Rengti vyrų atrankos varžybas pretenduoja Čekija, Vokietija, Graikija, Iranas, Izraelis, Italija, Meksika, Filipinai, Serbija ir Turkija, o moterų turnyrą – Ispanija ir Prancūzija.

Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka neseniai teigė, kad jo šalis taip pat pretenduos tapti olimpinės atrankos turnyro rengėja, tačiau FIBA išplatintame kandidatų sąraše rusų bent jau kol kas nėra.

Olimpinėse vyrų varžybose yra likusios trys laisvos vietos. Į jas 18 rinktinių pretenduos trijuose atrankos turnyruose, kuriuose kelialapius iškovos tik pirmąsias vietas užėmusios komandos. Turnyrus planuojama rengti kitų metų liepos 4-10 dienomis.

Kol kas yra aiškios 15 iš 18 atrankos turnyrų dalyvių: Angola, Kanada, Čekija, Prancūzija, Graikija, Iranas, Italija, Japonija, Meksika, Naujoji Zelandija, Filipinai, Puerto Rikas, Senegalas, Serbija ir Tunisas. Kitos trys rinktinės paaiškės tuomet, kai bus paskelbtos atrankos turnyrų rengėjos.

Kelialapius į olimpinį vyrų krepšinio turnyrą jau yra užsitikrinusios Brazilijos, JAV, Lietuvos, Ispanijos, Australijos, Nigerijos, Venesuelos, Argentinos ir Kinijos rinktinės.

Tuo metu olimpinis moterų atrankos turnyras vyks kitų metų birželio 13-19 dienomis. Jame dėl penkių likusių laisvų kelialapių varžysis 12 rinktinių: Argentina, Baltarusija, Kamerūnas, Kinija, Kuba, Prancūzija, Pietų Korėja, Naujoji Zelandija, Nigerija, Ispanija, Turkija ir Venesuela.

Kelialapius į žaidynes jau yra turi JAV, Brazilijos, Serbijos, Kanados, Australijos, Japonijos ir Senegalo moterų rinktinės.

Visos rengti atrankas pretenduojančios šalys FIBA turi pateikti dokumentus apie turimas infrastruktūros sąlygas, turnyro komercinį modelį ir t.t. Teikti paraiškas rengti olimpinėms atrankoms galima iki lapkričio 11 d., todėl šalių-pretendenčių skaičius dar gali išaugti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)