Tad ir kitiems siūlo pasigaminti patiekalą, kuris būtų ir sotus, ir šildantis, ir, be abejo, gardus.

Mėsos troškinys su raugintais kopūstais tai žiemos patiekalas.
Rauginti kopūstai

„Labiausiai raugintų kopūstų troškinius mėgsta mano vyras. Dažniausiai gaminu troškinį su kiauliena, su dešrelėmis“, – dalijasi.

Gaminant troškinį rekomenduočiau tinklaraštininkė rekomenduoja jį gardinti pomidorų padažu – tai suteiks patiekalui gero skonio ir pikantiškumo.

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena

Reikės:

apie 1 kg kiaulienos mentės,
apie 1 kg raugintų kopūstų (buvo gal kiek daugiau),
2 morkų,
2 svogūnų,
2–3 v. š. pomidorų padažo,
mėsos prieskonių,
lauro lapelių,
pipirų ir druskos,
aliejaus.

Gaminimo eiga:

* Mėsą supjausčiau gabaliukais, pagardinau prieskoniais.

* Morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūnus susmulkinau.

* Į puodą (gaminau ketaus puode) įpyliau truputį aliejaus ir sudėjau svogūnus. Juos kiek apkepusi, sudėjau mėsą, morkas ir maišant pakepiau apie 10–15 minučių.

* Paskui sudėjau pomidorų padažą, įpyliau truputį vandens ir dar patroškinau apie 10 min.

* Raugintus kopūstus perliejau vandeniu, nes man jie buvo rūgštoki ir sudėjau į puodą.
* Paskui į puodą įpyliau vandens, pagardinau druska, įdėjau kelis lauro lapelius, juodų pipirų žirnelius ir uždengusi puodą troškinau apie 40 min. Raugintų kopūstų troškinys pagamintas.

* Prie troškinio išsiviriau bulvių.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)