Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

TOP 1: Sotus ir gardus kiaulienos guliašas

Iš tiesų tai guliašas yra vengrų patiekalas, ir netgi labiau sriuba, negu antrasis patiekalas. Bet mano namuose guliašas yra laikomas „tikru maistu“, priešingai negu visokie indiški, tailandietiški ar meksikietiški virtuviniai eksperimentai.

Be to, privirusi didelį puodą guliašo, galiu sau leisti nebelysti į virtuvę porą dienų – šio sotaus patiekalo užtenka kelioms vyriškoms vakarienėms. 

Taigi, šaltą žiemos vakarą kviečiu pasigaminti pilvukus šildančio guliašo. P.S. Labai gardu su marinuotais agurkėliais!

REIKĖS:

800 g kiaulienos nugarinės su mente;

8 didelių bulvių;

1 didelio svogūno;

1 didelės morkos;

3 šaukštų miltų;

4 šaukštų pomidorų padažo;

aliejaus;

maltos raudonosios saldžiosios paprikos;

kiaulienos prieskonių;

druskos;

maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite mažais kubeliais supjaustykite kiaulieną. Uždenkite dangčiu ir pakepkite maždaug 10 minučių, kartais pavartykite. Mėsą pagardinkite druska, pipirais, kiaulienos prieskoniais, saldžiąja paprika, išmaišykite ir pakepinkite dar porą minučių.

Kai iš mėsos išsisunks daug sulčių, jas nupilkite į atskirą dubenėlį, keptuvėje neturi likti jokių skysčių. Tuomet mėsą keptuvėje apiberkite miltais, gerai išmaišykite ir suberkite į puodą, kuriame troškinsite guliašą.

Kol kepa mėsa sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite kitoje keptuvėje. Kai daržovės pasitroškins sumeskite į puodą. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į puodą.

Viską užpilkite nuo mėsos likusiu riebiu sultiniu. Sultinys turi apsemti mėsą ir daržoves, jei taip nėra  įpilkite verdančio vandens.

Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 4050 minučių. Prieš baigiant troškinti įdėkite pomidorų padažo, paragaukite ar netrūksta prieskonių.

P. S. Nepamirškite guliašo pamaišyti, nes vėliau gali tekti šveisti pridegusį puodą.

Nuotr. Shutterstock

TOP 2: Tinginių čeburekai per 10 min. (iš vaflių)

Jei norite aplenkti net patį J. Oliverį, jums tai gali pavykti. Štai čeburekų receptas, kuriuos pagaminti užtruks vos 10 minučių.

Kai draugai paskambina, kad už pusvalandžio užsuks į svečius, šis patiekalas jus išgelbės. Juk gardžiuosius čeburekus visi labai mėgsta, o jei dar jų pagaminimas užtrunka vos kelias minutes – tai geriausias pasirinkimas!

Prie šio gardaus patiekalo puikiai tiks paprastas vištienos arba daržovių sultinys. Skanaus!

REIKĖS:

300 g kiaulienos faršo;

6 didelių, plonų vaflių;

2 kiaušinių;

100 g miltų;

50 ml pieno;

1 svogūno;

druskos;

prieskonių.

GAMINIMAS:

Pasigaminkite tešlą: sumaišykite vieną kiaušinį, miltus, pieną, druską. Dabar įdaro eilė: sumaišykite faršą, smulkiai pjaustytą svogūną ir prieskonius, įmuškite vieną kiaušinį. Imkite vaflį, perpjaukite jį pusiau ir tepkite storą įdaro sluoksnį. Uždenkite kitu vafliu ir perpjaukite dar kartelį pusiau. Iš vieno vaflio išeina 4 čeburekai. Kiekvieną gabaliuką apvoliokite tešloje ir dėkite į kaitriai įkaitintą keptuvę (į ją prieš tai įpilkite kelis lašus aliejaus). Apkepkite iki rudumo iš abiejų pusių.

Nuotr. Shutterstock

TOP 3: Tinginių cepelinai – paprasčiau ir būti negali!

Šiuos cepelinus pagaminau labai greitai ir be jokio vargo. Nes... Jiems nereikėjo BULVIŲ!

Baiminausi, kad jie vandenyje gali ištežti, tačiau pagrindo masė (varškės) puikiai išsilaikė. Vyras išgyrė mano cepelinus, sakė, kad tokių gardžių dar nėra ragavęs. 

REIKĖS:

500 g  neriebios varškės;

10 valgomųjų šaukštų manų kruopų;

10 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo;

1 kiaušinio;

žiupsnio druskos;

vandens.

Įdarui:

400 g kiaulienos faršo;

1 svogūno;

druskos, 

juodųjų pipirų.

GAMINIMAS: 

Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome. Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.

Pradedame formuoti cepelinus. Įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 10–12 min. Valgome su pakepintos šoninės padažu ar grietine. Skanaus!

Nuotr. Shutterstock