Šios treniruotės padės jums pakeisti visam laikui požiūrį į sportą. Nebūtina lieti 9-tą prakaitą, kad matytumėte į save iš veidrodžio žvelgiančią sveikai atrodančią ir besišypsančią moterį. Kalanetikos treniruotės tai daugiau nei sportas, tai naujas požiūris į save ir į savo kūną.

„Užsiiminėti kalanetika gali kiekvienas, nesvarbu amžius, fizinis pasirengimas, svarbiausia noras pradėti keistis“, - teigia kalanetikos trenerė Aistė Malakauskaitė.

Žinoma, tenka pripažinti, kad šią sporto rūšį išskirtinai dažniausiai renkasi moterys. Žemo intensyvumo lygio, tačiau išjudinanti visus giliuosius kūno raumenis, sušildanti iš vidaus ir ištvermės reikalaujanti treniruotė tampa įrodymu visoms, kad efektyvios treniruotės gali būti „sausos“. Šios treniruotės metu, skirtingai nuo aerobinių treniruočių, beveik nesuprakaituojama, tačiau rezultatas ir poveikis tikrai jaučiamas.

Kalanetikos treniruotės tikslas formuoti gražų, proporcingą, stangrų ir sveikai atrodantį kūną. Žinoma, labai svarbu ir jausmas po treniruotės, kada atrodo tarsi iš jos išskrendi, pilna energijos ir teigiamos nuotaikos.

Ši treniruotė yra kilusi iš baleto, todėl visi judesiai naudojami joje yra atliekami iš lėto, elegantiškai ir grakščiai. Pratimai atliekami po minutę laiko, dažniausiai spyruokliuojant 1 cm. amplitude. Po treniruotės atliekami tempimo pratimai padeda sustiprinti kiekvieną mūsų kūno raumenį, taip suformuojama ir taisyklinga laikysena, kuria ne dažnas mūsų galime pasigirti.

„Žinoma, svarbu suprasti, kad ne tik sportas, bet ir sveika mityba yra vienintelis kelias į gerą savijautą ir puikią išvaizdą. Kaip ir prieš bet kurią treniruotę, rekomenduoju neprisivalgyti, o po treniruotės atsiminti, kad 1 val. nevalgome, tik geriame daug vandens“, - patarimus dalino kalanetikos trenerė.

O dabar, kai iki vasaros liko tiek nedaug, išbandykite kalanetikos treniruotes ir jūs.