Iveta pasakoja, kad jos pažintis su konditerija prasidėjo visiškai netikėtai. „Praeitais metais buvo mano dukrytės antrasis gimtadienis, labai norėjau jai nupirkti gražų tortą, bet lietuvių, čia gaminančių tortus, nepažinojau, o iš užsieniečių pirkti nedrįsau, nes buvo labai svarbu, kokia torto sudėtis. Todėl nusprendžiau tortą pagaminti pati. Po daugybės informacijos ieškojimo pavyko nulipdyti tortą, kuris džiugino ne tik skonio receptorius, bet ir akis. Taip gimė meilė konditerijai ir azartas išbandyti naujas dekoravimo technikas“, – pasakoja maisto entuziastė.

„Sweet Creations by Iveta“ tortai

Per metus Ivetos kuriami tortai sulaukė daug susidomėjimo, tad lietuvė nusprendė savo hobį paversti darbu. „Prieš keturis mėnesius mums gimė antra dukrytė, o motinystės atostogos Olandijoje trunka 3 mėnesius, todėl į senąjį darbą nebegrįžau ir visą savo laiką skyriau konditerijai.

Praėjus vieneriems metams po pirmojo torto gamybos, dukros trečiojo gimtadienio proga, nusprendžiau sukurti kažką išskirtino ir įspūdingo. Taip gimė idėja pagaminti tortą, kuris būtų nepavaldus gravitacijai. Kurdama šį tortą jaučiausi ne tik kepėja, dekoratore, bet ir architekte. Reikejo viską apgalvoti iki smulkmenų, kad tortas būtų stabilus ir tvirtas. Šią kompoziciją sudarė trijų skirtingų skonių tortai. Tortas buvo dekoruojamas šokolado burbulais, kuriuos gaminau pati, aukso detalėmis, bangelėmis iš cukraus masės ir meškiukais, kuriuos pati lipdžiau iš šokolado. Bendras torto aukštis siekė vieną metrą. Kurdama šį tortą užtrukau savaitę, kūriau dienomis ir naktimis, kai tik rasdavau laisvą minutę“, – pasakoja Iveta.

„Sweet Creations by Iveta“ tortai

Anot jos, išbandant naujas sritis labai svarbu šalia turėti žmogų, kuris tave palaiko 100 proc. „Esu labai dėkinga savo vyrui, kuris man labai daug padeda ir skatina nebijoti imtis naujų iššūkių, tiki, kad man pavyks. Jis taip pat padeda man kurti konstrukcijas antigravitaciniams tortams.

Esu perfekcionistė, detalės man yra labai svarbios, dėl to negailiu savo laiko nei vienam tortui. Labai svarbu, kad galutinis vaizdas džiugintų ir mane, kad galėčiau užtikrinti, jog tikrai padariau viską, ką galėjau, kad išpildžiau kliento norus.

„Sweet Creations by Iveta“ tortai

Užsakymus gaunu ne tik iš žmonių, kurie gyvena tame pačiame mieste kaip ir aš, bet klientai dėl tortų atvažiuoja ir 200 km, be to, mano kuriami tortai iš Olandijos jau keliavo į Daniją, Norvegiją, taip pat ir Lietuvą, ir visi tortai klientus pasiekė nesugadinti.“

Daugiau nuotraukų galite rasti „Sweet Creations by Iveta“ feisbuko puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)