Bulviniai blynai – vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų. O jų variacijų yra daugybė. Siūlome išbandyti naujus receptus!
Patiekalai iš bulvių
70 straipsnių
Patiekalai iš bulvių – tai patiekalai padaryti tik iš bulvių arba kai didžioji dalis patiekalo yra padaryta iš bulvių.
Lietuva – bulvinių patiekalų kraštas. Nors anksčiau visame pasaulyje buvo manoma, kad bulvės nėra tinkamos maisto gamybai, tačiau šią nuostatą pakeitė prancūzų agronomas ir vaistininkas Antuanas Ogiustas Parmantjė, kurio dėka jos tapo neatsiejamas daugelio pietų ar vakarienės patiekalas. Šiandien bu...
Ispanai yra viena tų tautų, kurios turi nesuskaičiuojamą daugybę patiekalų iš bulvių. Virtos, keptos, troškintos, su įvairiausiais priedais ir pagardais.
Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Ar ir jūsų močiutė tokius pyragėlius kepdavo vaikystėje? Neapsakomas gardumas!
Tokie kukuliai populiarūs Vokietijoje, o Lietuvoje į juos dedamas įdaras ir juos vadiname cepelinais.
Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.
Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.
Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.
Ar jau virėte cepelinus iš šviežių bulvių?
Tokių blynų dar neragavote! Išmėginkite ir pavaišinkite kolegas darbe!
Šviežių lietuviškų bulvių derlius jau džiugina šias daržoves itin mėgstančius lietuvius. Šviežios bulvės išsiskiria savo plona luobele bei šiek tiek saldesniu skoniu. Tokios bulvės ypač tinka salotų, užkandžių ar apkepų gamybai. Ieškantiems, ką dar būtų galima neįprasto pasigaminti iš šviežio bulvių...
Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.
Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.
Fantastiškai apskrudę ir gardūs bulvių ir Parmezano kūgučiai! Apapčioje esančiame vaizdo reportaže rasite visą gaminimo instrukciją pažingsniui.