Nors gamta dar mėgsta pokštauti, bet pavasaris įsibėgėja, o savaitgalis laukia maloniai šiltas. Artimiausi mėnesiai bus kupini pasivaikščiojimų, grilinimo ir iškylų su šeima, draugais bei mylimais šunimis. Ir čia dažnai kyla klausimas: ar gali į mus maldaujančiomis akimis žiūrintis augintinis valgyt...
grilis
106 straipsnių
Saulei kiek dosniau dalijantis šiluma, namų terasose, kiemeliuose bei soduose vis dažniau galima išgirsti čirškančią lauko kepsninę. O kepamos kiaulienos kvapas, susimaišęs su barbekiu padažo aromatu, kaipmat visus priverčia nekantraujant susėsti prie bendro stalo. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavel...
Kas jums arčiau širdies – kiaulienos šašlykas ar vištienos blauzdelės? Verta išbandyti ir apsispręsti iš naujo, nes „Iki“ parduotuvėse jau pasirodė aukšta kokybe pasižyminčios „Grill Party“ linijos naujienos, skirtos kuo patogesniam maisto ruošimui ant žarijų. Atnaujintame asortimente – geros kainos...
Vasara smagu ne tik stebėti besikūrenantį laužą, bet ant jo ugnies išsikepti ne vieną skanėstą. Tiesa, pakvietus būrį svečių mažiausiai norisi juos vaišinti nepavykusiais patiekalais ar sėdėti prie tuščio vaišių stalo, nes… žuvis sudegė, o mėsa tapo kieta kaip akmuo. Kad nemalonių akibrokštų būtų iš...
Dar visai nesenai brandinta mėsa pasimėgauti galėjome tik prabangiuose restoranuose, tačiau šiandien jos galime įsigyti ir kokybiška mėsa prekiaujančiose „Norfos“ parduotuvėse bei taip pat skaniai paruošti ir namuose. Brandinta mėsa yra minkšta bei sultinga, o jos ypatingas skonis neprilygsta niekam...
Vienas vasaros malonumų – terasoje mėgautis grilinimu su šeima ar draugais. Tačiau svarbu prisiminti, kad kartu su pramogomis ateina ir didelė atsakomybė už saugumą. Pastaruoju metu draudikai pastebi nerimą keliančią tendenciją – dėl neatsargaus grilinimo sukeltos žalos mastas nuolat didėja. Šią vas...
Tobulais orais pasitikusi vasara skatina daugiau laiko leisti gamtoje, o kur gamta – ten ir skaniausi grilio patiekalai. Sultingais kepsniais, pakepintomis daržovėmis ar įmantresniais pasirinkimais mėgautis smagu kiekvienam, o susitvarkyti ir po puotos grilį išvalyti norėtų retas. Žinodami vieną gud...
Argentinoje, Buenos Airėse, surengtą mėsos kepimo grilyje čempionatą „Federal Grill Master Championship“ galima vadinti bet kurio mėsos mėgėjo svajonių išsipildymu. Penktąjį kartą rengiamų varžybų metu šalies grilio meistrai susirinko sostinėje, kad išsiaiškintų, kuris iš jų yra geriausias. Jiems te...
Mėsainis su gvakamole ir traškučiais – ne tik rengiant iškylą. Jie puikiai tiks ir vakare, grįžus po darbo. Ir jei nėra grilio, galima paruošti kepant keptuvėje. Mėsainį su gvakamole ir traškučiais patiekite dar šiltą.
Būkime paprasti ir pakalbėkime apie patį paprasčiausią kepimą ant grotelių be prabangių prietaisų, brangių rinktinės mėsos gabaliukų ir kitų įmantrybių. Žinoma, nėra nieko blogo, jei įsigysite brangią kepsninę už keturženklę sumą, tačiau nereikia gėdytis ir tuo atveju, jei jūsų įrenginys kainuos vos...
Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje „po atviru dangumi“ kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų desertų. Šefas dalijasi, kokie grilio patiekalai bus populiariausi šį įsibėgėjan...
Neabejotinai šiltas dienas leidžiate lauke – ten, kur galima mėgautis išsiilgta saule ir, žinoma, malonių žmonių kompanija. O kad laikas būtų išties geras, kviečiu iškylai pasirengti – maistas yra tai, kas vienija visus ir visur. Surinkau įvairių patiekalų receptu – kai ką pasiruošite iš anksto, o k...
Gamtoje gamintas maistas kur kas skanesnis, o jei dar suktis virtuvėje ir rūpintis patiekalais nereikia – gardu dvigubai. Termometro stulpeliui kylant į viršų, pats metas nupūsti dulkes nuo kepsninės ir grilio sezoną skelbti atidarytu!
Birželio pradžioje Palangoje duris atvėrė naujas grilio patiekalų restoranas „MeatUp Grilio Namas“. Restorano savininkai Rūta Andriušytė-Gaudėšienė ir Lukas Gaudėšius pasakoja, kad restorano meniu galima rasti patiekalų su įvairių pasaulio virtuvių motyvais, o jų idėja buvo sukurti susitikimų ir ger...
Įpusėjus vasarai, prabėgti spėjo ir didžioji dalis grilio sezono. Jeigu per šį laiką jau spėjote atsivalgyti šašlykų, šonkauliukų ar vištienos sparnelių, šefas Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti gardų ir paprastai paruošiamą tuno kepsnį. Grilio ekspertas pasakoja, kaip reikėtų iškepti tobul...
Grilyje kepti, dūmų aromato kupini pietūs ar vakarienė – neatsiejama šiltojo sezono dalis. Norint išgauti gardžiausią rezultatą, būtina žinoti esmines kepsninės naudojimo ir priežiūros taisykles. Pranešime spaudai ekspertai dalijasi patarimais, kokį kurą naudoti, kaip tinkamai įkurti ir prižiūrėti k...
Pastaraisiais dešimtmečiais Lietuvoje kaip niekad išpopuliarėjo įvairūs grilio patiekalai, tačiau jais lietuviai mėgavosi ir prieš šimtus metų. Rytoj minint Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, virtuvės šefas ir BBQ ekspertas Vyliaus Blauzdavičius pristato senovės lietuvių kulinarinius papr...
Tiek grilio kultūros gerbėjų susirinkusių iš visos Lietuvos, Europos ir net JAV vienoje vietoje Lietuvoje dar nebuvo – šį savaitgalį šalia Vilniaus įsikūrusio Vilnius Grand Resort teritorijoje įvyko didžiausias metuose grilinimo festivalis, kuris apima ir Lithuania Grilling and Smoking Facebook grup...
Maisto ruošimą ant grilio galime laikyti nauja meno rūšimi, kadangi skonio gudrybių čia mokomasi ne vienerius metus. Nors tobulai iškepti šašlykai ar kepsniai gimsta tik patyrusių grilio meistrų rankose, paruošti dešreles – vieną dažniausių grilio sezono pasirinkimų – gali kone kiekvienas. Tačiau ar...
Jei esate tikras keraminėje kepsninėje ruošto maisto mylėtojas ir pavargote nešioti maisto produktus bei indus iš namų virtuvės į kiemą ir atgal, vadinasi, atėjo laikas įsirengti lauko virtuvę! Kaip tai padaryti? Šiuo klausimu gali padėti „Big Green Egg“ atstovai, kurie pasidalino laiko patikrintais...