Lapkričio 21 dieną Jungtinės Valstijos užsiminė, kad įmanomas naujo sankcijų griežtinimo scenarijus, skelbia newsru.com.

S.Lavrovas pabrėžė, kad minėtasis Vakarų tikslas pastaruoju metu jau deklaruojamas ir viešai: „Skelbiama, kad sankcijos turėtų būti pajėgios sužlugdyti šalies ekonomiką ir paskatinti masinius protestus... Vakarai neslepia nenorintys Rusijos vykdomos politikos pokyčių – jiems reikalingas valdančiojo režimo pakeitimas“.

Rusijos diplomatijos vadovas priminė: „Anksčiau pritaikytos sankcijos, tuo metu dar dirbau Niujorke, buvo tiesiogiai susijusios su Šiaurės Korėja, Iranu, kitomis valstybėmis, jos veikė, tačiau nedarė žalos, buvo skirtos tik elitui; nei socialinė sfera, nei ekonomika nepatyrė jokios žalos“.

Vakarai nusprendė žaisti va bank, panoro „Rusiją pergudrauti“, tvirtina Rusijos diplomatijos vadovas. „Dar prieš Ukrainos krizę ore tvyrojo nuojauta, kad mūsų santykiai su Vakarais pasikeis, kad artėja tiesos akimirka. Problemų sprendimų amžinai juk neatidėliosi... Arba siekiame partnerystės, arba „konfliktuojame“. Gaila, bet mūsų partneriai – savo ar ne savo valia – pasirinko antrąjį kelią... Mūsų partneriai Ukrainoje nusprendė žaisti va bank, paminė savus demokratijos principus, stojo į ekstremistų pusę. Kaip kalba patys chuliganai, norėjo „mus pergudrauti, apkvailinti“, tiesiog viešai pažeminti“, – teigia S. Lavrovas.

Rusijos užsienio reikalų ministras įsitikinęs: Rusija neatsisakys kontaktų su Europa. „Niekas neketina šauti sau į koją“, atsisakyti bendradarbiavimo su Europa. Tik visi supranta, kad taip kaip anksčiau, jau nebebus“, – mano Rusijos diplomatijos vadovas.

Kaip skelbia „RIA Novosti“, S. Lavrovas tvirtina Rusijos izoliacijos pasaulyje nepastebintis: „Su dauguma valstybių sėkmingai tęsiame dialogą, nėra jokios izoliacijos“.

JAV ir Europos Sąjunga Rusijai pritaikė jau kelis prieš šalies oficialiuosius asmenis ir bendroves nukreiptų sankcijų rinkinius. Tokios reakcijos Maskva nusipelnė po Krymo okupacijos ir karinio konflikto Ukrainos Rytuose, kur, anot Vakarų, talkina prorusiškai nusiteikusiems separatistams. Rusija tokius kaltinimus primygtinai neigia.

Lapkričio 21 dieną JAV viceprezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad prieš Rusiją nukreiptos sankcijos gali būti dar griežtinamos. JAV administracijos atstovai pripažino, kad bent jau kol kas sankcijos Rusijos valdžios vykdomos politikos į gerąją pusę nepakeitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4699)