aA
Birželio pradžioje Palangoje duris atvėrė naujas grilio patiekalų restoranas „MeatUp Grilio Namas“. Restorano savininkai Rūta Andriušytė-Gaudėšienė ir Lukas Gaudėšius pasakoja, kad restorano meniu galima rasti patiekalų su įvairių pasaulio virtuvių motyvais, o jų idėja buvo sukurti susitikimų ir gero laiko praleidimo vietą, kur svečiai galėtų mėgautis ir kokybišku maistu, ir gera nuotaika.
Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
© Asm. albumas

Šeimos verslas gimė neatsitiktinai – įkūrėjai jau nuo mokyklos laikų darbavosi restoranuose ir, kaip pasakoja Rūta, jiems teko išbandyti visas pozicijas – nuo indų plovėjų iki vadovų. Pastaruosius kelis metus „MeatUp“ virtuvės šefas ir restorano įkūrėjas L. Gaudėšius dirbo virtuvės šefu Danijoje, o prieš atidarant nuosavą restoraną teko padirbėti ir viename iš Palangoje esančių. Tuo tarpu Rūta yra šio restorano direktorė, taip pat darbuojasi prie baro.

Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
© Asm. albumas


„Gyvendami Vilniuje, Kaune ar Danijoje visada turėdavome mėgiamą vietą, kur galėdavome neįpareigojamai leisti laiką skanaudami gerą maistą, kokybiškus gėrimus, žiūrėdami sporto varžybas. Būtent nuo to mūsų „MeatUp“ vizija ir prasidėjo – stengiamės sukurti vietą, kurioje būtų gera ir dirbti, ir lankytis, kurios duris svečiai kaskart užvertų su šypsena ir planuodami sekantį apsilankymą“, – pasakoja viena iš restorano įkūrėjų R. Andriušytė-Gaudėšienė.

Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
© Asm. albumas


Čia atvykę svečiai gali ne tik paskanauti grilio patiekalų, bet ir gerai praleisti laiką: restoranas turi biliardo stalą, knygų lentynas, transliuoja sporto varžybas, taip pat yra įkurtas ir vaikų žaidimų kambarys, kur laiką gali leisti ir mažieji restorano lankytojai.

Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
© Asm. albumas


Nors „MeatUp“ labiausiai orientuojasi į ant tikrų anglių ruoštus mėsos patiekalus, meniu galima rasti ir egzotiškesnių, įdomesnių patiekalų. „Mūsų virtuvės komanda jauna, pasisėmusi patirties užsienio šalyse, tad mūsų meniu jungia skirtingų pasaulio virtuvių skonius ir praktikas. Daug įkvėpimo mūsų šefas sėmėsi iš savo draugų bei buvusių kolegų iš Tailando, Meksikos, Artimųjų Rytų, Australijos, skirtingų Europos valstybių“, – dėsto Rūta.

Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
© Asm. albumas


Svečiams taip pat siūloma paragauti ir kas rytą konditerės iškeptos šviežios duonos, bandelių ir įvairių desertų, kuriuos taip pat galima įsigyti ir išsinešimui. „Be nuolatinio meniu nuolat turime specialių šefo pasiūlymų, taip pat būna ir paslėptų meniu opcijų, kurias svečiams pasiūlo mūsų padavėjai, tad siūlome nebijoti eksperimentuoti ir kas kartą užsukus paragauti naujų skonių“, – priduria virtuvės šefas L. Gaudėšius.

Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
© Asm. albumas


„MeatUp“ įkūrėjai pasakoja, kad dėl susiklosčiusios geopolitinės situacijos pasaulyje ir stringančių įrengimo darbų, atidarymo dieną teko ne kartą nukelti.

Lukas Gaudėšius
Lukas Gaudėšius
© Asm. albumas


„Išsvajotojo atidarymo vakarėlio nepavyko turėti – iki paskutinio momento nežinojome, kada pavyks atsidaryti. Praėjus vos dienai po intensyvių pasiruošimo ir įrengimo darbų paskelbėme, kad atsidarome. Tiek su džiaugsmu, tiek su nerimu to laukėme, nes reklamos nebuvo daug, visiškai nežinojome, ko tikėtis“, – pasakoja Lukas. Vis dėlto, pirmoji diena nenuvylė – svečių tą vakarą susirinko nemažai, o dabar jau sulaukia ir grįžtančių lankytojų.

Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
© Asm. albumas


„Mūsų grilio namas nėra tik steikų restoranas, kurį galima sau leisti kartą per savaitę – veikiau tai susitikimų ir gero laiko praleidimo vieta, kur savo mylimų svečių laukiame kasdien“, – teigia Rūta.

Naujas grilio patiekalų restoranas Palangoje siūlo atrasti skirtingų pasaulio virtuvių skonius
© Organizatorių nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(31 žmogus įvertino)
4.0645

Virtuvės šefas Vytautas Samavičius: turime savų triukų, kad ir didžiausi niurzgliai iš restorano išeitų patenkinti

Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų, restorano Klaipėdoje „ Monai “ ir Vilniaus, Kauno...

Panevėžyje rengiama unikali cepelinų gamybos edukacinė programa: moko, kaip paruošti tešlą ir įdarą, kad būtų patys gardžiausi (1)

Kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį Piniavoje esančioje kavinėje „Pas Katiną“ vyksta...

Kepyklėlei Užupyje vadovaujanti Giedrė: yra vienas lietuviškas patiekalas, kuriam neabejingi visi mūsų sutikti prancūzai

Galima sakyti, kad meilė virtuvei aukštyn kojomis apvertė Giedrės Bernotaitės–Salfati...

Kakavos namus įkūrusi klaipėdietė žino paslaptį, kaip vienišoms moterims pritraukti vyrus – apie tai jau sklando legendos (1)

„Kakavos gėrimas – tai laikas sau. Sustoti, atrasti laiko sau šiais laikais yra labai svarbu...

Virtuvės šefas Rimydis apie tai, kas jam yra tobulas restoranas: skonio nenufotografuosi

„Sėkmingam restoranui būtini trys komponentai – puikus maistas, unikali vieta, geras...

Top naujienos

Prekeivius piktina prievolė keisti kasos aparatus: kainuos brangiai, gali tekti perkelti į kainas gyventojams (4)

Įsibėgėjant išmaniųjų kasos aparatų projektui, smulkusis verslas kelia klausimų dėl šių...

Karas Ukrainoje. Iš amerikiečių diplomato – prognozė, kada Putinas stabdys karą: kai kurie signalai labai iškalbingi

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas tęs karą prieš Ukrainą tol, kol galės, tačiau aktyvi...

Remigijus Ačas griebėsi šiaudo: siekia atsikratyti gėdingų kaltinimų dėl ryšių su 17-mečiu (9)

Dėl pasikėsinimo tenkinti lytinę aistrą pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio...

Rusijos kariškiui – kerštas už „Ilovaisko katilą“ (4)

Ukrainiečių kariai likvidavo Rusijos pajėgų aukšto rango karininką, dalyvavusį mūšiuose...

Marija Židonienė

Teisininkas atsako: kas yra greitųjų kreditų bendrovės ir į ką atkreipti dėmesį imant greitąjį kreditą?

Skolindamiesi pinigus iš greitųjų kreditų įmonių asmenys dažnai nesusimąsto, kuo šios...

Trūksta energijos – ką daryti? Atsakymas jus nustebins

Energijos trūkumu žmonės skundžiasi ne tik neišsimiegoję ar pajutę vitaminų stygių. Kartais...

Šimonytė – apie prezidento kritiką Vyriausybei: įtariu, kad šių komentarų daugės artėjant prezidento rinkimams (2)

Premjerė Ingrida Šimonytė tikina nenorinti komentuoti prezidento Gitano Nausėdos kritikos...

Verslas PliusDovilė Jablonskaitė

Tai, kas italams neįtiko ar atliko, Kopenhagoje gyvenančiai kaunietei tapo didžiausiu lobiu – jos gaminiams negaili ir 200 eurų

„Įsivaizduokite bent vieną nepaprastą moterį be nepaprastos rankinės. Neįmanoma!“ –...

Atlikėja Baiba – apie komplikuotus ryšius su mama, pakitusius santykius su vyru ir neseniai išgyventas 5 brangių žmonių netektis

Atlikėja Baiba Skurstenė-Serdiukė – viena žinomiausių latvių, gyvenančių Lietuvoje. Garsi...