blynai

273 straipsnių

Blynai (jidiš בלינצע, lenk. bliny, brus. бліны) – populiarus valgis Rytų Europos šalyse. Pavadinimas kilęs iš senųjų slavų kalbos žodžio mlin 'malti'. Lietuvoje tai tradicinis Užgavėnių patiekalas.

Roma Macijauskaitė

Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...

Bulvinius blynus nesudėtinga paruošti, o ir ingredientų reikia nedaug. Skaniausi – ką tik iš keptuvės. Bulvinius blynus patiekite su skrudinta šonine bei spanguolių uogiene. Skanu ir su grietine ar varške.

Parengė Toma Miknevičienė

Laidoje „Mamų virtuvė“ apsilankiusi charizmatiškoji Irena Starošaitė-Žvagulienė pasidalijo mėgstamiausiu šeimos pusryčių receptu, kurį gaminti tenka net svečiuojantis pas draugus Amerikoje. Žinoma dainininkė išdavė, kad tokius blynus pati valgydavo dar būdama vaikas, o dabar lepina sūnų ir vyrą. Įdo...

Orijus Gasanovas specialiai DELFI iš Palangos

Jeigu nuvykę į Lietuvos pajūrio sostinę erzinatės ir pykstate ant vietos restoranų dėl užkeltų jų kainų, štai jums alternatyva – Palangos gatvės maisto užkandinės, kuriose maisto kokybė nė kiek nenusileidžia prabangiems restoranams, o kai kur net ir lenkia. DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanov...

Parengė Roma Macijauskaitė

Blynai. Tai populiariausias patiekalas, kurio receptų šiandien dairomės. Gera žinoti, kad jų yra pačių įvairiausių: nuo mielinių iki bulvinių, nuo lietinių iki čirvinikų – kiekvienam skoniui. Net dešimčia receptų dalijasi ir tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Ir prisipažįsta:...