Šeimos verslas gimė neatsitiktinai – įkūrėjai jau nuo mokyklos laikų darbavosi restoranuose ir, kaip pasakoja Rūta, jiems teko išbandyti visas pozicijas – nuo indų plovėjų iki vadovų. Pastaruosius kelis metus „MeatUp“ virtuvės šefas ir restorano įkūrėjas L. Gaudėšius dirbo virtuvės šefu Danijoje, o prieš atidarant nuosavą restoraną teko padirbėti ir viename iš Palangoje esančių. Tuo tarpu Rūta yra šio restorano direktorė, taip pat darbuojasi prie baro.

„Gyvendami Vilniuje, Kaune ar Danijoje visada turėdavome mėgiamą vietą, kur galėdavome neįpareigojamai leisti laiką skanaudami gerą maistą, kokybiškus gėrimus, žiūrėdami sporto varžybas. Būtent nuo to mūsų „MeatUp“ vizija ir prasidėjo – stengiamės sukurti vietą, kurioje būtų gera ir dirbti, ir lankytis, kurios duris svečiai kaskart užvertų su šypsena ir planuodami sekantį apsilankymą“, – pasakoja viena iš restorano įkūrėjų R. Andriušytė-Gaudėšienė.

Čia atvykę svečiai gali ne tik paskanauti grilio patiekalų, bet ir gerai praleisti laiką: restoranas turi biliardo stalą, knygų lentynas, transliuoja sporto varžybas, taip pat yra įkurtas ir vaikų žaidimų kambarys, kur laiką gali leisti ir mažieji restorano lankytojai.

Nors „MeatUp“ labiausiai orientuojasi į ant tikrų anglių ruoštus mėsos patiekalus, meniu galima rasti ir egzotiškesnių, įdomesnių patiekalų. „Mūsų virtuvės komanda jauna, pasisėmusi patirties užsienio šalyse, tad mūsų meniu jungia skirtingų pasaulio virtuvių skonius ir praktikas. Daug įkvėpimo mūsų šefas sėmėsi iš savo draugų bei buvusių kolegų iš Tailando, Meksikos, Artimųjų Rytų, Australijos, skirtingų Europos valstybių“, – dėsto Rūta.

Svečiams taip pat siūloma paragauti ir kas rytą konditerės iškeptos šviežios duonos, bandelių ir įvairių desertų, kuriuos taip pat galima įsigyti ir išsinešimui. „Be nuolatinio meniu nuolat turime specialių šefo pasiūlymų, taip pat būna ir paslėptų meniu opcijų, kurias svečiams pasiūlo mūsų padavėjai, tad siūlome nebijoti eksperimentuoti ir kas kartą užsukus paragauti naujų skonių“, – priduria virtuvės šefas L. Gaudėšius.

„MeatUp“ įkūrėjai pasakoja, kad dėl susiklosčiusios geopolitinės situacijos pasaulyje ir stringančių įrengimo darbų, atidarymo dieną teko ne kartą nukelti.
Lukas Gaudėšius

„Išsvajotojo atidarymo vakarėlio nepavyko turėti – iki paskutinio momento nežinojome, kada pavyks atsidaryti. Praėjus vos dienai po intensyvių pasiruošimo ir įrengimo darbų paskelbėme, kad atsidarome. Tiek su džiaugsmu, tiek su nerimu to laukėme, nes reklamos nebuvo daug, visiškai nežinojome, ko tikėtis“, – pasakoja Lukas. Vis dėlto, pirmoji diena nenuvylė – svečių tą vakarą susirinko nemažai, o dabar jau sulaukia ir grįžtančių lankytojų.

„Mūsų grilio namas nėra tik steikų restoranas, kurį galima sau leisti kartą per savaitę – veikiau tai susitikimų ir gero laiko praleidimo vieta, kur savo mylimų svečių laukiame kasdien“, – teigia Rūta.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją