Kalbėdamas televizijos laidoje „Delfi interviu“, Europos Komisijos narys pažymėjo, kad šiuo klausimu sutarimą pasiekti gali būti sunkiau nei dėl 27 Europos Sąjungos šalių paramos Ukrainai, kai siūlymą vetavo Vengrija.

„Svarstomi keli projektai, bet aš manau, kad šis klausimas yra sudėtingesnis, nes jeigu dėl makrofinansinės pagalbos turime situaciją 26+1, tai čia šalys narės yra daugiau mažiau pasidalijusios: yra ambicingesnių šalių koalicija, tarp jų yra ir Lietuva.

Yra atsargesnių valstybių, nenorinčių kurti precedento“, – apie įšaldytus Rusijos pinigus kalbėjo už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas eurokomisaras V. Sinkeivičius.

Anot jo, vienas iš variantų, ką daryti su šiuo turtu, – palikti jį įšaldytą, o gautas iš investavimo pajamas naudoti Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)