Merginos ūgis – 164 cm, o svoris dar sausio mėnesį buvo 75 kg.

„Buvau pasiekus ribą, kad net lovoje buvo sudėtinga apsiversti. Riebalų buvo tiek ant pilvo, šlaunų, užpakalio, krūtinė buvo didelė. Buvau irzli, nepatenkinta, nuolatos mieguista. Dirbau padavėja, tad visiems atrodo, kad savaime turėčiau būti lieknesnė, tačiau man šis darbas tikrai nepadėjo“, - DELFI pasakojo mergina, kuriai viršsvoris užaugo kone per pusmetį.

Dėl apvalių formų Sniežana per daug nesijaudino, tačiau idėją keistis pastūmėjo jos vaikinas.

„Tėvai, sesuo tikino, kad gerai atrodau ir be reikalo nerimauju. Mano vyras irgi nesakė, kad esu stora, tačiau jo žvilgsnis mane užmušė. Vieną kartą dėl to ir apsiverkiau ir nusprendžiau sau nieko negailėti, tačiau keisti savo išvaizdą. Antra mano pusė, aišku, atsiprašė, sakė, kad juokauja, tačiau supratau, kad turiu susigrąžinti tą žvilgsnį, kuriuo jis į mane žiūrėjo anksčiau. O dabar nuo jo akių jaučiausi tarsi būčiau visiška bačka. Tad vaikinas buvo paskutinis lašas, privertęs mane sustoti ir, kritiškai save įvertinus, kažką keisti“, - sakė mergina.

Tačiau sporto salės abonementas rankose sėkmės dar negarantuoja.

„Nusipirkau sporto abonementą ir reguliariai sportavau, tačiau tao nebuvo efektyvu – realiai salėje buvau tam, kad prastumčiau laiką ir pasidėčiau varnelę, jog esu fiziškai aktyvi. Nukrito 2-3 kilogramai, tačiau manęs tai netenkino. Sausio pradžioje nusprendžiau susiimti“, - mena pašnekovė.

Į pagalbą pasitelkusi asmeninį trenerį Tadą Pocių, mergina dirbo ne tik fiziškai, tačiau ėmė reguliuoti ir savo mitybą.

„Buvo labai sunku. Su tokiu svoriu padaryti įtūpstus ar atsilenkimus buvo beveik neįmanoma. Todėl pirmosios treniruotės buvo lengvesnės, tačiau nė dienos nepraleidau kardio užsiėmimų (nuo 30 iki 50 min).

Trečią savaitę numečiau 4 kilogramus, tada savaitę buvo štilis – laikiausi visų nurodymų, tačiau svoris nekrito. Tada vėl staiga nukrito du, po to vėl lėčiau. Nėra taip lengva, kad kasdien po kilogramas dingtų. Kai aptingsta organizmas, reikia labiau paspausti. Dabar kovoju su 65-uoju kilogramu, nenori jis pasiduoti“, - juokiasi mergina, kurios tikslas – atsikratyti 15 kilogramų.

Sniežanos teigimu, pati viena ji tiek nebūtų numetusi.

„Nežinojau net ką valgyti. Buvo aišku, kad reikia daug salotų, daržovių, bet mokėjau tik agurkų ir pomidorų salotas, ilgai tokiomis nepragyventum. Galvojau kreiptis į dietologę, bet brangiai kainuoja, tad pasirinkau tik asmenines trenerio treniruotes. Mano tikslas buvo 10 kilogramų numesti su trenerio pagalba, o po to – jau pati“, - teigė padavėja jau kitame restorane dirbanti mergina.

Kai per kiek daugiau nei du mėnesius ištirpo nelemti 10 kilogramų, mergina negalėjo atsidžiaugti ir kitais, ne mažiau matomais pokyčiais.

„Radikaliai pasikeičiau ir ne tik fiziškai. Geriau jaučiuosi, visi pastebi, kad į gera pasikeitė ir mano bendravimas, atsirado nuotaika. Anksčiau piktinausi tomis lieknomis merginomis, kurios irgi eidavo į sporto salę – kam jos reikia? Tačiau dabar suprantu, kad formos palaikymui irgi reikia darbo. Esu supratingesnė, pozityvesnė“, - tikino vilnietė.

