„Mano šeima mėgsta apkepus, todėl kepu juos gana dažnai ir įvairius, drąsiai galėčiau teigti, pagal sezoniškumą. Esu kepusi apkepus su daržovėmis ir mėsa, makaronais, avižiniais dribsniais, saldžius, pikantiško skonio ir pan. Labai gardaus skonio yra varškės apkepas su moliūgu, cukinija, su pomidorais ir šonine“, – pasakoja vilnietė.

Mėgstantiems saldžius apkepus, tinklaraštininkė rekomenduoja varškės kepinį ir jį gardinti uogomis ar konservuotais vaisiais, razinomis ar kt. džiovintais vaisiais.

„Vakarienei norėjosi kažko lengvesnio, tai iškepti varškės apkepą buvo pats geriausias sprendimas. Išties apkepą pagaminti yra gana lengva, receptas nesudėtingas, o ir produktai praktiškai yra kiekvienuose namuose“, – sako Audronė.

Moteris apkepą gardino slyvomis, na o jei jų nėra, galima dėti razinų, džiovintų spanguolių ar kepti be nieko.

Kad varškės apkepas būtų išties gardus, purus, varškės masę būtina gerai sutrinti, kad neliktų gumuliukų.

„Tik lygios, glotnios ir kreminės tekstūros varškės masė yra tobulo skonio varškės apkepo, kuris savo skoniu primena sūrio pyragą, garantas. Varškės apkepą galima patiekti su trintomis uogomis, grietinės ir sviesto padažu arba tiesiog su grietine“, – rekomenduoja vilnietė.

Kaip tikina tinklaraštininkė, net ir rytojaus dieną varškės apkepas, jeigu jo dar lieka, yra labai labai gardus.

Varškės apkepas su slyvomis

Reikės:

600 g varškės,
3 kiaušinių,
4 v. š. grietinės,
3 v. š. krakmolo,
3 v. š. cukraus,
žiupsnelio druskos,
6–7 vnt. slyvų,
sviesto ( kepimo indui sutepti ),
cukraus pudros ( apkepui apibarstyti )

Gaminimo eiga:

* Į dubenį sudėjau varškę, kiaušinius, cukrų, krakmolą, grietinę ir trintuvu sumaišiau iki vientisos masės.

* Masę pagardinau žiupsneliu druskos ir sudėjau mažais gabaliukais pjaustytas slyvas (slyvų gabaliukus apibarsčiau miltais, kad slyvos kepdamos nenusileistų ant dugno).

* Kepimo indą sutepiau sviestu ir supyliau masę.

* Kepiau varškės apkepą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)