aA
Šiame recepte svarbiausias akcentas yra saldžiarūgštis garstyčių padažas. Aišku, jeigu nenorite apsiriboti tik vištiena, prie jos tiks ir keptos bulvytės ar bulvių košė, bei saldesnės šviežio kopūsto salotos. Tokie deriniai labai amerikietiški, bet už tai kaip skanu. Nieko nelaukę, keliaukite į virtuvę ir pasigaminkite šią vištieną su fantastiškai skaniu garstyčių padažu.
Traški vištiena su skaniuoju garstyčių padažu
© Recepto autorė

5 porcijos

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 kiaušinio
  • ¼ stiklinės pieno
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. česnako miltelių
  • 0,5 arb. š. svogūnų miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • aliejaus (kepimui)
  • 2 marinuotų agurkų (patiekimui)

Padažui:

  • 150 g (1/2 stiklinės) garstyčių
  • 50 g (4 valg. š.) sviesto
  • 5 valg. š. rudo cukraus
  • 4 valg. š. medaus
  • 1 valg. š. balto acto
  • 1 arb. š. aštraus skysto padažo
  • 0,5 arb. š. svogūnų miltelių
  • 0,5 arb. š. česnako miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. kajeno pipirų
  • ¼ arb. š. druskos

Gaminimas:

1. Padažas – visus padažui skirtus ingredientus sudedame į mažą puodą, išmaišome ir kaitiname ant silpnos ugnies. Vis maišome. Kaitiname ~5-10 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštėja ir atidedame į šalį. Jei reikia, į padažą galite įdėti daugiau druskos, ar kajeno pipirų (pagal skonį).
2. Vištienos krūtinėles supjaustome storomis juostelėmis, lengvai apibarstome druska, juodaisiais pipirais.
3. Viename inde išplakame kiaušinį, sumaišome su pienu.
4. Kitame inde sumaišome miltus su 0,5 arb. š. druskos, 0,5 arb. š. česnako miltelių, 0,5 arb. š. svogūnų miltelių, 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.
5. Keptuvėje įkaitiname pakankamai aliejaus (nereikia, kad apsemtų vištienos gabalėlius) ant vidutinės ugnies.
6. Imame po vieną vištienos juostelę, mirkome kiaušinio plakinyje, tada apvoliojame miltų mišinyje, vėl merkiame į kiaušinį ir vėl dedame į miltus. Taip paruoštą vištieną sudedame į lėkštę. Po to gabalėlius dedame į įkaitusį aliejų ir kepame iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Sekite kepimo laiką, kad vištiena neperkeptų. Iškepusias vištienos juosteles sudedame ant popierinio rankšluosčio.
7. Vištieną patiekiame apšlakstę garstyčių padažu ir su keliais marinuoto agurko griežinėliais.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000

Naminės duonos diena: plikytos kvietinės duonos be mielių receptas (9)

Dar nuo senų laikų yra sakoma, kad kepinys, į kurį įdedama daugiausiai meilės ir rūpesčio, yra...

Perlenktos mini picos – idealus pasirinkimas penktadieniui (7)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco išdavė paslaptį, kaip pasigaminti tradicišką...

Burokėlių lazanija – ypatingai skanus patiekalas, kurį nuo šiol gaminsite tik taip (10)

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca Demarco pagamino neįprastą lazaniją –...

Sočiai vakarienei: vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže (10)

Kartais taip sunku sugalvoti ką pagaminti vakarienei. Tad turiu jums labai nesudėtingą, greitą ir...

Gardi vakarienė: makaronai su kreminiais brokoliais (20)

Kartą mus apėmė tokia alkana neviltis, kad net pradėjome juokauti apie makaronus su brokoliais....

Top naujienos

Švelnūs orai truks nebeilgai (4)

Slenka ko gero paskutinės švelnios vėlyvo rudens dienos. Antroje savaitės pusėje tikimasi, kad...

Buvęs prokuroras sudėliojo svarbiausius akcentus Kauno žudynių byloje: Venckienė ir Venckus buvo pasirūpinę alibi (582)

Prieš dešimtmetį Lietuvą sukrėtusią Kauno žudynių bylą sekė Drąsiaus Kedžio ir Andriaus...

Šnipų mainų paslaptys: kodėl su lietuviais iškeistas norvegas domino JAV ir Rusijos žvalgybas (90)

„Kalėdos Maskvoje“, – tokia nuotrauka iš Raudonosios aikštės 2017 gruodžio 5-ąją...

Didesnės kainos gali sustabdyti cigarečių pakaitalų populiarėjimą DELFI specialiai iš Londono (22)

Vyriausybei siekiant padidinti akcizų tarifą kaitinamojo tabako produktams, specialistai sako, kad...

Vaikino pasiūlymas pasibaigus pasimatymui tapo nepavykusio vakaro vinimi: merginos, būkite protingos (67)

Vaikinas mane užkalbino mano tuometinėje darbovietėje-drabužių parduotuvėje. Maniau pakalbėsim...

Kai medžiotojas nušovė du vilkus – vilkė atėjo atsisveikinti su žuvusiais jaunikliais (438)

Dvidešimt metų medžiojantis Kazimieras Urmanavičius prasitarė, jog tądien, kai ruošėsi...

Skelbiama, kad „Žalgiris“ pasiruošęs išsiskirti su Perezu, jam jau numatyta pamaina (11)

Kauno „Žalgiris“ netrukus gali atsisveikinti su meksikiečiu Alexu Perezu, skelbia 24sek...

Kauniečio lentynoje duona guli jau 4 mėnesius, o vis dar kaip nauja: ko į ją deda? (157)

DELFI skaitytojas buvo nustebintas – į spintelę prieš keturis mėnesius padėta duona atrodė...

Sudie elegantiškiems batams – štai, kokie aulinukai bus madingiausi šią žiemą (23)

Šį šaltąjį sezoną praktiškumo ( angl. „practi-cool“ ) tendencija keičia iki šiol madoje...

Kaip jaučiasi vyrai, kai moteris žengia pirmą žingsnį (42)

„Reddit“ forume buvo išsamiai aptartas visiems seniai ramybės neduodantis klausimas: „Kaip...