Šis patiekalas – makaronai su vištiena – gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais.
Vištienos patiekalai
70 straipsnių
Vištiena – mėsa, gaunama papjovus gaidį arba vištą. Tai populiariausia paukštienos rūšis. Valgoma krūtinėlė, sparneliai ir kulšelės. Valgoma virta, kepta, rūkyta, vytinta, šutinta. Vištieną galima ilgam laikui užšaldyti, greitai paruošiama.
Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Pietums ir vakarienei – traški vištiena kukurūzų apvalkale. Šiai minkštai mėsytei traškia išore tikrai neliksite abejingi. Vištieną kukurūzų apvalkale patiekite, kol karšta.
Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles su mėgstamu garnyru.
Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių. Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite vištienos kepsnelius su mėgiamu padažu.
Jau porą dešimtmečių kiaulienos nevalganti tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja Živilė Stumbrienė namuose gamina iš vištienos ir jautienos. Tris vaikus auginančiai mamai tenka gerokai pasukti galvą, ką paruošti, kad patiekalas tiktų ir mažiems, ir suaugusiems. Ir vienu tokiu virtuvės šedevru, kuris ta...
Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.
Alfas vienas namuose. Jūsų laukia šlapias varškės keksas, dviejų rūšių salotos ir ypatingas desertas – martinio želė (14)
Alfas šiandien gamina pačius skaniausius patiekalus, kurie patiks tiek esamoms mamos, tiek būsimosioms. Šie patiekalai sužavės visas mamas ir močiutes. Šiandien – specialiai Motinos dienai skirta laida ir šventinis stalas, kur Alfas skirs būtent jums sukurtus patiekalus. Ir, kaip visada, dalyvaukite...
Nežinote, ką daryti su vištienos likučiais? Jokiu būdu jų neišmeskite – kam švaistyti? Geriau pasigaminkite puikų patiekalą, o jam reikės vos kelių priedų.
Šį receptą užmačiau pas Nidą, bet dariau pagal save, savo ir vaikų skonius. Visi likome maloniai nustebinti, kad iš tokių paprastų dalykų gimsta toks skanus patiekalas.
Mūsų skonio receptoriai maiste jaučia glutamatą ir šis pojūtis yra vadinamas umami - tai penktas skonio pojūtis.
Nors grilio sezonas dar kaip ir tolokai, bet namuose įjungus grilio programą galima apsimesti, kad sode kepi šašlykus.
Iš namuose turimų atsargų lengvai pagaminamas patiekalas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Patiekite su „Basmati“ ryžiais, bolivinėmis balandomis arba garuose troškintomis ar orkaitėje keptomis daržovėmis.
Tai gardus makaronų lakštų, mėsos ir špinatų patiekalas, aplietas sūriu. Galite užšaldyti ir mėgautis juo vėliau.
Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.
Šis vištienos ir parmezano apkepas gaminamas be tešlos, ingredientai iš anksto neapkepinami keptuvėje. Tai švelnios vištienos, traškios sūrio plutelės ir pikantiško padažo derinys.
Kotletukai buvo minkšti ir sultingi. Jei pabodo įprasti gaminiai, išbandykite šį savo pietums.
Kai už lango vėlyvas ruduo ar žiema, kai norisi sušilti ir pasisotinti, pasigaminkite šį vištų kepenėlių troškinį. Vištų kepenėlės yra puikus pasirinkimas – jų rasite bet kurioje parduotuvėje, kaina nesikandžioja ir atitinka visus „Lieknųjų gurmanų“ programos reikalavimus.
Tipiniai populiariųjų naujienų portalų komentatoriai tikrai „pajuoks“ šios daržovės pavadinimą savo kvailuose komentaruose. Na, jis mums dar neįprastas, sutinku, tačiau žaliavalgių ir sveikuolių pasaulyje šie lietuviškai vadinami lapiniai kopūstai jau seniausiai karaliauja dėl savų vitaminizuotų ir ...