Ketvirtadienį laidoje „Delfi diena“ kalbinto R. Vilpišausko vertinimu, Lenkijos sprendimas vienašališkai riboti grūdų ir kitų žemės ūkio produktų importą iš Ukrainos, o taip pat pareiškimai apie stabdomą paramą ginkluote Ukrainai yra sietini su artėjančiais Lenkijos parlamento rinkimais, įvyksiančiais kito mėnesio viduryje.

Dabartinė pagrindinė valdančioji partija, politologo matymu, siekia atkreipti į save dėmesį ir tokia retorika bei sprendimais taikyti į kaimiškų vietovių rinkėjus, kurių balsai esą labai svarbūs valdantiesiems.

„Būtent vidaus politika dažniausiai aiškinamas toks gana prieštaringas elgesys, nes tokie pareiškimai iš tiesų neatitinka nuo pat praėjusių metų plataus masto Rusijos karo prieš Ukrainą vykdytos Lenkijos užsienio ir saugumo politikos, ir ypač aktyvaus paramos teikimo Ukrainai“, – pažymėjo R. Vilpišauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją