Virtuvės šefas (pranc. Chef de Cuisine) – virėjas, pasiekęs aukšto profesinio meistriškumo lygį, paprastai atsakantis už visą maisto gamybos procesą virtuvėje, vadovaujantis virėjų kolektyvui. Išradingas, norintis eksperimentuoti ir improvizuoti virtuvėje šefas gali parašyti sukurtų kulinarinių receptų knygą, atidaryti savo kulinarinę mokyklą skleisti profesinėms žinioms. Pasaulyje žinomos prestižinės „Le Cordon Bleu“ mokyklos.
Dar niekada nebuvo taip lengva pagaminti kugelį . Mėgstate kugelį ir norėtumėte juo gardžiuotis dažniau, bet niekaip neprisiruošiate jo gaminti dėl...
Lapkričio 21 d. Latvija pagaliau atsidūrė pasauliniame restoranų žemėlapyje – gastronomijos gidas „ Michelin “ žvaigždutėmis ir...
Garsusis virtuvės šefas Gordonas Ramsay su žmona Tana susilaukė šešių vaikų, bet jųdviejų santuokoje pasitaikė ir tragiškų, ir...
Garsių ir sėkmingai veikiančių šalies barų ir restoranų vadovai pasakoja apie tai, su kokiais iššūkiais susiduria, kiek kainuoja atsidaryti...
Savaitgalį įvyko devintieji nacionaliniai technikos apdovanojimai „Tech Top 2023“, kurių metu žiūrovai sužinojo, kas šiais metais buvo išrinkta...