KEPK. Obuolių pyragas be kiaušinių „Kastratas“

 (42)
Esu žiauriai dėkinga Teodorai. Ji – mano konditerijos guru! Pasakė tokį paprastą pyrago receptą, kad jau net du kartus jį kepiau.
Pyragas skaniausias, kai valgomas karštas.
© Shutterstock nuotr.

O svarbiausia, kad abu kartus pavyko! Pirmuoju pyrago varianto taikiniu tapo tėvų skrandžiai. Kai nieko baisaus neįvyko, o jie netgi mane pagyrė (o tai būna labai retai, patikėkit), tai surengiau draugių pižamų vakarėlį ir jau joms iškepiau šį paprastą pyragą. Juk atostogos dar nesibaigė! Panos klykė, kad pyragas nerealus, aš nereali. Tikras kaifas.

O kadangi pyragui nereikia nė vieno kiaušinio (nei baltymo, nei trynio), tai pakrikštijom jį „Kastratu".

Reikės:
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės manų kruopų,
1 stiklinės cukraus,
3 didelių obuolių,
cinamono,
cukraus,
1 pakelio sviesto.

Gaminimas. Kol orkaitė įkais iki 180 laipsnių, pasigaminam viską mūsų pyragui. Į dubenį suberiame miltus, manų kruopas bei cukrų ir išmaišome.

Padalinusios obuolius į kelias dalis, jų sėklas (sėklides, cha cha...) išimam, supjaustom obuolius skiltelėmis, sudedam į kitą dubenėlį, apibarstom žiupsneliu cukraus ir cinamono (į vieną pyragą dėjau dar smulkintų graikinų riešutų - eksperimentavau).

Viskas labai greitai, matot? Gali netgi tekti palaukti, kol ta orkaitė įkais. Tada nedidelę skardą (ėmiau tą, kurioje mama kepa kugelį; ji kvadratinė, gili, ne per visą orkaitę. Manau, kad tiktų ir apvali kepimo forma, kad ir silikoninė) ištepiau gabalėliu sviesto. Pamozojau ne tik dugną, bet ir kraštus.

Tada pyrago sluoksnius dėjau tokia tvarka: obuoliai, miltų/manų/cukraus mišinys ir plonomis sviesto riekelėmis nuklojau paviršių. Visko dėjau perpus, o paskui vėl tą patį pakartojau - obuoliai, miltai, sviestas. Kad būtų paprasčiau su sviestu, jį prieš tai padalinau į dvi dalis.

Taigi pyragą pašoviau ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą. Išsilydęs cukrus ir sviestas taip gražiai susigėrė į manų ir miltų mišinį... Atrodė kaip trupininis pyragas. Panoms dar skanėstą pagerinau - valgėm jį su vaniliniais ledais.

Žinoma, jei užsigeisite pyrago didesniame inde, viską padauginkit iš dviejų. Tik ne kepimo laiką, žinoma :)

Skanaukit su šypsena!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.