cukrus

cukrus

Cukrus, sacharozė (angl. sugar) – vandenyje tirpus saldaus skonio sacharidas. Vidutinis kaloringumas − 377 kcal/100g. Dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukranendrių.

Mokslų daktaras Sujeta: norite kardinalių sveikatos pokyčių – pradėti užtenka nuo dviejų dalykų (96)

Jei savo mitybos racione išbrauktumėte cukrų ir pusfabrikačius, neilgai trukus pasiektumėte akivaizdžių sveikatos pokyčių. Kaip ne tik jaustis, bet...

Daugybės negalavimų priežastis gali slypėti jūsų šaldytuve: 6 atvejai, kai majonezo ypač negalima (83)

Šį kartą aptarkime mūsų itin pamėgtą majonezą. Nors šiais laikais vis dažniau galime rasti – „lieso” ar „nekaloringo” užrašais...

Cukrus buityje – šie patarimai pravers net tiems, kas jo nevalgo (6)

Vis labiau populiarėjant sveikai mitybai, saldėsius ir kepinius keičia vaisiai, daržovės, iš raciono dingsta cukrus . Bet ar žinote, kad cukrus gali...

Šio medžio lapai – naudingesni nei iki šiol manyta: gydančiosios savybės pravers kiekvienam + receptas (9)

Šilkmedis – tai medis, kurio lapais minta šilkverpio vikšrai. Senovėje šis augalas buvo auginamas kaip šilkaverpių maistas, tačiau šiandien dėl...

Virš 100 tūkst. lietuvių nežino sergantys cukriniu diabetu: kaip atpažinti simptomus? (56)

Šiuo metu Lietuvoje cukriniu diabetu serga apie 120 tūkst. žmonių. Tačiau dar bene tiek pat nenutuokia, kad jau turi šiam susirgimui būdingų...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10