Šeimininkių KONDITERINĖS GUDRYBĖS: kodėl joms pyrago tešla visada iškyla, o sausainiai nesutrupa

 (17)
Kodėl tešla nepakyla, pyragas nėra toks purus, o kepinys sueižėjęs? Patyrusios šeimininkės išduoda keletą konditerinių gudrybių, kurios padės tobulai iškepti pyragus, sausainius, tortus ir spurgas namuose.
Šeimininkių <strong>KONDITERINĖS GUDRYBĖS</strong>: kodėl joms <span style="color: #ff0000;">pyrago tešla visada iškyla</span>, o sausainiai nesutrupa
© Shutterstock nuotr.

BISKVITINĖ TEŠLA

Ši tešla gaminama iš kiaušinių, miltų, cukraus ir krakmolo. Jei norite išgauti skirtingą biskvito tešlos skonį, galite gaminti ją šaltuoju arba šiltuoju būdu. Ruošiant tešlą šiltuoju būdu, kiaušinius reikia plakti virš šiltos vonelės, kol cukrus ištirps.

Jei norite biskvitą pagardinti razinomis, pirmiausiai jas apvoliokite miltuose ir tik tuomet įmaišykite į tešlą.

Biskvitinis pyragas su kriaušėmis
Biskvitinis pyragas su kriaušėmis
© Asmeninio archyvo nuotr.

SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Kilogramas miltų, kilogramas sviesto, druskos, 20 šaukštų acto ir vandens.

Kepant patiekalus su sluoksniuota tešla, optimali orkaitės temperatūra yra 195 laipsniai. Kad kepinys nesukristų, pirmąsias 15 kepimo minučių rekomenduojama neatidarinėti orkaitės.

Tortas
Tortas
© Fotolia nuotr.

KAPOTA TEŠLA

Žaibiškai paruošiama tešla iš kilogramo litų, 2 kiaušinių, pusės kilogramo sviesto ir grietinės.

Jei iš kapotos tešlos kepate pyrago pagrindą ar krepšelius, formuodami palikite aukštesnius kraštus, nes kepant jie traukiasi.

Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
© Asmeninio albumo nuotr.

TRAPI TEŠLA

Ji gaminama iš miltų, cukraus, sviesto ir kiaušinių, gardinama romo esencija, druska. Trapi tešla būna minkšta (išplakama) ir kieta (minkoma). Tam, kad tešla būtų dar puresnę, reikia įdėti varškės ar grietinės.

Jei trapi tešla bus ruošiama iš pernelyg atšildytų produktų, minkoma ji ims trupėti, o kepinio paviršius sueižės. Todėl rekomenduojama rinktis šaltus produktus.

Spurgos
Spurgos
© Shutterstock nuotr.

PLIKYTA TEŠLA

Plikyta tešla gaminama iš miltų, vandens, pieno, kiaušinių, sviesto. Svarbiausia ruošiant šią tešlą - kaitinant ingredientus puode, nepamiršti maišyti.

Plikytos tešlos kokybei daug įtakos turi kiaušiniai: jei šių bus per mažai, tešla nekils, jei per daug - sutrūkinės kepamų sausainių paviršius.

SPURGŲ TEŠLA

Kepdami spurgas, nustatykite vidutinę kaitrą, nes jei riebalai bus per karšti, išorė greitai apskrus, o vidus liks neiškepęs.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.