Įsitikinkite tuo išbandę net 5 naujus receptus.

Cukinijos – kaip ananasai

Reikės:

  • 5 litrų cukinijų
  • 500 g cukraus
  • 1 v. š. citrinos rūgšties
  • 500 ml ananasų sulčių

Gaminimas:

  1. Cukinijas nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Užpilkite juos cukrumi, nestipriai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms ar per naktį.
  3. Cukinijas su cukrumi suverskite į puodą ir įpilkite ananasų sulčių. Užvirkite ir virkite 3–5 minutes. Supilstykite į sterilius stiklainius ir užsukite. Po poros dienų jau turėsite cukinijų-ananasų.

Cukinijos pomidorų padaže


Cukinijos pomidorų padaže


Reikės:

  • 7 kg cukinijų
  • 1,5 kg morkų
  • 4 vnt. svogūnų
  • 2 l pomidorų padažo
  • 500 g aliejus
  • druskos, cukraus pagal skonį
  • acto – pagal skonį

Gaminimas:

  1. Cukinijas nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite burokine trintuve.
  3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kiekvienas daržoves atskirai.
  5. Pakepintas dėkite į puodą, supilkite actą, suberkite prieskonius ir pakaitinkite maišydami 10 minučių.
  6. Į paruoštus stiklainius dėkite du šaukštus pomidorų padažo, tada sudėkite troškintas daržoves, ant viršaus vėl uždėkite pora šaukštų padažo. Stiklainius pridenkite dangteliais ir sterilizuokite verdančiame vandenyje: 0,5 l talpos stiklainius 50 min., 1 l stiklainius – 1,5 val.

Saldžiarūgštis cukinijų padažas


Saldžiarūgštis cukinijų padažas


Reikės:

  • 2 kg cukinijų
  • 500 g saldžiųjų paprikų
  • 500 g morkų
  • 1 indelio konservuotų ananasų
  • 500 ml pomidorų padažo
  • 200 g aliejaus
  • 200 g acto
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukšto druskos

Gaminimas:

  1. Cukinijas nulupkite. Iš paprikų ir cukinijų išimkite sėklas. Daržoves supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Viską sukrėskite į puodą ir troškinkite 45–50 minučių. Gautą padažą supilkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Ryžių, pomidorų ir cukinijų mišrainė


Ryžių, pomidorų ir cukinijų mišrainė


Reikės:

  • 1 kg pomidorų
  • 500 g cukinijų
  • 100 g ryžių
  • 1 vnt. didelės morkos
  • 3 vnt. svogūnų
  • 2 v. š. sviesto
  • 2 stiklinių vandens
  • 1 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. pipirų

Gaminimas:

  1. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite žieveles. Gana smulkiai supjaustykite.
  2. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Morką sutarkuokite ir pakepkite svieste su smulkiai supjaustytais svogūnais.
  3. Daržoves sudėkite į puodą, suberkite ryžius, užpilkite vandens ir virkite apie 15–20 minučių. Jei norite, kad cukinija išliktų traški, ją suberkite iki virimo galo likus 5–10 minučių.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Mišinį supilstykite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Paprastai marinuotos cukinijos


Paprastai marinuotos cukinijos


Reikės:

  • 3 kg cukinijų
  • 150 g aliejaus
  • 150 g acto
  • 100 g druskos
  • 3 vnt. lauro lapų
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 4 vnt. kvepiančių pipirų
  • žiupsnelio krapų

Gaminimas:

  1. Išvirkite marinatą: užvirinkite 2 l vandens, supilkite aliejų, actą, suberkite druską, sudėkite lauro lapus, krapus ir virkite 10 min.
  2. Cukinijas nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite (galima žiedais arba kaip jums patinka), sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatą ir 20 min. pasterizuokite.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)