Šeimos verslas gimė neatsitiktinai – įkūrėjai jau nuo mokyklos laikų darbavosi restoranuose ir, kaip pasakoja Rūta, jiems teko išbandyti visas pozicijas – nuo indų plovėjų iki vadovų. Pastaruosius kelis metus „MeatUp“ virtuvės šefas ir restorano įkūrėjas L. Gaudėšius dirbo virtuvės šefu Danijoje, o prieš atidarant nuosavą restoraną teko padirbėti ir viename iš Palangoje esančių. Tuo tarpu Rūta yra šio restorano direktorė, taip pat darbuojasi prie baro.
„Gyvendami Vilniuje, Kaune ar Danijoje visada turėdavome mėgiamą vietą, kur galėdavome neįpareigojamai leisti laiką skanaudami gerą maistą, kokybiškus gėrimus, žiūrėdami sporto varžybas. Būtent nuo to mūsų „MeatUp“ vizija ir prasidėjo – stengiamės sukurti vietą, kurioje būtų gera ir dirbti, ir lankytis, kurios duris svečiai kaskart užvertų su šypsena ir planuodami sekantį apsilankymą“, – pasakoja viena iš restorano įkūrėjų R. Andriušytė-Gaudėšienė.
Čia atvykę svečiai gali ne tik paskanauti grilio patiekalų, bet ir gerai praleisti laiką: restoranas turi biliardo stalą, knygų lentynas, transliuoja sporto varžybas, taip pat yra įkurtas ir vaikų žaidimų kambarys, kur laiką gali leisti ir mažieji restorano lankytojai.
Nors „MeatUp“ labiausiai orientuojasi į ant tikrų anglių ruoštus mėsos patiekalus, meniu galima rasti ir egzotiškesnių, įdomesnių patiekalų. „Mūsų virtuvės komanda jauna, pasisėmusi patirties užsienio šalyse, tad mūsų meniu jungia skirtingų pasaulio virtuvių skonius ir praktikas. Daug įkvėpimo mūsų šefas sėmėsi iš savo draugų bei buvusių kolegų iš Tailando, Meksikos, Artimųjų Rytų, Australijos, skirtingų Europos valstybių“, – dėsto Rūta.
Svečiams taip pat siūloma paragauti ir kas rytą konditerės iškeptos šviežios duonos, bandelių ir įvairių desertų, kuriuos taip pat galima įsigyti ir išsinešimui. „Be nuolatinio meniu nuolat turime specialių šefo pasiūlymų, taip pat būna ir paslėptų meniu opcijų, kurias svečiams pasiūlo mūsų padavėjai, tad siūlome nebijoti eksperimentuoti ir kas kartą užsukus paragauti naujų skonių“, – priduria virtuvės šefas L. Gaudėšius.
„MeatUp“ įkūrėjai pasakoja, kad dėl susiklosčiusios geopolitinės situacijos pasaulyje ir stringančių įrengimo darbų, atidarymo dieną teko ne kartą nukelti.
„Išsvajotojo atidarymo vakarėlio nepavyko turėti – iki paskutinio momento nežinojome, kada pavyks atsidaryti. Praėjus vos dienai po intensyvių pasiruošimo ir įrengimo darbų paskelbėme, kad atsidarome. Tiek su džiaugsmu, tiek su nerimu to laukėme, nes reklamos nebuvo daug, visiškai nežinojome, ko tikėtis“, – pasakoja Lukas. Vis dėlto, pirmoji diena nenuvylė – svečių tą vakarą susirinko nemažai, o dabar jau sulaukia ir grįžtančių lankytojų.
„Mūsų grilio namas nėra tik steikų restoranas, kurį galima sau leisti kartą per savaitę – veikiau tai susitikimų ir gero laiko praleidimo vieta, kur savo mylimų svečių laukiame kasdien“, – teigia Rūta.
Virtuvės šefas Vytautas Samavičius: turime savų triukų, kad ir didžiausi niurzgliai iš restorano išeitų patenkinti
Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų, restorano Klaipėdoje „ Monai “ ir Vilniaus, Kauno...
Panevėžyje rengiama unikali cepelinų gamybos edukacinė programa: moko, kaip paruošti tešlą ir įdarą, kad būtų patys gardžiausi (1)
Kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį Piniavoje esančioje kavinėje „Pas Katiną“ vyksta...
Kepyklėlei Užupyje vadovaujanti Giedrė: yra vienas lietuviškas patiekalas, kuriam neabejingi visi mūsų sutikti prancūzai
Galima sakyti, kad meilė virtuvei aukštyn kojomis apvertė Giedrės Bernotaitės–Salfati...
Kakavos namus įkūrusi klaipėdietė žino paslaptį, kaip vienišoms moterims pritraukti vyrus – apie tai jau sklando legendos (1)
„Kakavos gėrimas – tai laikas sau. Sustoti, atrasti laiko sau šiais laikais yra labai svarbu...
Virtuvės šefas Rimydis apie tai, kas jam yra tobulas restoranas: skonio nenufotografuosi
„Sėkmingam restoranui būtini trys komponentai – puikus maistas, unikali vieta, geras...
Top naujienos
Kokias tendencijas rodo karinės galios indeksas: JAV – rimti pavojaus signalai, pasekmių neišvengs ir Lietuva (3)
JAV nebūtų pajėgios kariauti dviem frontais, kaip tai darė Antrojo pasaulinio karo laikais....
Prekeivius piktina prievolė keisti kasos aparatus: kainuos brangiai, gali tekti perkelti į kainas gyventojams (4)
Įsibėgėjant išmaniųjų kasos aparatų projektui, smulkusis verslas kelia klausimų dėl šių...
Karas Ukrainoje. Iš amerikiečių diplomato – prognozė, kada Putinas stabdys karą: kai kurie signalai labai iškalbingi
Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas tęs karą prieš Ukrainą tol, kol galės, tačiau aktyvi...
Remigijus Ačas griebėsi šiaudo: siekia atsikratyti gėdingų kaltinimų dėl ryšių su 17-mečiu (9)
Dėl pasikėsinimo tenkinti lytinę aistrą pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio...
Rusijos kariškiui – kerštas už „Ilovaisko katilą“ (4)
Ukrainiečių kariai likvidavo Rusijos pajėgų aukšto rango karininką, dalyvavusį mūšiuose...
Teisininkas atsako: kas yra greitųjų kreditų bendrovės ir į ką atkreipti dėmesį imant greitąjį kreditą?
Skolindamiesi pinigus iš greitųjų kreditų įmonių asmenys dažnai nesusimąsto, kuo šios...
Trūksta energijos – ką daryti? Atsakymas jus nustebins
Energijos trūkumu žmonės skundžiasi ne tik neišsimiegoję ar pajutę vitaminų stygių. Kartais...
Šimonytė – apie prezidento kritiką Vyriausybei: įtariu, kad šių komentarų daugės artėjant prezidento rinkimams (2)
Premjerė Ingrida Šimonytė tikina nenorinti komentuoti prezidento Gitano Nausėdos kritikos...
Tai, kas italams neįtiko ar atliko, Kopenhagoje gyvenančiai kaunietei tapo didžiausiu lobiu – jos gaminiams negaili ir 200 eurų
„Įsivaizduokite bent vieną nepaprastą moterį be nepaprastos rankinės. Neįmanoma!“ –...
Atlikėja Baiba – apie komplikuotus ryšius su mama, pakitusius santykius su vyru ir neseniai išgyventas 5 brangių žmonių netektis
Atlikėja Baiba Skurstenė-Serdiukė – viena žinomiausių latvių, gyvenančių Lietuvoje. Garsi...