Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen sako, kad prabangiai atrodantį patiekalą galima pagaminti iš įprastų produktų, kuriuos daugelis turi šaldytuve arba gali greitai ir nebrangiai įsigyti artimiausioje parduotuvėje.

Gurmaniškiems pusryčiams – prabangus omletas

A. Rasmussen sako, kad ypatingai paruoštas omletas gali tapti išskirtinio skonio patiekalu vėlyviems savaitgalio pusryčiams. Maisto ekspertės teigimu, šio patiekalo sėkmė priklauso nuo gerai parinkto pieno ir kiaušinių santykio, o paįvairinimui jį galima pagardinti įvairia mėsa, daržovėmis, sūriais ar net vaisiais.

„Ruošdami klasikinį omletą, vienam žmogui imkite ne daugiau nei 2 kiaušinius, žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir maždaug 4 arbatinius šaukštelius pasirinkto skysčio – pieno arba grietinėlės. Druską į suplaktus kiaušinius berkite tik prieš pildami juos į keptuvę, nes priešingu atveju omletas gali subliūkšti. Šis patiekalas – universalus, todėl gamindami jį nebijokite eksperimentuoti“, – pataria A. Rasmussen ir pateikia omleto su špinatais ir sūriu receptą.

Omletas su špinatais ir sūriu

Jums reikės:

  • 6 vnt kiaušinių
  • 125 g sūrio
  • 50 g porų
  • 100 ml pieno
  • 150 g špinatų
  • alyvuogių aliejaus
  • svogūnų laiškų
  • druskos
  • pipirų

Gaminimas:

  1. Porus ir svogūnų laiškus supjaustykite, tuomet viską kelias minutes patroškinkite keptuvėje su lašelių alyvuogių aliejaus.
  2. Kiaušinius ir pieną išplakite bei pagardinkite prieskoniais.
  3. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite jį kartu su porais, smulkintais špinatais ir svogūnų laiškais į kiaušinių plakinį.
  4. Omletą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite tol, kol susiformuos auksinė plutelė.

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis


Polenta – valgomas italų auksas

Kukurūzų kruopų piurė, dar kitaip vadinama polenta, yra kasdieninis Šiaurės Italijos gyventojų maistas. A. Rasmussen teigimu, polenta yra puiki alternatyva bulvių košei, tačiau gali tapti ne tik patiekalo papildiniu, bet ir pagrindiniu maistu.

„Polentą valgyti ypač skanu su kepta šonine, įvairiomis daržovėmis ir dešrelėmis. Taigi, iš pačių paprasčiausių kukurūzų kruopų, vandens ir druskos galite pasigaminti tikriausią kulinarinį stebuklą“, – sako A. Rasmussen ir dalijasi receptu.

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis

Jums reikės:

  • 1 stiklinės kukurūzų kruopų
  • 3 vnt. kalakutienos dešrelių
  • 20 vnt. pievagrybių
  • 400 ml konservuotų pjaustytų pomidorų
  • 1/3 stiklinės baltojo sauso vyno
  • 2 a. š. bazilikų
  • 2 a. š. cukraus
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Gaminimas:

  1. Dešreles supjaustykite storais griežinėliais, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite juos, kol apskrus.
  2. Tada sudėkite pjaustytus pievagrybius ir pilkite baltąjį vyną. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir patroškinkite apie 10–15 minučių.
  3. Vėliau supilkite konservuotus pomidorus ir prieskonius. Patroškinkite dar apie 5 minutes.
  4. Pradėkite ruošti polentą – puode užvirkite 3 stiklines vandens, suberkite stiklinę kukurūzų kruopų ir virkite ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami.
  5. Įdėkite truputį druskos, cukraus ir gabalėlį sviesto.
  6. Patiekite polentą su dešrelių troškiniu ir pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.

Vištiena klevų ir garstyčių padaže


Vištiena ant stalo – skaniai ir taupiai

A. Rasmussen teigimu, vištienos patiekalai ypač tinka norintiems paįvairinti mitybos racioną.

Vištiena – lengvai ir greitai paruošiama, skani, neriebi, joje gausu baltymų. Kad ji būtų švelnaus skonio ir minkšta – tereikia pasirinkti tinkamus priedus arba paruošti neįprastą, bet prie šios mėsos derantį padažą“, – sako A. Rasmussen ir dalijasi vištienos klevų sirupo ir garstyčių patale receptu.


Vištiena klevų ir garstyčių padaže

Jums reikės:

  • 1 kg vištienos krūtinėlės
  • 150 g džiūvėsėlių
  • 3 a. š. garstyčių
  • 2 a. š. klevų sirupo
  • 2 a. š. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio šviežių čiobrelių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Tuomet sumaišykite garstyčias, klevų sirupą, aliejų, šviežius čiobrelius, pipirus ir druską.
  3. Į šį marinatą dėkite supjaustytus vištienos gabalėlius ir įdėkite į šaldytuvą maždaug valandai.
  4. Palikti vištieną marinuotis galima ir nakčiai.
  5. Vištienos gabalėlius išėmę iš marinato, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)