liūdesį. Vilniaus Savicko sporto klube dirbantis Vaidas Strolia sako, kad pradedantiems nuo nulio būtų naivu tikėtis radikalių pokyčių, tačiau raumenų tonas, bendra savijauta pegerėtų. Jo teigimu, dar geresnių rezultatų galima pasiekti ir laikantis pagrindinių mitybos principų.

„Mėnuo – mažoka, tačiau sportuoti rekomenduojame visada – ne tik likus mėnesiui iki švenčių. Pradėkite šiandien, o ne „kitą pirmadienį“. Pasiteisinimas, kad neturie laiko neišdegs, nes iš pradžių sportui pakanka ir trijų kartų per savaitę“, - sako V. Strolia.

Specialisto teigimu, vėliau tiek treniruočių dažnis, tiek krūvis turėtų keistis, bet tai reikėtų derinti individualiai su treneriu.

Geresnių rezultatų žada „Victoria gym“ treneris Saulius Gabalis, tuo pačiu metu perspėdamas, kad persistengti nereikėtų.

Griežta dieta ir nuoseklios treniruotės džiuginančių vaisių duos – aš pats per tris savaites numečiau 8,5 kg. Žinoma, taip alinti organizmo nerekomenduojama, nes jam sukeliamas stresas. Iki švenčių pasiekę greitų rezultatų, persivalgysite per Kalėdas ir tie kilogramai grįš. Kūno tobulinimas turi vykti pamažu, nes kitaip jį supainiojame – lyg ir bandome mesti svorį, tačiau persivalgydami siunčiame dviprasmiškus signalus, tarsi svorį norėtume kaupti“, - aiškino S. Gabalis.

Šio sporto klubo treneris taip pat patvirtino, kad sporto naujokams per savaitę reikėtų sportuoti tik 2-3 kartus.

„Reikia laiko, kad kūnas galėtų „įeiti“ į naują fizinę formą, į naują režimą. Kaip ir su maistu, kūną prie sporto reikia pratinti palaipsniui“, - reziumavo S. Gabalis.

Geresnių rezultatų pasiekia sportuojantys ryte?

Tuo metu sporto klubo „Super gym“ treneris Mindaugas Seilius tikino, kad naujojo sportinio ritmo pradžioje rezultatai būna akivaizdesni. Esą po to jau vyksta tik kūno formų dailinimas. Trenerio teigimu, dabar pats metas save apdovanoti išankstine kalėdine dovana - sporto klubo abonementu.

„Būtų labai naudinga sportuoti pradėti dabar, nes tokiu atveju po švenčių bus lengviau sugrįžti į normalią formą, normalų režimą“, - sakė jis.

Treneris pasakojo, kad vyrams visada aktualesnė raumeninė masė, o moterims
lieknas kūnas, tad vyrai kviečiami į treniruoklių, o moterys – į treniruočių salę.

Negalintiems apsispręsti sportuoti ryte ar vakare, treneriai vienareikšmiškai patarti negalėjo.

Gerai sportuoti tiek ryte, tiek vakare. Svarbu žinoti, kad dienos pradžioje galima dirbti tik 60-70 % pajėgumu, antroje dienos pusėje galima padirbėti ir aktyviau“, - sakė M. Seilius.

Pasak Savicko sporto klube dirbančio Vaido Strolios, kiekvieno organizmas į sportą reaguoja skirtingai, tad pradėjus aktyviau sportuoti reikėtų save stebėti.

„Kalbant iš praktikos, geresnių rezultatų pasiekia tie, kurie sportuoja rytais. Dienos pradžioje, kol kūnas dar nėra pilnai prabudęs, treniruotės turėtų būti lengvesnio pobūdžio. Labai neblogai sekasi ir tiems, kurie trumpai treniruotei užsuka per pietų pertrauką. Sportuojantiems vakare irgi reikia atsižvelgti į prabėgusią dieną – jei jos metu pavargote, išsekote, sporto salėje persistengti nereikėtų“, - reziumavo treneris V. Strolia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)