Ispaniška trintinė – jo didenybė gaspačas

 (5)
Gaspačas – šalta pomidorų sriuba. Ispanijoje jį dažniau laiko gėrimu, o ne sriuba, todėl gali būti patiekamas ir stiklinėje taurėje.
Gaspačą valgyti tiktai šaltą!
© Shutterstock nuotr.

Pagrindinis ingredientas, savaime aišku, - sunokę pomidorai. Tik prieš ruošiant sriubą, reikia juos nuplikyti verdančiu vandeniu ir nudirti kailiuką - odelę. Supjaustykite į kokias keturias dalis ir išimkite sėklas.
Su agurkais pasielgti taip pat - nudirti odą ir išpjauti sėklas.

Gaspačas valgomas tiktai gerai atšaldytas. Prieš patiekdamos, papuoškite sriubą žalumynais. Nors šaltsriubės labiau mėgiamos vasarą, tačiau ir žiemą kartais paskanauti tokios pomidorinės visai gerai. Juolab, kad pomidorai saugo nuo vėžio.

Reikės:
1 kg pomidorų,
1 agurko,
2 raudonų paprikų,
1 aštraus raudono čili pipiriuko,
1 raudono svogūno galvos,
1 citrinos,
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
rupios druskos (geriausia - jūros),
čiobrelių,
kelių batono riekelių,
raudonojo vyno acto,
kelių lašelių „Tabasco" padažo.

Gaminimas. Pomidorus ir agurką paruoškite, kaip jau minėjau, - nulupkite odelę ir pašalinkite sėklas. Paprikas ir čili pipirą supjaustykite ir išimkite vidurius.

Susmulkinkite česnaką, svogūną, o batono riekeles supjaustykite kvadratėliais, prieš tai nupjovusios plutelę.

Pomidorus, paprikas, čili bei agurką sudėkite į didelį indą (geriau ne metalinį). Čiobrelių šakeles susmulkinkite ir suberkite ant pomidorų drauge su smulkintu česnaku, svogūnu ir batonu. Užbarstykite druskos ir viską suminkykite rankomis (kitos šeimininkės nesiterlioja ir viską iškart susmulkina plakikliu) iki vientisos masės.

Į sriubą suberkite 1 stiklinę smulkinto ledo ir palaukite, kol šis ištirps. Tada supilkite vyno actą, įlašinkite 2-3 lašelius „Tabasco" padažo, išspauskite citrinos sultis. Tada gaspačą suplakite plakikliu, supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite. Papuoškite petražolėmis ar baziliko lapeliais - ir į stalą!

P.S. Jei nedėsite ledukų, tai sriubą turėsite palaikyti šaldytuve. Ji turi būti labai šalta!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.