marinatas

marinatas

Marinatas − konservuojantis tirpalas su acto rūgštimi, prieskoniais ir kitais priedais. Kitaip tariant tai prieskoniais pagardintas mišinys, kuriame prieš kepant mirkoma šviežia mėsa, paukštiena, žuvis ar jūros gėrybės. Pamarinuoti produktai suminkštėja ir įgauna aromato.

Geriausi marinatai grilio patiekalams, kai iki gaminimo teliko valanda: paprasčiau nebūna

Ruošiantis vasaros patiekalų gamybai daugelį vargina vien mintis apie mėsos ruošimą. Marinavimas per naktį, produktų pasirūpinimas iš vakaro......

Mėsininkas iš Mažeikių išdavė geriausią šašlyko marinato receptą: mėsa tirps burnoje (114)

Vasara – šašlykų metas – tad kokią mėsą geriausia būtų rinktis, papasakojo mėsininkas Aurimas Karbauskas iš Mažeikių . Mėsos krautuvėlę...

Sveikiausi žuvies pagaminimo būdai (2)

Apie tinkamiausius maisto gaminimo būdus sklando mitai. Vieni teigia, jog norint sveikai paruošti maistą, būtina tik garinti ir troškinti, kiti sako,...

Mėsininko patarimai: laiko patikrinti šašlykų ir kepsnių marinatai, kurie tobulai suminkština mėsą (5)

Nors baigiantis pavasariui orai Lietuvoje vis dar labai permainingi, daugelis grilinimo entuziastų jau spėjo atidaryti kepimo sezoną. Tačiau tam, kad...

Grilio sezonas jau čia pat: kokį mėsos asortimentą siūlo „Norfa“ bei kokių klaidų nedaryti, norint išsikepti sultingą kepsnį? (4)

Po truputį gerėjant orams, vis daugiau žmonių traukia į gamtą, o neatsiejama tokių iškilų gryname ore dalis – po atviru dangumi iškeptas maistas....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10