virtuvės šefas

virtuvės šefas

Virtuvės šefas (pranc. Chef de Cuisine) – virėjas, pasiekęs aukšto profesinio meistriškumo lygį, paprastai atsakantis už visą maisto gamybos procesą virtuvėje, vadovaujantis virėjų kolektyvui. Išradingas, norintis eksperimentuoti ir improvizuoti virtuvėje šefas gali parašyti sukurtų kulinarinių receptų knygą, atidaryti savo kulinarinę mokyklą skleisti profesinėms žinioms. Pasaulyje žinomos prestižinės „Le Cordon Bleu“ mokyklos.

Pavasarį uždaręs savo restoraną vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas grįžta su trenksmu: ištikimi gerbėjai jau graibsto staliukus (58)

Sostinės Užupio rajone atidarytas dukart geriausio Lietuvos virėjo vardo ir daug kitų titulų savininko Deivydo Praspaliausko restoranas „ Amandus...

Alfas vienas gamtoje. „Tacos“, įdaryti konservuotu tunu su sūriu, ir trapūs sausainiai su lazdynų riešutais (4)

Šiandien virtuvės šefas Alfas savo laidoje siūlys pasigaminti du puikius patiekalus. Mėgstate tortilijas? Tuomet pasigaminkite „tacos“ – trašku...

Alfas vienas gamtoje. Kaip pasigaminti skaniausią lašišą tortilijoje ir nepaprastai sotūs įdaryti grybai (1)

Pirmadienis – puiki savaitės diena, kai galime pradėti švęsti visa ko naujo pradžią. Tad šiandien Alfas kviečia pas save į tikrą grilio...

Lietuvių kulinarinis paveldas – ne tik bulvės: išmėginkite 3 istorinius patiekalus, kuriuos į Lietuvą atgabeno Bona Sforza (49)

Ar tikrai lietuviai – bulvių ir kotletų tauta? Istorinės Lietuvos virtuvės šefas Tomas Rimydis tikina, kad turime turtingą kulinarinį paveldą –...

Pyragas su pomidorais, kurį nesunkiai išsikepsite grilyje (2)

Šį kartą virtuvės šefas Alfas Ivanauskas grilyje pagamino pomidorais kvepiantį pyragą .

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
|Populiariausi straipsniai ir video