Garsenybių trenerė Anna Kaiser huffingtonpost.com vienareikšmiškai tvirtina – išsimiegoti kur kas svarbiau, nei eiti į sporto salę, net jei esate supermodelis.

„Jei po 5–6 val. miego galite rinktis – pamiegoti dar valandą ar eiti į treniruotę, geriau pamiegokite, – pataria A. Kaiser, kuri yra treniravusi Kelly Ripą, Shakirą ir įkūrė sporto studiją Niujorke „AKT InMotion“. – Ilgiau miegokite. Žmonės nesupranta, kaip tai svarbu.“

Tiesa, mokslininkų ir trenerės nuomonės nesutampa. Viena vertus, tyrimais įrodyta – dėl miego trūkumo gresia nutukimas, širdies smūgis, diabetas, širdies ligos ir vėžys. Kita vertus, reguliarus fizinis aktyvumas saugo smegenis, kaulus, širdį, ilgina gyvenimo trukmę. Sportas padeda atsikratyti streso, gerina nuotaiką, skatina pozityviau žvelgti į pasaulį.

Taigi vienų tyrimų teigimu, apie pusvalandį miego pakeitus vidutinio intensyvumo fizine veikla, didesnė nauda širdžiai. Kita vertus, kaip teigia mankštą ir miegą tiriantis mokslininkas Christopheris Kline‘as, tyrimai fragmentiški, jie nerodo, kad kasdien vietoje pusvalandžio miego pasportavus pusę valandos, bus sveikesnė širdis.

Ch. Kline‘o teigimu, apskritai pusvalandis sporto duoda daugiau naudos už pusvalandį miego, bet jis nerekomenduotų sportuoti miego sąskaita – eikite sportuoti tik tada, kai užtektinai išsimiegate.

Tad ką daryti?

Na, idealiame pasaulyje visada liktų laiko ir 8 val. miego, ir sveikiems pietums, ir sportui, ir meditacijai... O realiame pasaulyje, kur visko niekaip nespėjame, paklausysime A. Kaiser patarimo ir pirmenybę teiksime miegui.

„Penkios–šešios valandos miego kasdien visą savaitę sutrikdo hormonų funkcijas. Žmogui reikia septynių–aštuonių valandų miego. Daugiau sportuoti, mažiau valgyti – ne išeitis. Reikia užtektinai miegoti“, – pabrėžė trenerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją