cukrus

cukrus

Cukrus, sacharozė (angl. sugar) – vandenyje tirpus saldaus skonio sacharidas. Vidutinis kaloringumas − 377 kcal/100g. Dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukranendrių.

Žolininkė Jadvyga išvardijo augalus, kurios visada naudinga turėti savo spintelėse

Oras vis šaltyn, dienos trumpesnės, o ir augalai po truputį keičiasi ir ruošiasi žiemai. Kimba ir peršalimo ligos – tai sloga, tai gerklę skauda......

Gydytojas pasakė, kaip geriausiai išsaugoti vaisius ir daržoves žiemai: daugumos mėgiamo būdo reikėtų vengti (36)

Kasmet rudenį, kai iš daržų, sodų ar močiučių parsivežame daugybę cukinijų, moliūgų ir obuolių, kyla tas pats klausimas – o ką su jais...

Maisto technologė įspėja: skaitykite gaminio sudėtį, nes etikečių užrašai klaidina (8)

Dažnai apsipirkinėjant net nepagalvojame, kokius produktus dedame į savo pirkinių krepšelį. Pasitikime etiketėmis ir galvojame, kad užrašai:...

Maisto technologė pasakė, kaip maisto pramonės atstovai gudrauja prieš vartotojus (16)

Visi rūpinamės savo ir šeimos sveikata, todėl renkamės sveikesnius produktus. Tačiau ar tikrai renkamės tai, kas sveikiau? „Alfas live” laidoje...

Dalis prekyviečių ir kavinių nepakankamai laikosi koronaviruso prevencijos priemonių (2)

Lietuvoje nustatant vis naujų susirgimų COVID-19 atvejų, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ( VMVT ) tęsia ir prekybos, ir viešojo...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
|Populiariausi straipsniai ir video