Jei taip nutiko ir jums, pasigaminkite svaiginančio skonio makaronus su daržovių padažu. Norint nepersistengti su kalorijomis, pasiūlysime sveikiausią ir lengviausią, koks tik įmanomas, itališkų makaronų receptą. Šis patiekalas yra ne tik vegetariškas, bet taip pat tiks ir tiems, kurie netoleruoja gliuteno. Tokio puikumo makaronai privers dažniau sužadinti aistras itališkai virtuvei.

REIKĖS:

rudųjų ryžių makaronų (arba grikių makaronų);

8 vyšninių pomidoriukų;

pusės paprikos;

pusės svogūno;

3 skiltelių česnako;

šviežio baziliko lapelių;

žiupsnelio himalajų druskos;

40 g lieso sūrio;

šaukštelio 0% riebumo jogurto;

pusės avokado.

GAMINIMAS:

Makaronus sudėkite virti (apie 10–15 min). Susmulkinkite daržoves, ištepkite keptuvę kokosų sviestu ir sudėkite viską kepti ant mažos ugnies. Keptuvę uždenkite dangčiu, kad išsiskirtų sultys ir padažas lengvai pasitroškintų. Po 5 min įpilkite 100 g virinto vandens, įberkite truputį druskos ir palikite dar 5 min. 

Prieš baigiant kepti, kai pomidoriukai bus ištižę, įdėkite šaukštelį jogurto (jį gali sutraukti, bet neišsigąskite, patiekalui tai nepakenks).

Į lėkštę sudėkite makaronus, apipilkite daržovių padažu ir ant viršaus užberkite sutarkuoto sūrio. Susipjaustykite avokadą ir, jei reikia, įdėkite dar druskos. Papuoškite šviežio baziliko lapeliais.

Nustebinsite pačios save. Skonis ir aromatas... Lyg pietautumėte Venecijoje, Romoje... Kaip kine – svaiginantis jūros krantas ir rudakio italo draugija. 

Daugiau receptų rasite Karolinos „Sveikos gyvensenos dienoraštis“ puslapyje: spauskite ČIA.