aA
Vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje visi bando atsikratyti cukinijomis, tad garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco skuba į pagalbą. Temperamentingasis italas siūlo pasigaminti Italijoje populiarius įdarytų cukinijų laivelius, o įdarą paruošti iš konservuoto tuno, kuris šiuo metu yra užvaldęs visą šefo meniu.
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
© Organizatorių nuotr.

Tuo metu jo kolega, konditeris Ali Gadžijevas moko, kaip paruošti jo paties patobulintą ir egzotiškais akcentais pagardintą tradicinį ir bene populiariausią vasarišką desertą Italijoje – panakotą. Profesionalus konditeris tikina, kad šis receptas yra labai paprastas ir įkandamas net pradedantiesiems, o jo skonis prilygsta palaimai.

Nauji receptai ir kulinariniai bei konditeriniai patarimai – TV3 laidoje „Gardu Gardu“, žada laidos kūrėjai.

Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

Cukinijos laiveliai
Cukinijos laiveliai
© Organizatorių nuotr.


Reikės:

  • 2 nedidelių cukinijų
  • 6 valg. š. konservuoto tuno
  • 3 valg. š. kedro riešutų
  • 3 valg. š. džiūvėsėlių
  • 1 valg. š. kaparėlių
  • 2 kiaušinių
  • 5–6 gabaliukų ančiuvių filė
  • 1 svogūno
  • 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šlakelio juodojo balzaminio acto
  • žiuspnelio persilado prieskonių

Gaminimas:

  1. Cukinijas įdėti į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirti 2 minutes. Ištraukti iš puodo ir panardinti į dubenį su labai šaltu vandeniu (geriausia su ledukais), kad jos neprarastų ryškios žalios spalvos, bei palikti, kad atvėstų.
  2. Į kitą dubenį sudėti konservuotą tuną, kaparėlius, džiuvėselius, kedro riešutus, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
  3. Svogūną susmulkinti kartu su ančiuvių filė gabaliukais. Suberti juos į tuno masę, sudėti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio ir vėl viską gerai permaišyti.
  4. Atvėsusias cukinijas perpjauti per pusę išilgai ir išskobti sėklų masę. Užpildyti puseles tuno įdaru ir padaryti kalnelius.
  5. Įdarytas cukinijas suguldyti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti likusia dalimi tarkuoto parmezano sūrio.
  6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  7. Iškepusias pabarstyti persilado prieskoniais ir pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu.

Egzotiška panakota

Panakota
Panakota
© Organizatorių nuotr.


Panakotai reikės:

  • 300 g grietinėlės
  • 100 g pieno
  • 3 vnt. želatinos lakštų
  • 2 valg. š. medaus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės

Užpilamam egzotinių vaisių kremui reikės:

  • 150 g pasiflorų tyrės
  • 200 g mangų tyrės
  • 7 kiaušinių trynių
  • 150 g cukraus
  • 100 g kubeliais pjaustyto sviesto

Gaminimas:

  1. Dubenėlyje su šaltu vandeniu užmerkti želatinos lakštus ir palikti, kad išbrinktų.
  2. Į prikaistuvį supilti grietinėlę, pieną ir įdėti medų. Reguliariai pamaišant užvirti. Nukelti nuo kaitros ir įdėti iš vandens ištrauktą išbrinkusią želatinos masę. Gerai išmaišyti, kol želatina visiškai ištirps. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės, permaišyti ir supilstyti į desertinius indelius ar taures iki pusės. Palikti valandai šaldytuve.
  3. Trynius gerai išplakti kartu su cukrumi iki purios masės.
  4. Tyres supilti į prikaistuvį ir pakaitinti, kol pradės garuoti. Tada sudėti trynių masę ir nuolat maišant šluotele kaitinti, kol pradės putoti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį sudėti sviesto kubelius bei maišyti, kol sviestas ištirps. Tada kremą atvėsinti ir užpilti ant sustingusios panakotos.

Skanaus!

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naminiai kukuliai: kam eiti į „Ikea“, jei gali paruošti namuose (55)

Tradicinis švedų patiekalas yra beveik tokia pat legenda, kaip cepelinai Lietuvoje, tik labiau...

Italijos skoniai: Beata Nicholson rekomenduoja paragauti baklažanų apkepo (37)

Nors itališka virtuvė Lietuvoje mėgstama, ne visi itališki patiekalai tokie populiarūs, kaip pica...

Ali Gadžijevo receptas: Japonijos įkvėptas sūrio pyragas (4)

Besibaigiant rudeniui šokolado meistras Ali Gadžijevas kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“...

Kepsniai kepsneliai, kurie niekad neapvils: receptų rinkinys mėsos mėgėjams 15 skirtingų receptų (7)

Turite firminį savo kepsnio receptą, kuris niekada neapvilia, o šeimyna visada lieka patenkinta?...

Tai bus nepamirštamo skonio guliašas, už kurį pagirs net anyta (74)

Sutinku, kad ne visi turi laiko ir kantrybės ruošti nuostabaus skonio troškinį – burgundišką...

Top naujienos

Reforma iš vidaus: prabilo apie ligoninėse apgyvendinamus paimtus vaikus, dėl kursų metamus darbus ir pareigūnų patyčias (156)

Iš nesaugios aplinkos paimtų vaikų apgyvendinimas ligoninėse, budinčių globotojų trūkumas,...

Po 30 metų į Lietuvą grįžusi moteris atvira: nuskurusiame sovietiniame mieste esama šio to nauja (46)

„Iš Lietuvos su meile“. Taip savo straipsnį, publikuotą svetainėje „Roads &Kingdoms“,...

Iš emigracijos grįžusi Rasa pirmą Lietuvoje uždirbtą algą išleido maistui (4)

Jau aštuntus metus Norvegijoje gyvenanti Simona Šiemienė planuoja grįžti į Lietuvą ir...

Į Lietuvą veržiasi šaltis ir sniegas – gruodžio mėnuo bus kitoks nei įprasta (29)

Nors ruduo dar nesibaigė, daugeliui smalsu, kokia laukia žiema. Kai kurių klimatologų teigimu,...

Nuostabaus grožio šalyje laukiamas kiekvienas lietuvis: vietiniai mus myli, todėl vaišina ir negaili pagyrų (4)

Vargu ar rastume abejingą Gruzijai keliautoją. Ši šalis apdovanota gamtos bei kultūros, ji pilna...

Padėtis virsta nekontroliuojama: kasmet dėl antibiotikų miršta dešimtys tūkstančių pasveikti turėjusių žmonių (55)

Kiekvienais metais Europoje miršta 33 tūkstančiai žmonių dėl bakterinių infekcijų, kurių...

Praėjus metams po dingimo Argentinoje aptiktas povandeninis laivas (11)

Argentiniečių povandeninis laivas, prieš metus sprogęs ir dingęs su 44 žmonių įgula,...

Kodėl „Porsche“ užvedimo spynelę montuoja kairėje vairo pusėje? (13)

Jei jūsų automobilis vis dar turi užvedimo spynelę, kurioje vairo pusėje ji yra? Spėtume, kad...

Lietuva – demografinėje duobėje: išgelbės tik darbo imigrantai? (405)

Mažėjantis Lietuvos gyventojų skaičius ir nesustojanti emigracija kelia vis daugiau klausimų,...

Pažadai nesutilpo į mokytojo piniginę: atlyginimų žirklės stulbina (46)

Geresnių laikų mokytojams dar teks palaukti. Iš prognozuoto iki 17 proc. atlyginimų šuolio...