Reikės:

1 ½ stiklinės miltų

1 stiklinės kefyro (arba pasukų)

2 sunokusių vidutinio dydžio bananų

2 kiaušinių

4 v. š. cukraus

3 v. š. sviesto

1 1/3 a. š. kepimo miltelių

1 a. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

¼ a. š. druskos

Gaminimas:

  • Sviestą ištirpdome mikrobangų krosnelėje ir paliekame pravėsti.
  • Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome viename atskirame inde.
  • Kitame inde kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakame iki baltumo. Įmaišome kefyrą, po to sviestą. Pamažu įmaišome miltų mišinį. Maišome (arba plakame elektriniu plaktuvu) tol, kol nelieka gumulėlių.
  • Bananus sutriname šakute iki vientisos masės ir įmaišome šaukštu į tešlą.
  • Keptuvę įkaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies, patepame šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilame po šaukštą tešlos ir taip iškepame visus blynelius. Blyneliai kepa labai greitai, tad nepalikite be priežiūros, kad neprisviltų.
  • Patiekiame su mėgstama uogiene, vaisiais ar sirupu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)