aA
Vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje visi bando atsikratyti cukinijomis, tad garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco skuba į pagalbą. Temperamentingasis italas siūlo pasigaminti Italijoje populiarius įdarytų cukinijų laivelius, o įdarą paruošti iš konservuoto tuno, kuris šiuo metu yra užvaldęs visą šefo meniu.
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
© Organizatorių nuotr.

Tuo metu jo kolega, konditeris Ali Gadžijevas moko, kaip paruošti jo paties patobulintą ir egzotiškais akcentais pagardintą tradicinį ir bene populiariausią vasarišką desertą Italijoje – panakotą. Profesionalus konditeris tikina, kad šis receptas yra labai paprastas ir įkandamas net pradedantiesiems, o jo skonis prilygsta palaimai.

Nauji receptai ir kulinariniai bei konditeriniai patarimai – TV3 laidoje „Gardu Gardu“, žada laidos kūrėjai.

Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

Cukinijos laiveliai
Cukinijos laiveliai
© Organizatorių nuotr.


Reikės:

  • 2 nedidelių cukinijų
  • 6 valg. š. konservuoto tuno
  • 3 valg. š. kedro riešutų
  • 3 valg. š. džiūvėsėlių
  • 1 valg. š. kaparėlių
  • 2 kiaušinių
  • 5–6 gabaliukų ančiuvių filė
  • 1 svogūno
  • 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šlakelio juodojo balzaminio acto
  • žiuspnelio persilado prieskonių

Gaminimas:

  1. Cukinijas įdėti į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirti 2 minutes. Ištraukti iš puodo ir panardinti į dubenį su labai šaltu vandeniu (geriausia su ledukais), kad jos neprarastų ryškios žalios spalvos, bei palikti, kad atvėstų.
  2. Į kitą dubenį sudėti konservuotą tuną, kaparėlius, džiuvėselius, kedro riešutus, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
  3. Svogūną susmulkinti kartu su ančiuvių filė gabaliukais. Suberti juos į tuno masę, sudėti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio ir vėl viską gerai permaišyti.
  4. Atvėsusias cukinijas perpjauti per pusę išilgai ir išskobti sėklų masę. Užpildyti puseles tuno įdaru ir padaryti kalnelius.
  5. Įdarytas cukinijas suguldyti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti likusia dalimi tarkuoto parmezano sūrio.
  6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  7. Iškepusias pabarstyti persilado prieskoniais ir pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu.

Egzotiška panakota

Panakota
Panakota
© Organizatorių nuotr.


Panakotai reikės:

  • 300 g grietinėlės
  • 100 g pieno
  • 3 vnt. želatinos lakštų
  • 2 valg. š. medaus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės

Užpilamam egzotinių vaisių kremui reikės:

  • 150 g pasiflorų tyrės
  • 200 g mangų tyrės
  • 7 kiaušinių trynių
  • 150 g cukraus
  • 100 g kubeliais pjaustyto sviesto

Gaminimas:

  1. Dubenėlyje su šaltu vandeniu užmerkti želatinos lakštus ir palikti, kad išbrinktų.
  2. Į prikaistuvį supilti grietinėlę, pieną ir įdėti medų. Reguliariai pamaišant užvirti. Nukelti nuo kaitros ir įdėti iš vandens ištrauktą išbrinkusią želatinos masę. Gerai išmaišyti, kol želatina visiškai ištirps. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės, permaišyti ir supilstyti į desertinius indelius ar taures iki pusės. Palikti valandai šaldytuve.
  3. Trynius gerai išplakti kartu su cukrumi iki purios masės.
  4. Tyres supilti į prikaistuvį ir pakaitinti, kol pradės garuoti. Tada sudėti trynių masę ir nuolat maišant šluotele kaitinti, kol pradės putoti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį sudėti sviesto kubelius bei maišyti, kol sviestas ištirps. Tada kremą atvėsinti ir užpilti ant sustingusios panakotos.

Skanaus!

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Idėjos pusryčiams iš įvairių pasaulio šalių: kuo gardina skrebučius svetur (5)

Elementariausias skrebutis gali būti puiki pradžia, kad ir nesudėtingiems, bet labai įvairiems...

Po reido miške: grybais užversta virtuvė ir itin paprasti receptai (40)

Kelionės į mišką saulėtą rudenį yra vienas smagiausių dalykų. O miške galime ir šiaip...

Burokėliai – ne tik barščiams ir mišrainėms: ką iš jų siūlo pasigaminti tikri profesionalai (29)

Apie tai, kokia stebuklingai sveika daržovė yra burokėlis, girdėjome ne kartą, tad apmaudu, kai...

Vilniečiai plūsta į miesto centrą apsipirkti: štai kokios kainos šių metų Tautų mugėje (285)

Šį savaitgalį žingsniuojant pagrindinėmis sostinės gatvėmis galima pasidžiaugti ne tik geru...

Savaitgalio meniu – iš miško ir sodų gėrybių: antienos confit su voveraitėmis ir uogų desertas

Kai miškuose pilna grybų ir soduose dar galima rasti įvairiausių gėrybių, neretai...

Top naujienos

Kodėl legendinis Sergejus Bubka savo sunkiausią pergalę atšventė Vilniuje su krepšininkais? interviu

Lietuvoje rugsėjo pradžioje viešėjęs ir kartu su buvusios SSRS krepšinio rinktinės nariais...

Netikėti paramos būstui rezultatai: išsikelti į regioną panoro šimtai miestiečių kreiptis dar nevėlu (27)

Regionų atgaivinimas ir emigracijos mažinimas – tokie yra pagrindiniai paramos jaunų šeimų...

Šių dalykų Ušackas dabar nenorėtų prisiminti: Pavilionis priminė jo kalbas apie Rusiją Priežiūros komitetas įspėjo Pavilionį  (160)

Savo ketinimų dalyvauti prezidento rinkimuose atsisakęs parlamentaras Žygimantas Pavilionis...

Lauko reklama sukėlė didžiulį pasipiktinimą: ar tai butai naktinėms plaštakėms? (9)

Nekilnojamojo turto vystytojai ieško pačių įvairiausių reklamos sprendimų, kad tik patrauktų...

Sinoptikų prognozė – be šviesių akimirkų: rytoj ryte pasiruoškite gramdyti ledą (35)

Sinoptikė Izolda Marcinonienė perspėja, kad ateinanti naktis gali atnešti dar didesnių...

Bogušienė kirto ministerijai: turime išsaugotą susirašinėjimą, po kurio ir margarinas virto sveiku produktu papildyta SAM komentaru (185)

Maisto technologė Raminta Bogušienė antradienį išplatino spaudos pranešimą, kuriame kaltina...

Italas lietuviams išdavė skaniausio pesto receptus (1)

Genujiečiai jau daug metų stengiasi, kad ryškiai žalias ir kvapnus bazilikų padažas patektų į...

Donore tapusi Vida: atiduodi inkstą ir gauni sveiką normaliai gyvenantį žmogų (1)

Tai sako Vida Svetlikauskienė, padovanojusi inkstą savo vyrui. Žmonėms labai sunku apsispręsti...

Milijonierę senjorę vedęs rusų skandalistas atvėrė miegamojo duris: giriasi net labai pikantiškomis detalėmis (11)

37 m. šou verslo atstovas Gogenas Solncevas savo paskyros instagrame skaitytojams pasigyrė, kad...