Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).
Šis savaitgali skirtas ryžių patiekalams . Ryžiai dėl sudėtyje esančių vitaminų ir mineralų pasižymi antioksidaciniu veikimu, yra svarbūs...
Dar vienas pusryčių receptas – prancūziškas skrebutis su šonine . Gardus skrebutis su traškia šonine – itin populiarus patiekalas visame...
Į virtuvę atskubėjo Seimo narė Agnė Širinskienė. Ji papasakos kodėl vengia valgyti kiaušinius, koks lenkų virtuvės patiekalas yra jos...
Be galo skanaus patiekalo receptas – lašišos, glazūruotos sojų ir medaus padažu. Kepsite vos 15 minučių. Lašiša, glazūruota sojų ir medaus...
Daugeliui atrodo, kad čeburekus gaminti yra itin sudėtingas ir ne kiekvienam įkandamas procesas. Iš tiesų, tai labiau laiko ir kantrybės...