Bulvių, cukinijų ir pomidorų užkepėlė kepa 30 min.

Tai labai švelnus patiekalas, kuris gali būti ir savarankiškas, ir kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
© Shutterstock nuotr.

Ką reikėtų įsidėmėti? Bulves pjaustykite plonai, o kiaušinį muškite tik į atvėsusį padažą. Ką gi – imamės paties lengviausio kepinio!

Reikės:
1 vidutinės cukinijos,
2-3 bulvių,
2-3 pomidorų,
150 g kieto fermentinio sūrio.

Padažui:
1 stiklinės pieno,
50 g sviesto,
1 šaukšto miltų,
1 kiaušinio,
3-4 skiltelių česnako,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą. Berkite miltus ir greitai išmaišykite mentele. Supilkite pieną, pagardinkite druska, pipirais ir kaitinkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės. Palikite atvėsti ir imkitės daržovių.

Nuskustas bulves, nuluptą cukiniją bei pomidorus supjaustykite griežinėliais (bulves – ypač plonais). Guldykite daržoves į gilų sviestu išteptą kepimo indą, dėliodamos kaip pakrypusias knygas lentynoje. Taip išeis kokios 3 eilės daržovių eilių.

Į atvėsusį padažą įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite. Tuo padažu apliekite daržoves, ant viršaus užbarstykite tarkuotą sūrį, smulkintus svogūno laiškus (nebūtinai).

Kiškite paruoštas daržoves į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Valgykite karštą. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Test

Bulvių, cukinijų ir pomidorų užkepėlė kepa 30 min.

Tai labai švelnus patiekalas, kuris gali būti ir savarankiškas, ir kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Braškiniai saldainiai šokolade

Pasitinkant braškių sezoną, siūlome šaltų šokoladinių saldainių, įdarytų šiomis uogomis, receptą. Vasarą jie gaivina geriau nei ledai.