Turbūt žinomiausio tradicinio lietuviško patiekalo – cepelinų – kainos, kaip ir kitų valgių, kavinėse kyla. Statistiniai duomenys rodo, kad Vilniaus kavinėse porcija cepelinų balandį kainavo 7,22 euro, o pigiausiai atsiėjo Rokiškyje – 4,67 euro. Regionų kavinių vadovės „Delfi“ atskleidė, kad jų bran...
cepelinai
109 straipsnių
Kuo dar lietuvius galima privilioti, jei ne kiekvienam puikiai pažįstamais cepelinais? Klaipėdos senamiestyje įkurtos kavinės vadovai sumanė, kad galima privilioti ne tik įprastais, o pasiūlant net 15 skirtingų skonių cepelinų.
Palangos verslininkai sakosi kainų nekėlę, tačiau poilsiautojai pastebi: išleidžia ir 100 eurų per dieną (1)
Kur Palangoje pigiau pavalgyti, jog netektų už šaltibarščius susimokėti 12 eurų? Legendos sklando ir apie 14 eurų kainuojančius cepelinus. Kokios šiemet kainos Palangoje ir ko tikisi verslininkai, skelbiama LNK žinių reportaže.
Šią savaitę viešėdama Palangoje užsibrėžiau vieną aiškų tikslą – aplankyti bent kelias maitinimo įstaigas, kuriose už pietus nereikėtų palikti kalno pinigų. Vieną tokią vietą jau pavyko rasti (apie ją galite skaityti čia). Sėkmė man nusišypsojo ir antrą kartą – pačiame Palangos centre radau tokią ka...
Cepelinų robotai dar nepadaro: kodėl Visagino bendrovė neturi parduotuvės ir kokio prašymo nenori girdėti vadovas (5)
Jau ne vieną dešimtmetį šaldytus maisto gaminius siūlančios Visagino bendrovės vadovas sako, kad jo anksčiau prognozuotas blogas rinkos scenarijus nepasitvirtino ir tai yra gera žinia. Tačiau vargu, ar maistas pirkėjams parduotuvėse atpigs. Dmytro Hurtovyi dabar laukia bulvių derliaus rezultato, o š...
Vasara dar neprasidėjo, bet šilti orai lepina ir veja prie jūros. Vis dėlto čia poilsiautojai pasitinkami ne taip svetingai, nes kainos, palyginti su praėjusiųjų metų vasaros pradžia, kandžiojasi. Verslas teisinasi, kad brangimas – dėsningas. Pigiausi rasti šaltibarščiai šiemet kainuoja 3,5 Eur, o u...
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.
9 gardžių cepelinų receptai ir naudingi tinklaraštininkių patarimai, kad pavyktų ir neištižtų – visada pasiteisina (2)
Artinantis cepelinų dienai būtų griekas nepasidalyti šio daugelio lietuvių mėgstamo patiekalo receptais. Juolab, kad maisto tinklaraštininkės pasiūlė labai įdomių ir net nematytų receptų. be to, nepagailėjo patarimų, kaip gaminti, kad cepelinai būtų ne tik skanūs, bet ir virdami išlaikytų savo formą...
Vaikui ir vėl grįžus alkanam mama pratrūko: mokyklos valgyklos darbuotojos cepelinus taupo pedagogams (3)
Neretai mokinių tėvai nuogąstauja, kad jų vaikai mieliau renkasi nesveiką maistą iš prekybos centrų nei pietus mokyklos valgykloje. O patys mokiniai vis atviriau kalba apie tai, kad nusprendę valgyti mokyklos valgykloje čia susiduria su jos darbuotojų nepagarbiu elgesiu. Neseniai toks akmenėlis mest...
Kristina kviečia išbandyti šeimos mėgiamiausius patiekalus iš bulvių: 11 receptų, kurie niekada nenuvilia (2)
„Ir kam gali nepatikti bulvės – jas mėgsta visi“, – įsitikinusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Šaltuoju metu laiku kaunietė namiškiams dažnai gamina patiekalus iš šios daržovės ir jau sukaupė visą krūvą receptų. Šiandien ir su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi šeimos mė...
Tikriname Vilniaus cepelinų kainas ir kokybę. Kiek kainuoja, kaip greitai juos atveža pavežėjai, ar visus galima suvalgyti.
Eksperimentas: kiek kainuoja skaniausias Vilniaus cepelinas ir ar viskas, kas patiekiama, tinka maistui (1)
Cepelinas, arba didžkukulis (nors kai kurie ekspertai tikina, kad tai du skirtingi patiekalai) nacionalinis lietuvių patiekalas, kuriuo dažnai mėginame vaišinti egzotikos ištroškusius užsieniečius.
Tyrimas atskleidė, ką lietuviai išrinko nacionaliniu patiekalu: šaltibarščius, cepelinus ar vėdarus (2)
Vyrauja daug skirtingų įsitikinimų apie tai, kokį patiekalą turėtumėme vadinti nacionaliniu Lietuvos valgiu – vieni mano, kad tai turėtų būti didžkukuliai, kiti teigia, kad lietuviai labiausiai žinomi dėl šaltibarščių, vėdarų arba bulvių plokštainio. Vis dėlto, Lietuvos gyventojų apklausa parodė, ka...
kada, jei ne dabar virti cepelinus su grybais. Žinoma, norintieji gamins su mėsa ar varške. Tačiau bent kartą verta išbandyti ir cepelinus su grybais – fantastiški!
Bešamelio padažo reikia visur. Be jo neiškepsite gardžios lazanijos, neparuošite įvairių padažų prie mėsos, miltinių ir kitokių patiekalų. Ir kokie gi cepelinai bus be užpilo, kurio pagrindą sudaro bešamelio padažas.
Lietuvoje gyvenanti egiptietė Esraa – apie lietuvių būdą, maistą ir vestuves: Egipte svečių ateina tūkstančiai, o pas jus – vos dešimt (2)
Vietoje saulėtojo Egipto – visiškai nepažįstama Lietuva. Būtent taip būtų galima apibūdinti egiptietės Esraa gyvenimo kryptį, kurią moteris pasirinko jau prieš 10 metų. Šiandien Esraa su vyru ir sūnumi gyvena Vilniuje ir sako niekada nesijaučianti vieniša – mat čia pat gyvena ir visa jos šeima.
Įvairiausius pasaulio kampelius tyrinėjanti pora sužinojo, koks yra lietuvių tradicinis patiekalas: tai išgirdę, žmonės negali patikėti (6)
Aistė Žemaitienė kartu su savo vyru Augustinu yra aplankę jau daugybę vietų visame pasaulyje, kuriose vis atranda ryšių su Lietuva – bendraudami su ten esančiomis tautiečių bendruomenėmis, jie neretai sužino ir neįtikėtinų dalykų. Kaip tik taip neseniai nutiko – jiedu netikėtai išgirdo istorijų apie...
Šaldytos produkcijos gamybos įmonė pastebi mažėjantį vartojimą šalyje. Verslininkas mano, kad didesni sunkumai Lietuvos verslo dar tik laukia, o maisto kainos artimiausiu metu neturėtų mažėti.
Apsilankė geriausiais cepelinais Lietuvoje garsėjančioje vietoje: patikrino, ar ten iš tiesų taip skanu (10)
Šią vasarą Lietuvą tyrinėjantis DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas į draugiją kaskart pasikviečia skirtingas moteris. Dabar ja tapo dainininkė Monika Linkytė. Šįkart abu patraukė į ežerų kraštą – Molėtus.