Reikės:
1 ½ stiklinės miltų
1 stiklinės kefyro (arba pasukų)
2 sunokusių vidutinio dydžio bananų
2 kiaušinių
4 v. š. cukraus
3 v. š. sviesto
1 1/3 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
¼ a. š. druskos
Gaminimas:
- Sviestą ištirpdome mikrobangų krosnelėje ir paliekame pravėsti.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome viename atskirame inde.
- Kitame inde kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakame iki baltumo. Įmaišome kefyrą, po to sviestą. Pamažu įmaišome miltų mišinį. Maišome (arba plakame elektriniu plaktuvu) tol, kol nelieka gumulėlių.
- Bananus sutriname šakute iki vientisos masės ir įmaišome šaukštu į tešlą.
- Keptuvę įkaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies, patepame šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilame po šaukštą tešlos ir taip iškepame visus blynelius. Blyneliai kepa labai greitai, tad nepalikite be priežiūros, kad neprisviltų.
- Patiekiame su mėgstama uogiene, vaisiais ar sirupu.
Skanaus!