Obuolio figūros tipas – kai liemuo platesnis už klubus

Pastebėta, kad šio figūros tipo moterims paprastai kyla didžiausia sveikatos problemų rizika, palyginti su kitų figūrų moterimis, nes pilvinis nutukimas gali būti labai pavojingas.

Pavyzdžiui, Oksfordo universiteto mokslininkai nustatė, kad plati talija ir didesnis liemens ir klubų bei liemens ir ūgio santykis 10–20 proc. padidina moterų širdies smūgio riziką.

Didesnis riebalų kiekis aplink juosmenį taip pat susijęs su didesne vėžio ir diabeto rizika.

„Kriaušė“ – tai figūros forma, kai riebalų daugiausia yra aplink šlaunis ir sėdmenis

Tyrimai rodo, kad liekniems žmonėms, turintiems šiek tiek daugiau svorio ant klubų, yra mažesnė širdies priepuolio, insulto ir diabeto rizika, nes sėdmenys ir šlaunys yra saugesnės vietos kūno riebalams kaupti.

Mokslininkai teigia, kad šlaunys veikia kaip kempinė, kuri sugeria riebalus ir neleidžia jiems keliauti per kūną į širdį ir kepenis, kur jie gali sukelti ligas.

Figūros tipai

Smėlio laikrodžio tipas – kai klubai ir krūtinė yra platesni už liemens liniją

Daugelis mano, kad tai yra geidžiamiausia kūno forma. Kai kurie tyrimai teigia, kad tokio tipo figūrą turinčios moterys mažiau linkusios į depresiją ir yra vaisingesnės.

Tačiau smėlio laikrodžio figūra reiškia, kad priaugus svorio, jis nesusitelkia vienoje srityje, kaip obuolio ar kriaušės figūrą turinčių žmonių.

Tai reiškia, kad priaugtą svorį gali būti sunku pastebėti, jei reguliariai netikrinate svarstyklių.

Jei turite antsvorio, kyla didesnė rizika susirgti lėtinėmis ligomis, pavyzdžiui, širdies ligomis.

„Apversto trikampio“ figūros tipas – platūs pečiai ir siauri klubai

Šio kūno sudėjimo vyrams ir moterims dėl mažesnės kaulų masės kyla didesnė rizika susirgti osteoporoze.

Spėjama, kad yra ryšys tarp apversto trikampio formos ir kaulų irimo.

Stačiakampio figūros tipas

Daugelis lieknų garsenybių turi šio tipo figūrą, tačiau tai nebūtinai reiškia, kad visi liniuotės figūrą turintys žmonės yra liekni.

Stačiakampiu gali būti laikomas bet kuris žmogus, turintis gana tiesią arba stulpinę figūrą, o jei turite antsvorio, jums taip pat gresia didelė širdies ir kraujagyslių ligų ir diabeto rizika.

Vis dėlto, pasak Penn Medicine ekspertų, stačiakampio figūrą turinčiam žmogui gali būti sunkiau suprasti, kad jis turi antsvorio, nes svoris pasiskirsto tolygiai, todėl tokie žmonės paprastai neatrodo stori.