virtuvės šefas

virtuvės šefas

Virtuvės šefas (pranc. Chef de Cuisine) – virėjas, pasiekęs aukšto profesinio meistriškumo lygį, paprastai atsakantis už visą maisto gamybos procesą virtuvėje, vadovaujantis virėjų kolektyvui. Išradingas, norintis eksperimentuoti ir improvizuoti virtuvėje šefas gali parašyti sukurtų kulinarinių receptų knygą, atidaryti savo kulinarinę mokyklą skleisti profesinėms žinioms. Pasaulyje žinomos prestižinės „Le Cordon Bleu“ mokyklos.

Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė sukvietė bičiulius pasivaišinti mėsainiais: kada nors tai bus laikoma nacionaliniu paveldu (43)

Atlaikęs pandemiją ir sulaukęs vasaros, patikrintas ir pamėgtas abejose Atlanto pusėse garsusis dvigubas Užkalnio burgeris atšventė septynerių...

Nustebsite, kokį maistą galima iškepti grilyje: virtuvės šefai išdavė keletą gudrybių (2)

Atėjus vasarai, restoranai į lauko terasas vilioja siūlydami svečiams mėgautis subtilaus dūmų aromato ypatingais patiekalais. Kaip teisingai paruošti...

Azijietiška vištiena su migdolais: tokią gaminsite dar ne kartą (6)

Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco iškepė lietuvišką vištieną su azijietiškais prieskoniais . Jam šis patiekalas sužadino...

„Ferrari“ atidarė „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintą restoraną

Trimis „ Michelin “ žvaigždutėmis apdovanotas virtuvės šefas Massimo Bottuea ir riaumojantys „ Ferrari “ varikliai gimtajame šio prabangių...

Princas Charlesas – itin priekabus jam gaminamo maisto atžvilgiu: turi griežtą kasdienę taisyklę (45)

Karališkosios šeimos asmeninio gyvenimo paslaptys – Britanijos gyventojams įdomios iki smulkmenų. Ne visuomet viešumoje besišypsantys šeimos...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10