patiekalas

patiekalas

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).

Ką gaminti iš ryžių: 11 gardžiausių patiekalų – šiuos receptus tikrai norėsite išsisaugoti

Šis savaitgali skirtas ryžių patiekalams . Ryžiai dėl sudėtyje esančių vitaminų ir mineralų pasižymi antioksidaciniu veikimu, yra svarbūs...

Prancūziškas skrebutis su šonine – visame pasa populiarų patiekalą galima pasigaminti ir namuose

Dar vienas pusryčių receptas – prancūziškas skrebutis su šonine . Gardus skrebutis su traškia šonine – itin populiarus patiekalas visame...

Redaktoriaus virtuvė. Buvusi Karbauskio ginklanešė regi jo naują nuopolį. O su kuo žygiuos ji pati?

Į virtuvę atskubėjo Seimo narė Agnė Širinskienė. Ji papasakos kodėl vengia valgyti kiaušinius, koks lenkų virtuvės patiekalas yra jos...

Lašiša, glazūruota sojų ir medaus padažu, – greitai paruošiama ir itin gardi

Be galo skanaus patiekalo receptas – lašišos, glazūruotos sojų ir medaus padažu. Kepsite vos 15 minučių. Lašiša, glazūruota sojų ir medaus...

Čeburekai – tokie sultingi ir gardūs, kad niekas neatsisakys

Daugeliui atrodo, kad čeburekus gaminti yra itin sudėtingas ir ne kiekvienam įkandamas procesas. Iš tiesų, tai labiau laiko ir kantrybės...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10