blynai

503 straipsnių

Blynai (jidiš בלינצע, lenk. bliny, brus. бліны) – populiarus valgis Rytų Europos šalyse. Pavadinimas kilęs iš senųjų slavų kalbos žodžio mlin 'malti'. Lietuvoje tai tradicinis Užgavėnių patiekalas.

Skaniausi Norvilų pusryčiai, kuriems nėra lygių: norint, kad blynai būtų traškūs, tradicinį ingredientą keiskite kitu

Egidija pasidalijo marokietiškų blynų receptu be pieno ir kiaušinių – sekėjai išbandė ir negali atsidžiaugti

Blynai su obuoliais – pagaminsite greitai, valgysite skaniai

Blynai su varške – niekas neatsisakys

Žemaičių blynai – dėl tokių gardžių pietų verta pasistengti

Lietiniai blynai – tiesiog tobulo apelsinininio skonio!

Blynai su varške pusryčiams – patys skaniausi

Lietiniai blynai su varške – niekada neatsibosta

Morkų blyneliai su tahini padažu – bus taip skanu, kad tikrai kartosite

Eliza dalijasi pamoka, kaip pagaminti gardžiausius žemaičių blynus: nebijokite eksperimentuoti

Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.