Reikės:

3 kiaušinių
750 g bulvių
125 ml Grietinė
3 šaukštų miltų
1/2 šaukštelio druskos

Kiaušinius išplakti su grietine, miltais ir druska. Bulves nulupti ir sutarkuoti tiesiai į tešlos dubenį, kad nepatamsėtų.

Keptuvę įkaitinti ir ištrinti lašinių odele. Iš tešlos kepti plonus, trapius blynus per visą keptuvę.

Blynus tiekti į stalą karštus, tiesiai iš keptuvės arba laikyti dubenyje įkaitintoje orkaitėje. Kad blynai būtų traškūs, negalima jų dėti vieno ant kito.

Iškeptus blynus galima apibarstyti tarkuotu sūriu, dėti vieną ant kito ir paskui pjaustyti kaip tortą. Valgyti su pomidorų salotomis.

Jeigu norite saldžiai, patiekite su serbentų drebučiais, obuoliene arba šviežių daržovių salotomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)