restoranas

368 straipsnių

Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.

Pacai

Važiuojant per žaliuojančius Limburgo provincijos laukus, gali pajusti, kaip lėtėja skubantis gyvenimas. Pasiekus Château Wittem jauti kad oras čia tikrai kitoks, o dvarą supantys sodai ir upelis panardina į ramybę. Gamtos, elegancijos ir istorijos apsuptyje laikas sustoja, pečiai nusileidžia ir žin...

Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

Kadaise atidariusi desertinę ir pati kepusi tortus bei virusi kavą, šiandien 38-erių Laura Viduolytė-Pupelienė kartu su vyru ir sūnumi sukasi šeimos restorane „Pupelė“. Nedideliame Lietuvos mieste įkurtas restoranas – gana išskirtinė vieta, pritraukianti, pašnekovės žodžiais, ir daugelį Rokiškio lan...

Kornelija Mykolaitytė

Nuo vienos parduotuvės pradėtą verslą pasvalietė Vida Varnaitė išaugino į penkis rajonus apimantį 39 parduotuvių tinklą. „Stengiamės, kad tai nebūtų eilinė kaimo parduotuvė, kad žmonės rastų viską, kas reikalinga“, – pasakoja ji. Verslininkė 2017 metais įžengė ir į maitinimo verslą, kurį vysto kartu...

Andrius Užkalnis

Tai ar bent metų pabaigoje galima apsieiti be to restoranų kritiko, sako daugelis. Negalima. Jau nuo 2015 metų DELFI kiekvieną savaitę spausdina mano apvžvalgas, kad ir kas vyktų pasaulyje: rinkimai, karai, šventės ar tarpušvenčai - reguliariai į tarpuragę gastronomijos naujienos.