cukrus

cukrus

Cukrus, sacharozė (angl. sugar) – vandenyje tirpus saldaus skonio sacharidas. Vidutinis kaloringumas − 377 kcal/100g. Dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukranendrių.

Gydytojas pasakė, kaip geriausiai išsaugoti vaisius ir daržoves žiemai: daugumos mėgiamo būdo reikėtų vengti (36)

Kasmet rudenį, kai iš daržų, sodų ar močiučių parsivežame daugybę cukinijų, moliūgų ir obuolių, kyla tas pats klausimas – o ką su jais...

Maisto technologė įspėja: skaitykite gaminio sudėtį, nes etikečių užrašai klaidina (8)

Dažnai apsipirkinėjant net nepagalvojame, kokius produktus dedame į savo pirkinių krepšelį. Pasitikime etiketėmis ir galvojame, kad užrašai:...

Maisto technologė pasakė, kaip maisto pramonės atstovai gudrauja prieš vartotojus (16)

Visi rūpinamės savo ir šeimos sveikata, todėl renkamės sveikesnius produktus. Tačiau ar tikrai renkamės tai, kas sveikiau? „Alfas live” laidoje...

Dalis prekyviečių ir kavinių nepakankamai laikosi koronaviruso prevencijos priemonių (2)

Lietuvoje nustatant vis naujų susirgimų COVID-19 atvejų, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ( VMVT ) tęsia ir prekybos, ir viešojo...

Medicinos mokslų daktarė: net ir pačių spaustos sultys gali padaryti daugiau žalos nei naudos (28)

Šių metų sodai turtingi obuolių. Šakos svyra nuo vaisių. Sodininkai jų naštą skuba palengvinti ne tik kraudami juos į dėžes rūsyje. Nerečiau...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
|Populiariausi straipsniai ir video