Mangų ir bananų kokteilis (2 porcijos)

Ingredientai:

* 1 mango vaisius
* 1 bananas
* 200 ml natūralaus jogurto
* 4 kubeliai ledo

Nulupkite mangą ir bananą, supjaustykite ir sumeskite į smulkintuvą, suberkite ledo kubelius, supilkite jogurtą. Visaką gerai suplakite iki vientisos masės. Kokteilį išpilstykite į taures, galite papuošti žalumynais, pavyzžiui, mėtų lapeliais. Pusryčiams prie kokteilio puikiai tiks saujelė riešutų bei džiovintų vaisių.



Graikiška kiaušinienė (2 porcijos)

Ingredientai:

* 1 valg. šaukštas sviesto
* 3 kiaušiniai
* 2 valg. šaukštai pieno
* 100 g fetos
* juodieji pipirai
* keli svogūno laiškai

Susmulkinkite fetos sūrį. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Dubenyje gerai išplakite įmuštus kiaušinius ir 2 šaukštus pieno, plakinį supilkite į keptuvę. Pamaišykite, tuomet į keptuvę suberkite ir smulkintą fetos sūrį, toliau kepkite maišydama. Pagal skonį įberkite pipirų, užbarstykite smulkintų svogūnų laiškų.

Avokadų salotos (2 porcijos)

Ingredientai:

* 1 avokadas
* 1 pomidoras
* 1 salotų gūžė
* 0,5 raudonojo svogūno
* 100 g fetos
* 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
* citrinų sultys
* 0, 5 arbat. šaukšt. garstyčių

Smulkiais šiaudeliais supjaustykite salotas. Nulupkite avokadą ir supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat supjaustykite pomidorą, susmulkinkite fetą ir pusę nulupto raudonojo svogūno, viską suberkite į dubenį. Sumaišykite padažą iš alyvuogių aliejaus, kelių šaukštų citrinų sulčių ir truputėlio garstyčių (jei trūksta saldumo, galite įdėti pusę šaukštelio medaus). Užpilkite padažą ant salotų ir išmaišykite.