Tiesa, gal tik skamba taip, tačiau šie pokyčiai – sunkaus darbo ir valios rezultatas.

„Atsisakiau bandelių, miltinių patiekalų, bulvių. Labai mėgstu blynelius, bet juos valgau labai labai retai. Kartais visgi reikia apdovanoti savo kūną.

Anksčiau valgiau vieną-du kartus per dieną, vandens išvis negėriau. Darbe suvalgydavau kokį kinišką patiekalą, kur viskas pagaminta tešloje, persisunkę padažu. Dabar valgau penkis kartus per dieną. Ryte kertu košę, perpiet obuolį ar salotų su vištiena, žuvimi. Vakarienei – salotos ar žuvis su garintomis daržovėmis. Prieš pat miegą nieko nevalgau – atsigeriu arbatos ir tiek.

Niekada nebūnu alkana. Jei pavalgau ir jaučiu, kad dar šiek tiek trūksta, palaukiu, kol praeina pusvalandis – jei noras nedingsta, dar kokį vaisių ar daržovę suvalgau“, - patirtimi dalijosi pašnekovė.

Svarbiausia tai, kad dabar mergina mėgaujasi žiūrėdama į veidrodį. Tai veikiausiai atperka visus nesuvalgytus blynelius.

„Nesuprantu, kas su manimi darosi, tačiau žiūriu į veidrodį ir šypsausi – patinka tai, ką matau, pradedu iš naujo save pamilti. Jau galiu užsidėti suknelę, kurios nedėvėjau dvejus metus, riebalai negražiai matydavosi. Dabar galiu ją užsidėti ir eiti į darbą aukštai pakelta galva“, - pasitikėjimu spinduliuoja Sniežana.

Jos teigimu, merginos turėtų nepasiduoti – pirmieji kilogramai krenta lėčiausiai, tačiau vėliau viskas įgyja pagreitį ir dar labiau paskatina siekti tikslo – ne tik gražiai atrodyti, bet ir būti sveika, gerai jaustis.

Paklausta, ką apie jos pokyčius mano vaikinas, kuris ir pastūmėjo ją keistis, Sniežana šypsosi.

„Dabar vaikinui palaima. Klausiu, ar patinku jam, tai pripažįsta, kad esu gražesnė, seksualesnė, bet tikina, kad ir anksčiau tiek pat mylėjo. Nebėra tų žvilgsnių, kurie paskatino mane susirūpinti savo išvaizda. Žinoma, mylės vyras visokią, tačiau jam irgi maloniau, kai aš gražesnė“, - sakė ji.

Sniežanos treneris: pasikeis ne tik Jūsų kūnas

„Į sporto salę mergina atėjo pasimetusi, galima sakyti, būdama duobėje. Tačiau vienas dalykas, ko jai nestigo – geležinės valios. Kai puikiai vizualizuoji savo tikslą, įsivaizduoji, kaip nori atrodyti po išties sunkaus darbo, pasidaro lengviau.

Treneris Tadas Pocius
Treneris gali norėti daug, tačiau jei žmogus nebus pasiryžęs radikaliai keistis, nieko pasiekti nepavyks. Mano darbas realiai buvo paaiškinti, kaip kas veikia, kaip taisyklingai atlikti pratimus ir, svarbiausia – motyvuoti. Motyvuoti nesukčiauti prieš save, galbūt pametėti keletą mitybos idėjų ir rodyti pasitikėjimą, kad ji viską gali.

Treneris už jus nieko nepadarys – jis tik atvers akis, kad viską reikia imti į savo rankas ir taip galiausiai labiau save mylėsite. Sniežana yra puikus to pavyzdys – sumažėjus svoriui pasikeitė merginos bendravimas, ji tapo labiau savimi pasitikinti, atvira, džiaugsminga. To linkiu ir kitoms“, - visas kilogramų degintojas drąsino asmeninis treneris T. Pocius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1208)