1. Ką galite padaryti iš karto po vakarėlio?

Dehidratacija – vienas pagrindinių kito ryto priešų. Skysčių trūkumo organizme išvengti ar bent jau jį sumažinti galite prieš miegą išgerdami porą stiklinių vandens. Labai daug vandens gerti nederėtų – tai gali apsunkinti inkstų veiklą.

Iš anksto kovoti su vakarėlio pasekmėmis galima ir miegant! Nors po intensyvaus šokių ir pokalbių vakaro tik ir norisi šiltai susisukti į antklodę, labai šiltai miegoti nereikėtų: prieš poilsį miegamąjį išvėdinkite, jei šalyje, kurioje lankotės, šilta, palikit atvirą langą visai nakčiai arba įjunkite oro kondicionierių.

3. Ryto būtinybė – vitaminai

Audringi vakarėliai išsekina organizmą, bet nėra padėties be išeities: situaciją akimirksniu pagerins šviežių uogų ir vaisių kokteilis. Vitaminas C ir saldesni vaisiai padės pašalinti alkoholį iš organizmo daug greičiau. Vaisių kokteiliui labiausiai tiks: kiviai, braškės, serbentai, apelsinai, mangai, citrinos ir raudonieji greipfrutai. Jei atostogaujate šiltuose kraštuose, daugumą šių produktų rasti sunku nebus.

Jei neturite problemų su širdimi ir siekiate kuo greičiau atgauti jėgas, vienas pirmų veiksmų ryte turėtų būti kontrastinis dušas. Kiek skirtingos temperatūros vanduo suaktyvins kraujotaką, padės organizmui greičiau atsistoti į įprastas vėžes.

Kava naudinga, jei kankina galvos skausmai: kofeinas susiaurina išsiplėtusias galvos kraujagysles, todėl spazmai trumpam atlėgsta. Tiesa, kava turėtų būti gana stipri ir saldi. Jei kavos vis dėlto nemėgstate, tą patį efektą pasiekti pavyks geriant stiprią juodą ir saldžią arbatą. Tačiau šie gėrimai šalina skysčius iš organizmo, todėl derėtų nepamiršti ir vandens: per porą valandų nuo pabudimo ryte jo išgerti reikėtų 1,5 litro.

Jei negaluojate dėl sustojusios skrandžio veiklos, diskomfortą pašalinti padės imbierinė arbata ir iš lėto geriamas vanduo.

6. Po vakarėlio – jokių dietų

Nors valgyti kitą rytą nesinori, tačiau savo savijautą kaip mat pagerinsite suvalgę riebaus maisto. Bulvės, riebi mėsa ir kiti riebūs produktai užkerta kelią alkoholio pasisavinimui. Be to, sočiai pavalgyti būtina ir todėl, kad atstatytumėte cukraus kiekį organizme, o tai padaryti geriausiai gali daug angliavandenių ir baltymų turintis maistas.
Jei į riebų maistą visgi žiūrėti nesinori, tuomet vertėtų pasistiprinti valgant maistingą sriubą su jūros gėrybėmis: jose gausu fosforo, magnio ir kalio – tokioje situacijoje šių medžiagų jūsų organizmui ypač trūksta.

7. Veikla, bet ne intensyvi

Itin aktyvi veikla gali nuvarginti jūsų širdį, tačiau judėjimas ir jo išprovokuotas prakaitavimas – tai dar vienas vaistas nuo pagirių. Prakaituojant iš organizmo pašalinamos toksinės medžiagos, o judėjimas pagerins medžiagų ir kraujo apytakas.

8. Dar vienas gelbėtojas – kokosų vanduo

Jei esate šiltuose kraštuose, kokosų vandens gauti bus tikrai nesudėtinga. Jame daug kalio, kuris padės normalizuoti medžiagų apykaitos, skrandžio veiklą. Jei vis dėlto kokosas po ranka nepasitaiko, mėginkite šarmo ir rūgščių pusiausvyrą organizme atstatyti gerdami šarmingą mineralinį vandenį.

9. Gliukozės jėga

Gliukozė ne tik pagreitins alkoholio oksidaciją, bet ir palengvins taip vadinamas „moralines“ pagirias, mat ši medžiaga atstato centrinės nervų sistemos būklę. Tačiau cukraus dieną po vakarėlio geriau vengti – jį pakeiskite medumi. Be to, medus turi daug aukštesnį glikeminį indeksą: tai reiškia, jog cukraus kiekis kraujyje pakyla iš tiesų greitai.

10. Ką daryti, jei bloga automobilyje, autobuse, lėktuve?

Jei kitą dieną po vakarėlio privalote važiuoti automobiliu ar autobusu, pratęsti kelionę lėktuvu, o pagirios kūno niekaip neapleidžia, tuomet transporto priemonėje patogiau įsitaisykite: jei yra galimybė, atsigulkite horizontaliai ant nugaros, jei ne, tuomet blogą savijautą trumpam numalšins kramtomoji guma ar citrininiai, mėtiniai ledinukai. Transporto priemonėje jokiu būdu neužsiimkite pašaline veikla, geriau sėdėkite jos priekyje ir žiūrėkite tiesiai į tolį.