SMALIŽIAUK. 3 desertai iš persimonų

 (3)
Persimonai – trečias vaisius po nektarinų ir obuolių, sudarančių mano dievinamųjų skanėstų sąrašą. Kuo saldinsim vakarus?
Persimonas - sveikatos šaltinis.
© Shutterstock nuotr.

Persimonus man patinka valgyti ne tik šviežius, bet ir įpjaustyti į vaisių salotas. Taip pat skanu, jei valgysite grietininius ledus, pagardintus persimonais arba vaisių gabaliukus užliesite jogurtu ir nusitversite didžiausio šaukšto...

Iš persimonų galima ruošti želė, sausainius, uogienę, pudingus. O aš patiekiu paprastus ir greitus saldėsius.

AVIŽINĖS JUOSTELĖS SU PERSIMONAIS

Reikės:
2 prinokusių persimonų,
250 g sviesto,
100 g cukraus,
250 g avižinių dribsnių,
75 g kvietinių miltų.

Gaminimas. Persimonus perpjaukite pusiau, šaukšteliu išskobkite minkštimą. Inde ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir persimonų minkštimą. Maišykite iki vienalytės masės ir nukaiskite. Į indą dėkite avižinius dribsnius ir sijotus miltus, viską išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentu, dėkite sausainių masę ir kepkite 30 minučių. Iškeptam kvadratui leiskite atvėsti ir supjaustykite juostelėmis.

***

PERSIMONAI GRIETINĖS PADAŽE

Reikės:
2 šaukštų miltų,
1 šaukšto cukraus pudros,
6 persimonų,
250 g cukraus,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
2 kiaušinių,
1 stiklinės grietinės,
vanilinio cukraus.

Gaminimas. Persimonus apliekite vandeniu, kad vaisiai būtų apsemti, suberkite ten 200 g cukraus, išspauskite citrinos sultis bei sumeskite tarkuotą žievelę. Puodą su persimonais statykite ant stiprios ugnies, palaukite, kol užvirs, tada nukaiskite, uždenkite ir palikite 30 minučių. Po to persimonus išimkite iš indo, nulupkite odelę.

Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, sudėkite miltus, grietinę bei išmaišykite.

Persimonus sudėkite į kepimo indą (gali būti apvalus keraminis ar stiklinis), užliekite grietinės padažu, kepkite vaisius 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Desertą patiekite apibarstytą cukraus pudra drauge su vaniliniu cukrumi.

***

VANILINIAI LEDAI PERSIMONŲ TAURELĖSE

Reikės:
4 prinokusių persimonų,
1 šaukšto romo,
100 g vanilinių ledų,
grietinėlės (riebumas ne maženis nei 30 proc.),
cukraus,
4 vyšnių papuošimui.

Gaminimas.
Persimonus nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite viršūnėlę su „šukuosena" ir šaukšteliu atsargiai išgramdykite vaisiaus minkštimą.

Į 4 persimonus įlašinkite po kelis lašus romo ir palikite vėsioje vietoje 1 valandai. Minkštimą sumaišykite su ledais, užpildykite persimonų taureles ir šaldytuve palaikykite 30 minučių.

Kai jau persimonus bus metas ištraukti, suplakite grietinėlę su cukrumi, papuoškite ja persimonus, o ant grietinėlės patupdykite vyšnią.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (27)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".