Nors tokia mėsa kaip aviena, triušiena ar antiena lietuviams pakankamai gerai pažįstama, tačiau iki šiol vartojama gana santūriai. Mitybos specialistai sako, kad mūsų tautiečiai be reikalo yra tokie atsargūs, nes ir iš šių mėsos rūšių galima paruošti puikių patiekalų. O be to jos turi ir daug sveika...
Karštieji patiekalai
470 straipsnių
Šventiniame meniu – prabangūs gėrimai ir įmantrūs patiekalai: šiandien puotaujame kaip XIX amžiaus aukštuomenė (9)
Ar sėsdami prie įvairiausiais patiekalais nukrauto stalo susimąstote, kiek mūsų valgymo įpročiai ir gastronomijos tradicijos susijusios su ankstesnėmis kartomis? Pasirodo, kartais mes valgome tą patį, ką dar XIX amžiuje mėgo patys kilmingiausieji. Kiek panašumų su bajorijos valgymo įpročiais rastumė...
Kai kavinėse ir baruose kainos stiebiasi į rekordines aukštumas, kauniečiai atranda, kur pavalgyti pigiai ir skaniai.
Vištieną maliau pati, nes pirkta malta vištiena gali būti skysta. Patiko ir vaikams, ir vyrui.
Norėtumėte kažko skanaus ir paprasto? Nenorite ilgai stovėti prie viryklės? Puiku. Siūlau jums patiekalą, kurį pagaminsite greitai ir dar greičiau suvalgysite.
Velykų stalui - sultingas ir gardus kepsnys!
Mūsų skonio receptoriai maiste jaučia glutamatą ir šis pojūtis yra vadinamas umami - tai penktas skonio pojūtis.
Pupinukai – tai labai smagaus pavadinimo žemaitiškas patiekalas, gaminamas iš pupelių. Galima sakyti, kad tai paprasčiausi virtinukai, kuriuos dažniausiai galima sutikti pagamintus iš varškės ar bulvių. O dabar prie šio sąrašo galima pridėti ir virtinukus iš pupelių. Tačiau maistine verte pupinukai ...
Mėsos kukuliai – visame pasaulyje populiarus patiekalas, kurį pavyksta suderinti beveik su viskuo: patiekti prie kruopų, bulvių ar tiesiog daržovių, pagardinti prabangiausias prieskoniais ar negirdėtais ingredientais.
Nusipirkite produktų kelioms porcijoms, nes kai pagaminsite vieną, jau norėsis kitos.
Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Visi puikiai žinome, kad Vienos šniceliai yra kepami iš veršienos, bet gali būti ir pigesni variantai iš kiaulienos ar kalakutienos.
Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.
Darbo nedaug, o skonis... Skonis priklauso nuo kopūstų. Teko šį patiekalą valgyti pas vienus giminaičius ir kopūstai viską sugadino. Naudoju stiklainiuose esančius raugintus kopūstus ir jie niekada nenuvylė.
Kepsniukai minkšti, tirpsta burnoje, o ir gaminant nereikia daug vargti.
Mėgstantiems makaronus ir norintiems paįvairinti savo patiekalus.
Daug išbandžiau čeburekų receptų: ir paprastų, ir mandresnių, bet nė vieni nebuvo tokie skanūs kaip šie. Paprasti, be jokių mandrybių. Gaminom kartu su vaikais. Valgėmė su sultiniu.