Moteris pasakoja, kad vištienos patiekalai yra vieni iš dažniausiai šeimoje gaminamų mėsiškų patiekalų.
Tačiau neseniai Ž. Stumbrienė paruošė vištienos patiekalą, kuris netikėtai patiko visiems valgytojams. Tai paprastai pagaminamas, tačiau labai skanus gaminys, kuris Stumbrų šeimoje bus gaminamas dar ne kartą.
Kokia šio patiekalo, kuris pakerėjo visus, paslaptis? „Visada sakiau, kad kokosų pienas kaip ir kalendra, paprika, česnakas kompromisų neturi – žmonės juos mėgsta arba ne. Šiuo atveju kokosų pienas, susimaišęs su laimo sultimis, sukūrė tiesiog egzotišką skonį, kuris ir nuginklavo visus. Šio patiekalo kvapas kvieste kviečia ragauti, o paragavus abejingų nelieka“, – atskleidžia kulinarė.
Živilė tikina, kad gaminti pagal šį receptą nesudėtinga, visada pavyksta. Laimo dėka vištiena tampa minkšta, o prieskoniai suteikia ypatingo skonio.
„Rekomenduoju pasigaminti tiems, kam nusibodo tradiciniai skoniai ir norisi keliauti skoniais, ragauti vasarą savo lėkštėje. Tiems, kas ieško greito ir lengvai pagaminamo recepto. Ir nors recepte nurodoma, kad tinka tiek vištos krūtinėlė, teik ir šlaunelių mėsa, man skanesnis patiekalas su šlaunelių mėsa. Patiekite su ryžiais ir daržovėmis. Ir nepagailėkite prieskonių. Visi jie čia ryškūs ir labai skaniai susilieja į vieną visumą“, – Živilė kviečia išbandyti.
Labai paprastas ir labai skanus patiekalas. Tas, kuris tikrai užsiliks musu šeimos meniu. Jei ieškote, ką įdomesnio pasigaminti pietums, – išbandykite šį receptą.
Ingredientai:
700 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių be kaulų ir be odos,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
1 valgomasis šaukštas malto šviežio imbiero,
1 raudonas čili (nebūtinai),
2 arbatiniai šaukšteliai laimų žievelės,
1 skardinė riebaus kokosų pieno,
1 valgomasis šaukštas žuvies padažo,
2 šaukštai aliejaus kepimui,
2 šaukštai šviežiai spaustų laimų sulčių,
Saujelė šviežios kalendros,
Pateikimui: laimų skiltelės ir griežinėliais pjaustytas čili.
Gaminimas:
* Įkaitinkite nedidelę keptuvę (aš naudoju ketaus) ant vidutinės ugnies. Įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir įkaitinkite.
* Į keptuvę dėkite vištieną ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių, po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
* Į keptuvę įpilkite likusį šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūną, česnakus ir imbierą. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite dažnai maišydami, kol svogūnas lengvai paruduos.
* Į keptuvę sudėkite čili, laimų žievelės, supilkite kokosų pieną ir žuvies padažą. Užvirinkite ir mediniu šaukštu nuo keptuvės dugno nubraukite apskrudusius gabaliukus.
* Sumažinkite ugnį ir sudėkite vištieną atgal į keptuvę. Vištieną troškinkite po 10 minučių, iš abiejų pusių arba kol vištiena išsitroškins.
* Į padažą įpilkite laimų sultis ir pagal skonį pagardinkite druska.
* Ant viršaus pabarstykite smulkintų kalendrų ir čili pipirų. Patiekite!
Skanaus!