SKANAUK. Pavlova su vyšniomis morengų desertas

 (10)
Nori tapti kulinarijos žvaigžde? Pagamink tortą Pavlova. Jam pagaminti beveik nereikia pastangų, o efektas – stulbinantis.
© Gamintojo nuotr.

Nors balerina Anna Pavlova, kurios garbei buvo pavadintas šis tortas, dirbo labai daug – kaip ir kiekviena pasaulinės šlovės balerina, bet tortui pagaminti neužims nei valandos, aišku, neskaitant kepimo. Bet į tą laiką įskaičiuotas net labai sunkus darbas stebėti, kaip plakasi baltymai. O dar šitas tortas patiks tiems, kurių meniniai sugebėjimai ypač pasireiškia kuriant meninę betvarkę – šiuo atveju yra plati erdvė saviraiškai.

Vasarą Pavlovą pagaminsite su kvapniomis vasaros uogomis, rudenį – su rudeniniais vaisiais, o likusiais mėnesiais galima gaminti su šaldytais vaisiais ir uogomis arba kitais sezoniniais vaisiais.

Morenginiam paplotėliui reikės:
4 kiaušinių baltymų,
200 g cukraus,
1 šaukšto krakmolo,
1 šaukštelio vyno acto.

Kitiems sluoksniams:
300 ml plakamosios grietinėlės,
300 g šaldytų vyšnių,
1-2 šaukštų cukraus,
1 nugriebto šaukšto krakmolo,
100 g šalto vandens.

Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 145° C.

Kepimo popieriuje nupieškite 20 cm skersmens apskritimą. Popierių apverskite ir uždėkite ant kepimo skardos.

Supilkite baltymus į plakimo indą ir trumpai paplakite, kol pasidarys lengvos putos. Palengva suberkite cukrų, vis plakdamos masę. Pabaigoje maišydamos įpilkite acto ir įberkite krakmolo. Tešla turi būti standi, blizganti.

Baltymų tešlą dėkite ant kepimo popieriaus, išlyginkite masę apskritime, pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių. Po to sumažinkite kaitrą iki 110 laipsnių ir kepkite dar 1 valandą. Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir atvėsinkite morengą orkaitėje.

Morengą padėkite ant lėkštės arba padėklo, nes pagaminto torto jau nebepavyks kilnoti iš vienos lėkštės į kitą.

Vyšnias suberkite į prikaistuvį, taip pat suberkite cukrų ir kaitinkite nustačiusios mažą kaitrą, kol užvirs. Krakmolą išmaišykite 100 g šalto vandens ir supilkite į prikaistuvį. Išmaišykite ir iš karto nukaiskite. Ataušinkite.

Išplakite grietinėlę, akylai stebėdamos, kad neperplaktumėte. Tokį kiekį grietinėlės galima išplakti ir rankiniu plaktuvu.

Ant baltyminio pagrindo sudėkite grietinėlę, ant jos – uogų įdarą. Patiekite iš karto.

Kokia Pavlova turi būti:
* Morengas turi būti baltos arba lengvai kreminės – kaip grietinėlė - spalvos. Jeigu jums rodo kavos su pienu arba dar tamsesnės spalvos morengą, netikėkite, kad tai yra morengas – jam tiesiog širdis plyš. Negilinkite jo kančios, nes jis jau buvo be gailesčio sudegintas inkvizitoriaus. Tokia spalva pasiteisina tik tuomet, jei morengas buvo gamintas su kakava arba maistiniais dažais.
* Morengas gali būti šiek tiek įtrūkęs šonuose.
* Morengo viduje turi būti storas sluoksnis baltyminės „kempinėlės“.

http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/

Elžbietos Monkevič nuotr.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.