Vištienos patiekalai

70 straipsnių

Vištiena – mėsa, gaunama papjovus gaidį arba vištą. Tai populiariausia paukštienos rūšis. Valgoma krūtinėlė, sparneliai ir kulšelės. Valgoma virta, kepta, rūkyta, vytinta, šutinta. Vištieną galima ilgam laikui užšaldyti, greitai paruošiama.

Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.

Šį receptą užmačiau pas Nidą, bet dariau pagal save, savo ir vaikų skonius. Visi likome maloniai nustebinti, kad iš tokių paprastų dalykų gimsta toks skanus patiekalas.

Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.

Kai už lango vėlyvas ruduo ar žiema, kai norisi sušilti ir pasisotinti, pasigaminkite šį vištų kepenėlių troškinį. Vištų kepenėlės yra puikus pasirinkimas – jų rasite bet kurioje parduotuvėje, kaina nesikandžioja ir atitinka visus „Lieknųjų gurmanų“ programos reikalavimus.

Tipiniai populiariųjų naujienų portalų komentatoriai tikrai „pajuoks“ šios daržovės pavadinimą savo kvailuose komentaruose. Na, jis mums dar neįprastas, sutinku, tačiau žaliavalgių ir sveikuolių pasaulyje šie lietuviškai vadinami lapiniai kopūstai jau seniausiai karaliauja dėl savų vitaminizuotų ir ...