virtuvės šefas

„Skonio kelionės” (Čekija): aluje kepta kiauliena  (1)
2016 m. gegužės 17 d. 10:57
Aludario amatas – tai nesibaigiantys skonio atradimai ragaujant įvairių rūšių ir stilių alų. Solidų 15 metų patirties bagažą sukaupęs „Kalnapilio“...
Čekija pasitinka su alumi ir sočiomis vaišėmis
2016 m. gegužės 17 d. 06:00
Aludario amatas – tai nesibaigiantys skonio atradimai ragaujant įvairių rūšių ir stilių alų.
„Skonio kelionės” (Anglija): Fish&Chips
2016 m. gegužės 13 d. 11:33
Jei esame įpratę važiuoti viena kelio puse, tai nuvykus į Didžiąją Britaniją –...
Britiškos alinės: griežtos etiketo taisyklės ir jokių arbatpinigių
2016 m. gegužės 13 d. 08:55
Jei esame įpratę važiuoti viena kelio puse, tai nuvykus į Didžiąją Britaniją –...
LKL FIT virtuvėje: paprasta ir gardi kiniška sriuba vos iš 3 ingredientų
2016 m. gegužės 11 d. 15:06
„ LKL Fit “ virtuvėje apsilankė „Lietuvos ryto“ komandos žaidėjas Deividas...
„Skonio kelionės“: ėriuko nugarinė su kauliuku meksikietiškai
2016 m. gegužės 10 d. 11:37
Meksika – nesibaigiančių fiestų ir kontrastų kupina šalis, kurios gyventojai garsėja gebėjimu pajusti gyvenimo skonį tikrąja to žodžio prasme....
Čili alus ir pikantiško meksikietiško patiekalo degustacija – dažnam tampa ekstremalus išbandymas
2016 m. gegužės 10 d. 09:00
Meksika – nesibaigiančių fiestų ir kontrastų kupina šalis, kurios gyventojai garsėja gebėjimu pajusti gyvenimo skonį tikrąja to žodžio prasme.
Virtuvės šefas M. Praškevičius: kai pavasarį daržovės nebelepina, imkitės mažų, bet labai veiksmingų gudrybių
2016 m. gegužės 10 d. 00:00
Pavasarį nuolat kalbame apie vitaminų trūkumą ir pasiskundžiame energijos stoka, bet...
Iš viešumos dingęs L. Samėnas jau metus gyvena Švedijoje: viskas dėl sūnaus  (43)
2016 m. gegužės 9 d. 21:20
Muzikos meka tapęs Stokholmas mirga „eurovizinėmis“ spalvomis. Likus vos kelioms...
LKL Fit virtuvėje šeimininkauja J. Jucikas: graikiška „Bruschetta“ su fetos sūriu
2016 m. gegužės 7 d. 07:47
Alytaus „Dzūkijos“vidurio puolėjas Julius Jucikas „LKL Fit virtuvėje“ turėjo...
Patarimai, kaip skaniai paruošti BOBAUSIUS
2016 m. gegužės 7 d. 00:00
„Nuo vaikystės valgau bobausius, man šis grybas – tikras delikatesas“, - sako restorano-braserijos „Paralelė 39“ virtuvės šefas Martynas Žymantas. Kai...
Amerika diktuoja alaus madas
2016 m. gegužės 3 d. 12:50
Amerikietiška svajonė – tai, kuo tikėjo dažnas lietuvis, dar prieš dešimtmetį kalbėdamas apie galimybių šalimi tituluojamas Jungtines Amerikos Valstijas.
„Skonio kelionės“ (JAV): amerikietiškas mėsainis su troškinta jautiena
2016 m. gegužės 3 d. 11:19
Tai, kad amerikiečių kultūroje alus ir maistas – neatskiriami dalykai, įrodo ir...
Atradimas skonio gurmanams – alus iš ryžių
2016 m. balandžio 29 d. 22:00
Kelionė į tolimuosius Rytus – neįprasta patirtis ir nesibaigiantys atradimai dažnam...
„Skonio kelionės". Kinų virtuvės paslaptis: penktasis skonis
2016 m. balandžio 29 d. 14:09
Archeologų radiniai byloja, kad Kinijoje alus pradėtas gaminti dar 2300 metų prieš...
