patiekalas

patiekalas

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).

Užkalnis valgė maistą iš ten, kur jo nebeįleidžia (102)

Jau matau, kaip daugelis labai laukia šių žinių: daugiau nei dešimtmetį rašau apie restoranus, ir vis pasirodo trokštančių išgirsti, kaip mane iš...

Pusryčiai aplink pasaulį – 4 gardžios sumuštinių idėjos (16)

Jeigu manote, kad sumuštinis pusryčiams – tai neįdomus ir atsibodęs patiekalas, galvokite iš naujo! Maistui tampant naująja socialinių tinklų...

Kijevo kotletai: 7 jų ruošimo paslaptys, kad jų skonis būtų tobulas (18)

Traškūs iš išorės ir sultingi iš vidaus – kas? Atsakymas – Kijevo kotletai . Vien girdint tokį apibūdinimą seilės ima kauptis burnoje. Na, o...

Kijevo kotletų receptas (7)

Kijevo kotletai paprastai patiekiami su daržovėmis, gruzdintomis bulvėmis arba ryžiais. Kotletų įdarą galima papildyti tokiais produktais kaip sūris,...

Kulinarė apie maistą iš prekybos centrų: viskas apie „plaunamas“ mišraines ir kodėl reikia rinktis laimingesnių vištų kiaušinius (33)

Nors prekybos centrų kulinarijos cechuose pagaminto maisto dažnai galime sutikti ant daugelio lietuvių pietų, vakarienės ar net pusryčių stalo, iki...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10