Motinos pienas

Motinos pienas

Motinos pienas – sekretas, esantis moters pieno liaukose, skirtas kūdikiui maitinti. Pirmosiomis dienomis po gimdymo išsiskiria tirštas gelsvas skystis vadinamas priešpieniu. Vėliau pienas tampa skystesnis ir baltas, jo sudėtis stabiliziuojasi 2-3 savaitę po gimdymo. Vidutiniškai sveikai žindyvei per parą pasigamina 1-1.5 litro pieno.

Gydytojas atskleidė visą tiesą apie pieną: gerti ar negerti (3)

Vaikų gydytojas Vaidotas Urbonas LNK žinioms įvertino pieno ir jo gaminių žalą. Jis kalbėjo, jog gyvenimo pradžioje motinos pienas yra būtinas,...

Beveik visi jo ragavo, bet mažai kas atsimena: koks yra motinos pieno skonis?

Jeigu kada nors svarstėte, koks motinos pieno skonis, mokslininkai pasiruošę pateikti jums atsakymų ir išvaduoti nuo būtinybės ragauti patiems.

Šeimos gydytoja apie vaikų ligas: kiek kartų vaikui sirgti – normalu

Didžiausias tėvų rūpestis – gera jų vaikų sveikata , tad gimus kūdikiui namai prisipildo ne tik smagaus krykštavimo. Tėvams kyla begalė...

Garsi gydytoja perspėja būsimas ir jaunas mamas: jei norite auginti sveiką kūdikį, privalote tai žinoti (1)

Penktadalis pacientų – vaikai. Daugėja nutukusių, mažėja jų amžius. Gausybė ligų – nuo dermatito iki astmos, nuo ausų skausmo iki žvynelinės....

Kuris naudingesnis – jogurtas ar kefyras? Mokslų daktarės verdiktas: vienas daug galingesnis, tačiau turi šalutinį poveikį (1)

Viena stiklinė rauginto pieno produkto per dieną gali labai pagerinti sveikatos būklę. Bet ką gi rinktis – jogurtą ar kefyrą ? Imkime ir...

1 2 3 4 5 6 7