Štai 17 produktų, kuriuos turėtumėte labai gerai įsiminti ir dažniau juos dėti į savo pirkinių krepšelį. 

Juodosios pupelės

Stiklinėje juodųjų pupelių yra 15 g baltymų, o prisotintųjų riebalų (kaip raudonoje mėsoje) nėra.

Avižos

Avižose gausu ląstelienos, tad po jų ilgai išlieka sotumo jausmas. Pusėje stiklinės avižų yra 4,6 lėtai įsisavinamų angliavandenių, kurie spartina medžiagų apykaitą ir degina riebalus.

Nuotr. Shutterstock

Avokadai

Nereikia bijoti valgyti gerųjų riebalų. Avokaduose yra rūgšties, kuri ilgam numalšina alkį. Per dieną suvalgykite pusė avokado ir riebalai nuo pilvo greitai ištirps. Avokaduose taip pat gausu ląstelienos ir baltymų.

Mėlynės

Mėlynės jaunina. Vienoje stiklinėje mėlynių yra tik 80 kalorijų ir 4 gramai ląstelienos, kuri ilgam suteikia sotumo.

Nuotr. Shutterstock

Brokoliai

Tiek žali, tiek virti brokoliai turi antivėžinių ypatybių, o kadangi porcijoje yra 30 kalorijų ir daug ląstelienos, jie padės ir sulieknėti.

Rudieji ryžiai

Ruduosiuose ryžiuose kur kas daugiau ląstelienos nei baltuosiuose ryžiuose. Pusėje stiklinės rudųjų ryžių yra 1,7 gramo lėtai įsisavinamų angliavandenių, kurie spartina medžiagų apykaitą ir degina riebalus. Rudieji ryžiai mažai kaloringi.

Nuotr. Shutterstock

Kriaušės

Vienoje kriaušėje yra 15 proc. rekomenduojamos dienos ląstelienos normos. Tyrimas parodė, kad kasdien kriaušių valgančios moterys suvartodavo mažiau kalorijų nei tos, kurios kriaušių nevalgė. Valgykite ir odelę, nes joje daugiausia ląstelienos.

Greipfrutai

Net jei nesilaikote dietos, kasdien prieš valgį suvalgant pusę greipfruto galima sulieknėti. Nuo greipfrutų mažėja insulino, kuris skatina kauptis riebalams, lygis, tad ir todėl sulieknėsite. Greipfrutuose taip pat yra baltymų.

Nuotr. Shutterstock

Migdolai

Riešutuose gausu sveikųjų riebalų, kurie padės sulieknėti. Ypač naudingi migdolai. Tyrimas parodė, kad iš dviejų grupių, kurios laikėsi dietos, viena grupė užkandžiams rinkosi sausainius, o kita – migdolus. Valgę migdolus labiau suliesėjo.

Žalioji arbata

Žalioji arbata atgaivina, suteikia sotumo. Žaliojoje arbatoje esantys antioksidantai degina kalorijas ir riebalus. Vienas tyrimas parodė, kad per dieną išgeriant 5 puodelius žaliosios arbatos, sulieknėjama dvigubai daugiau, ypač tirpsta riebalai nuo pilvo.

Nuotr. Shutterstock

Lęšiai

Lęšiai – baltymų ir ląstelienos šaltinis. Pusėje stiklinės lęšių yra 3,4 gramo lėtai įsisavinamų angliavandenių, kurie spartina medžiagų apykaitą ir degina riebalus.

Bananai

Vidutinio sunokimo bananas ilgam suteiks sotumo, o netgi sunokusiame banane yra beveik 5 g lėtai įsisavinamų angliavandenių.

Nuotr. Shutterstock

Kiaušiniai

Kiaušiniai pusryčiams aprūpina organizmą baltymais, kurie ilgam suteikia sotumo. Vienas tyrimas parodė – nutukusios moterys, pusryčiams valgiusios kiaušinių sulieknėjo dvigubai daugiau nei tos, kurios pusryčiams valgė baltos duonos.

Nesukite galvos dėl cholesterolio – gerojo ar blogojo cholesterolio juose ne mažiau ir ne daugiau nei pusryčių bandelėse.

Juodasis šokoladas

Džiaukitės, juodojo šokolado mėgėjos – juodojo šokolado plytelė lėtina virškinimą, tad ilgiau jausite sotumą, mažiau suvalgysite.

Nuotr. Shutterstock

Sūris

Šviežiame ožkos pieno sūryje yra riebalų rūgščių, kurios suteikia sotumo ir degina riebalus. 

Liesas pienas

Tų pačių riebalų rūgščių yra ir piene, o jame esantys baltymai suteikia sotumo. Na ir, žinoma, kalcis. Tyrimai parodė, kad daugiau kalcio vartojančios moterys daugiau sulieknėjo.

Nuotr. Fotolia