Blynai su varške – tokie universalūs, kad tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Juos mėgsta ir mažas, ir didelis. Blynus su varške patiekite iškart, apibarstę cukraus pudra.
blynai
273 straipsnių
Blynai (jidiš בלינצע, lenk. bliny, brus. бліны) – populiarus valgis Rytų Europos šalyse. Pavadinimas kilęs iš senųjų slavų kalbos žodžio mlin 'malti'. Lietuvoje tai tradicinis Užgavėnių patiekalas.
Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...
Vaida Kurpienė apie bulves – nereikės baimintis kalorijų, jei gamindami maistą laikysitės tam tikrų taisyklių (2)
Kaip pastebi dietistė, Vaida Kurpienė, bulvė ant lietuvių stalo būna taip dažnai, kad ją būtų galima vadinti antrąja duona. Nors dauguma žmonių bulves laiko kaloringa ir svorį auginančia daržove, sveikos mitybos specialistė tikina: bulves valgyti galima, tik reikia laikytis tam tikrų taisyklių jas r...
Ieškantiems sveikesnės blynų alternatyvos, rekomenduojame išbandyti grikių blynus su uogomis. Šis receptas itin pravers, jei norėsite sunaudoti virtus grikius. Grikių blynus patiekite su klevų sirupu.
Užgavėnių neįsivaizduojame be mielinių patiekalų – blynų, spurgų. Lietuvių tradicijos ragina tądien valgyti gausiai ir sočiai prisikimšti pilvus. Ar mieliniai blynai sveika, ar išties jų galima valgyti neribotai, pasiteiravau dietistės, sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės.
Lietuva kvepės blynais. Kas jau šiandien žiemą varo, o kai kas šio darbo imsis po kelių dienų, per Užgavėnes. Blynai – bene labiausiai dominuojantis šios šventės akcentas. Tad dalijamės pačių įvairiausių blynų receptais. Neabejoju, kad patenkinti bus visi. Tekste: sotieji žemaičių blynai su mėsa, su...
Yra Vilniuje tokia vieta, kurioje sutiksite bene daugiausiai šypsenų. Be išskirtinių blynų ir malonaus aptarnavimo, čia galima susipažinti su įkvepiančiais žmonėmis. Jie kasdien į restoraną eina kaip į didžiausią šventę, o nauja darbo diena jiems – dar viena proga padaryti viską, kad kiekvienas čia ...
Bulvinius blynus nesudėtinga paruošti, o ir ingredientų reikia nedaug. Skaniausi – ką tik iš keptuvės. Bulvinius blynus patiekite su skrudinta šonine bei spanguolių uogiene. Skanu ir su grietine ar varške.
Salierų ir morkų blynai tinka įvairioms progoms ir gali būti pateikiami kaip užkandis, garnyras ar net pagrindinis vegetariškas patiekalas. Salierų ir morkų blynus valgykite karštus su specialiai jiems paruoštu padažu.
Amerikietiško stiliaus batatų blynai, pagardinti klevų sirupu ir šonine, nepaliks abejingų. Tobulas variantas sotiems pusryčiams arba sekmadienio vėlyviems priešpiečiams. Batatų blynus patiekite dar šiltus.
Irena Starošaitė prisiminė, kaip augino sūnų nuolat koncertuodama: po to susikraudavom vadovėlius ir mėnesiui išskrisdavom pasišildyti (1)
Laidoje „Mamų virtuvė“ apsilankiusi charizmatiškoji Irena Starošaitė-Žvagulienė pasidalijo mėgstamiausiu šeimos pusryčių receptu, kurį gaminti tenka net svečiuojantis pas draugus Amerikoje. Žinoma dainininkė išdavė, kad tokius blynus pati valgydavo dar būdama vaikas, o dabar lepina sūnų ir vyrą. Įdo...
Edita Mildažytė prisiminė beviltiškus epizodus savo gyvenime: užtikusi sūnų rūkantį pamokė kaip reikiant (2)
Pirmojoje „Mamų virtuvės“ laidoje apsilankė ypatinga viešnia – Edita Mildažytė. Garsi moteris ne tik pasidalijo gardžių cukinijų blynų receptu, bet ir atviru pasakojimu apie savo motinystę. Tris vaikus užauginusi, o dabar anūkais besidžiaugianti E. Mildažytė prisiminė, kaip kadaise teko gyventi be p...
Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė žino įvairiausių blynų ir blynelių receptų. Sako, dažniausiai blynelius, varškėčius ar lietinius kepa anūkams, nors, neslepia, su malonumu juos valgo ir pati su vyru. Vis tik yra kelios gudrybės, kad blynai būtų ypatingai skanūs – Au...
Kukurūzų ir rūkytos žuvies blyneliai – puikus būdas panaudoti šaldytuve besikaupiančius maisto produktus. Blyneliai gaunasi traškūs, kvapnūs ir sotūs. Kukurūzų ir rūkytos žuvies blynelius patiekite dar karštus.
Rusai, dešimtmečius valgę vakarietiškus, taip pat ir lietuviškus bei lenkiškus, gaminius jų taip pasiilgo, kad masiškai pradėjo gaminti savo gamyklose ir vadinti mūsų kraštuose populiarių produktų vardais.
Jeigu nuvykę į Lietuvos pajūrio sostinę erzinatės ir pykstate ant vietos restoranų dėl užkeltų jų kainų, štai jums alternatyva – Palangos gatvės maisto užkandinės, kuriose maisto kokybė nė kiek nenusileidžia prabangiems restoranams, o kai kur net ir lenkia. DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanov...
Lėtiems tobuliems pusryčiams gaminkite varškėčius su klevų sirupu. Bus taip skanu, kad ir nenorėsite niekur skubėti. Patiekite varškėčius apibėrę smulkintai riešutais.
Įvairūs tyrimai skelbia, kad laktozės netoleruoja iki 70 procentų gyventojų. Tad receptai be laktozės jiems labai aktualūs. Išradingais, gardžiais, bet paprastai pagaminamais receptais garsėjanti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi patiekalų, kurie ypač tinka netoleruo...
Blynai. Tai populiariausias patiekalas, kurio receptų šiandien dairomės. Gera žinoti, kad jų yra pačių įvairiausių: nuo mielinių iki bulvinių, nuo lietinių iki čirvinikų – kiekvienam skoniui. Net dešimčia receptų dalijasi ir tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Ir prisipažįsta:...
Jei, kaip ir dauguma, esate pavargę nuo, regis, jau amžinai pilko dangaus, jei ilgitės saulės ir spalvų, vadinasi, Užgavėnes pasitinkate džiugiai. Nes ši šventė, senu lietuvių papročiu išvaranti žiemą, sufleruoja apie artėjantį pavasarį.