Lietuvės Viktorijos tortai nustebino visą pasaulį ir pelnė jai medalį  (49)
2016 m. balandžio 26 d. 13:16
Viktorija Žalgevičiūtė savo įspūdingais tortais nustebino visą pasaulį – Londone, Alexandra rūmuose, vykusiame konkurse „Cake International 2016“...
Renata Jampolskė: vaiko auginimas – nieko sunkaus  (42)
2016 m. balandžio 25 d. 00:10
Baigiantis mėnesiui, prekyboje pasirodys naujas, gegužės mėnesio TAVO VAIKO žurnalas. Apie ką bus rašoma jame?
Prancūzai ieško harmonijos gyvenime ir lėkštėje
2016 m. balandžio 22 d. 09:00
Juokaujama, kad prancūzai jau gimsta pavargę, todėl visą gyvenimą gyvena taip, kad...
Iššūkis smaližiui R.Javtokui – desertą pasigaminti pačiam
2016 m. balandžio 21 d. 12:31
Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Robertas Javtokas neįsivaizduoja dienos be deserto....
„Skonio kelionės“ (Prancūzija): kiaulienos kepsnys Filet Mignon su prancūzišku bulvių apkepu
2016 m. balandžio 21 d. 12:03
Ilgametis „Kalnapilio” vyriausiasis aludaris Ričardas Barakūnas pasakoja, kad...
12 vietų pasaulyje, kur vakarienės kaina jus priblokš  (26)
2016 m. balandžio 16 d. 19:47
Planuojate savaitgalį vakarieniauti kokiame nors vietiniame restorane? Paskaitykite apie pasaulio brangiausius pasiūlymus, galbūt kils idėjų, kokia virtuve...
LKL FIT virtuvė: T. Pačėsas gamina žemuogių ir graikiško jogurto desertą
2016 m. balandžio 11 d. 12:03
Šiuo desertu gali mėgautis net ir skaičiuojantys kiekvieną kaloriją. Virtuvės šefas Mickey dalinasi savo receptu, o virtuvėje jam talkina krepšinio treneris...
Knygą apie sveiką mitybą pristatę autoriai pakeitusiems įpročius žada didelių atradimų  (21)
2016 m. balandžio 6 d. 12:14
Ar žinojote, kad paprastą juodą duoną sudaro daugiausia cukrus? Nušlifuoti grūdai,...
Sveikuolių pusryčius gaminusios žinomos moterys prabilo apie savo mitybos įpročius  (17)
2016 m. balandžio 5 d. 10:50
Antradienio rytą garsios šalies moterys praleido kitaip nei įprasta - vietoje rytinio...
Virtuvės šefo patarimai Velykoms: kaip šventę padaryti ne tik skania, bet ir jaukia  (1)
2016 m. kovo 26 d. 09:02
Artėjančios Velykos yra viena gražiausių pavasario švenčių, labiausiai...
Mėsainis su UMAMI
2016 m. kovo 21 d. 13:17
Umami skonis, taip pat kaip saldumas, rūgštumas, sūrumas ir kartumas, negali būti išgautas maišant kitus skonius tarpusavyje ir yra įvardijamas kaip vienas iš...
Virtuvės šefas Aurimas Labanauskas: kokia savybė labiausiai praverčia virtuvėje
2016 m. kovo 19 d. 00:00
Restorano „The Gallery“ virtuvės šefas Aurimas Labanauskas (28 m.), galintis įrodyti, kaip lėkštėje dera maistas ir menas. Studijavo filosofiją ir...
LKL FIT virtuvė. Gudrybė, padėsianti lengvai paruošti be lukšto virtą kiaušinį
2016 m. kovo 17 d. 17:23
Manote, kad gražiai išvirti kiaušinį be lukšto sugeba tik patyrę virtuvės šefai? Tai...
Jei eisite pietauti, užsukite ir drabužių! Parduotuvė restorane – sena dizainerės Julijos svajonė
2016 m. kovo 17 d. 00:00
Dizainerė Julija turi dvi aistras: madą , o dar ją labai traukia į virtuvę. Jos...
Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje  (2)
2016 m. kovo 15 d. 13:57
Aštuntus metus Lietuvoje gyvenantis italas Gian Luca Demarco atskleidė, kad vaikystėje...