Taigi, į ką turėtumėte atkreipti dėmesį, norėdama suprasti, ar jūs ir jus dominantis žmogus – seksualiai deranti pora.

Kvapas

Pirmąjį įspūdį apie žmogų su juo apsikabindami ir besibučiuodami dažnai susidarome per uoslę, rašoma žurnale „Marieclaire“.

Dalykas tas, kad nosyje esantis vomeronazalinis (Jacobsono) organas gali be jokios paklaidos pagal feromonus nustatyti dviejų žmonių seksualinio suderinamumo laipsnį.

Jei potencialaus partnerio kvapas atrodo pernelyg aštrus, nemalonus, net atstumiantis, šito jokiu būdu nevalia ignoruoti, kadangi būtent kvapas – tai vienas iš gamtos duotų seksualinio suderinamumo indikatorių.

Net ir tada, kai žmogus ypač patrauklus, o jo intelektas negali nežavėti, jums nemalonus jo skleidžiamas kvapas aiškiai sufleruoja, kad intymiai su juo suartėjusi veikiausiai nusivilsite.

Balso tembras

Žmogaus kalbėjimo tempas ir maniera nemažai pasako apie jo charakterį.

Šiaip jau seksualiai patraukliu laikomas neskubrus, tačiau ne monotoniškas, kalbėjimas, ir seksualinį interesą paprastai pakursto tokia asmenybė, iš kurios balso sklinda pasitikėjimas savimi, kuriai nebūdingi šūkčiojimai arba isteriško juoko protrūkiai.

Balsui turi būti būdinga tam tikra gelmė ir jausmingumas.

Jei erzina tiktai konkretūs parazitiniai išsireiškimai, dar neskubėkite nuleisti rankų, tačiau jei klausą rėžia balso tembras arba kalbėjimo tempas, vargu ar galima tikėtis, kad kada nors pavyks pasiekti seksualinį suderinamumą.

Lytinė konstitucija ir temperamentas

Net ir senų senovėje gyvenę mūsų protėviai buvo tarsi užprogramuoti tam tikru dažnumu intymiai santykiauti, kad tęstų giminę, išliktų.

Su gamta ginčytis beprasmiška, todėl jokiais priekaištais ir jokiomis pretenzijomis nepavyks partnerio paskatinti dažniau demonstruoti seksualinį interesą.

Egzistuoja toks rodiklis kaip trochanterinis indeksas, ir būtent jis nulemia bet kurios žmogaus lytinę konstituciją. Du žmonės, kurių trochanteriniai indeksai – visiškai skirtingi, vargu ar kada nors gali pasiekti darną seksualinėje plotmėje.

Poros seksualiniai poreikiai visgi turėtų būti kuo panašesni.

Bučinys

Ritmas ir tempas

Patys pirmieji lytiniai santykiai palieka žmonių sąmonėje tik blankų seksualinio ryšio poskonį.

Feromonai ir adrenalinas užblokuoja kritinį mąstymą, todėl tiktai vėliau įmanoma pajusti frikcijas, priklausomai nuo dažnio, galinčias tikti arba atvirkščiai – kelti diskomfortą.

Taikstytis su nemaloniais pojūčiais jokiu būdu negalima. Apie juos reikia pasakyti partneriui.

Kuo frikcijos dažnesnės, tuo intensyviau stimuliuojamos erogeninės zonos, tačiau vienoms tai malonu, o kitoms – ne. Laimei, visada įmanoma atrasti abiem partneriams priimtiną tempą.

Svarbu tiktai išdrįsti duoti tai suprasti intymios sueities metu, pavyzdžiui, švelniai pristabdyti partnerį ir paskatinant jį judėti tinkamu ritmu.

Orgazmas

Gali susidaryti įspūdis, kad gamtai moters orgazmas, deja, nepasirodė bent šiek tiek reikšmingas: pastoti juk įmanoma ir nepatyrus malonumo. Juo pasirūpinti, pirmiausia, turi pati moteris.

Jei pasiseks, tuo rūpinsis ir vyras. Stimuliuojant erogenines zonas pavyksta priartėti prie malonumo piko ir jį išgyventi, o jei to neįvyksta – jei nepasiekiamas orgazmas, – neišsilieja susikaupusi energija.

Galimybės patirti emocinę ir fiziologinę iškrovą nebuvimas veda prie nusivylimo seksu ir partneriu, o šitai žlugdo santykius.

Viena vertus, ieškoti būdų, kaip pasiekti orgazmą, moteris gali ir savarankiškai, bet, kita vertus, partneris taip pat turi stengtis tinkamai stimuliuoti jos erogenines zonas.

Seksualiniai įgūdžiai

Nė vienas iš mūsų nedisponuoja prigimtiniu supratimu, ką, kaip, kiek ir kada reikia daryti mylintis. Instinktai, žinoma, pasufleruoja, kaip pasielgti svarbiausiomis akimirkomis, bet iš esmės malonumą pasiekti (ir suteikti) padedantys įgūdžiai įgyjami tik praktikuojantis.

Vis dėlto erogeninių zonų tyrinėjimas leidžia ne tik patiems pasiekti malonumą, bet ir privesti prie palaimos partnerį.

Be jau minėtos praktikos, t. y. sekso, tam tikrų žinių pavyksta gauti lytinio švietimo seminaruose ar pasisemti iš specifinės literatūros.

Kompleksai

Vaikystėje turėti kompleksai palieka įspaudą visam gyvenimui (taip pat ir seksualiniam), nepaisant netgi to, kad begalė prisiminimų tolydžio dyla ir galop visai nublanksta.

Turimi kompleksai suveikia tarsi stabdžiai, trukdantys liestis ne tiktai prie savęs, bet ir prie kito – atrodo, kad taip elgtis gėda, nemalonu ar net baisu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją